GuruPolitico: «Κοντός ψαλμός αλληλούια»!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

«Κοντός ψαλμός αλληλούια»!

Τι εννοεί ο νεαρός βουλευτής όταν κάνει λόγο σε «ατυχής αναφορές»; Ότι του ξέφυγαν; Ότι άλλο ήθελε να πει κι άλλο του βγήκε; Ότι ήταν γλωσσικό ατόπημα; Ότι παρασύρθηκε;

Ας το ψάξουμε λιγάκι. Πρώτα απ´ όλα πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο βαθμός που αναγράφεται στο απολυτήριο του στο μάθημα των ελληνικών. Γιατί ρωτώ; Διότι η ορθογραφία του και μόνο θυμίζει….ΕΛΑΜ! Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με άλλον έναν πολιτικό μηχανικό με έμφαση στην….πολιτική επιστήμη.

Από κει και πέρα, όταν αποκαλεί 50 ασυνόδευτα παιδιά «όχλο» προδίδει τον τρόπο σκέψης του, τη φιλοσοφία, την ιδεολογία, τον «κάλλο» που έχει στον εγκέφαλο του. Αυτό δεν είναι ατυχής αναφορά, αλλά εξόφθαλμη ρατσιστική ρητορική μίσους! Πολύ δε περισσότερο που η ερώτηση που έθεσε στον Υπουργό δεν ήταν αυθόρμητη αντίδραση, αλλά ήταν από γραπτό κείμενο…. Εκτός αυτού, να θυμίσω ότι ναι μεν δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ωστόσο στήριξε την απαίτηση των κατοίκων της Χλώρακας, οι οποίοι ζητούν να απομακρυνθούν οι αλλοδαποί από το χωριό τους… Άρα, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη διαχρονική πολιτική τοποθέτηση κι όχι με ένα ατόπημα της στιγμής.

Θα μου πείτε ανακάλεσε. Ε και; Δηλαδή μετά το άδειασμα που δέχθηκε από το κόμμα του, είχε άλλη επιλογή; Και τι είδους ανάκληση είναι αυτή τη στιγμή που ούτε μια «συγνώμη» δεν τόλμησε να ψελίσει;…Μπορεί να μην είμαι ειδική, ωστόσο είμαι σε θέση να καταλάβω πότε ένας πολιτικός είναι ειλικρινής και πότε όχι…

Για να μην πολυλογώ. Ο νεαρός βουλευτής δεν έχει πολλές επιλογές: Είτε παραιτείται και παραδίδει την έδρα στο κόμμα του, είτε παραμένει βουλευτής και εντάσσεται στην πολιτική ομάδα που τον εκφράζει. Από την άλλη, το ΑΚΕΛ: Είτε απαιτεί από τον βουλευτή του να παραιτηθεί και να πάει σπιτάκι του, είτε τον αποβάλλει από την κοινοβουλευτική του ομάδα και καθαρίζει.

Οποιεσδήποτε άλλες λύσεις είναι μεσοβέζικες ή απλώς «μιλλοσφοτζίσματα»!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αστυνομία του νερού: Σε αγρούς και αυλές, σε κήπους και πλυντήρια αυτοκινήτων, οι Γάλλοι αστυνομικοί του περιβάλλοντος καραδοκούν για τους παραβάτες. Οχι αυτούς που φαντάζεστε, που μολύνουν, που βάζουν φωτιές, που χρησιμοποιούν χωρίς έλεγχο εντομοκτόνα. Οχι τουλάχιστον μόνο αυτούς, γιατί τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την χρήση του νερού καταγγέλλοντας κάθε σπατάλη καθώς η Γαλλία βιώνει μια ιστορική περίοδο ξηρασίας. Η φωτό από καλλιέργειες στο Lesigny. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Σήμερα


Παρασκευή
12
Αυγούστου
2022
Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1323
Υπογράφεται η Συνθήκη του Νέτεμποργκ ανάμεσα στη Σουηδία και τη ρωσική Δημοκρατία του Νόβγκοροντ, που διευθετεί τα μεταξύ τους σύνορα.
1898
Η διοίκηση της Δημοκρατίας της Χαβάης περνά στις ΗΠΑ.
1933
Στην Ελλάδα εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
1942
Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Τόγιο γλιτώνει από δολοφονική απόπειρα εναντίον του.
1951
Στο Ανατολικό Βερολίνο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης και του κομμουνισμού.
1953
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ προκαλεί το θάνατο 476 ατόμων σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.
1964
Η Νότιος Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω του (απαρτχάιντ). Ο αποκλεισμός θα λήξει το 1992 με την κατάρρευση του καθεστώτος.
1981
Η ΙΒΜ παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) στην τιμή των 1.565 δολαρίων.
2004
Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης), η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα έως τότε στον κόσμο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy