GuruPolitico: Το λες και κατάντια...


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ….

Να τους χαιρόμαστε! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι σατιρικές εκπομπές και μαθαίνουμε τα «χαΐρκα» τους…

Συγνώμη για το έντονο ύφος, αλλά βλέποντας την απαξιωτική συμπεριφορά του κυρίου Κουλία απέναντι στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών επειδή - άκουσον, άκουσον - ο άνθρωπος είναι τηλεφωνητής, αλλά και την προκλητική, σεξιστική κι αγενέστατη στάση του κυρίου  Θεμιστοκλέους απέναντι στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, μ’ ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι! Δηλαδή αυτοί οι κύριοι νομοθετούν, ελέγχουν, αποφασίζουν για τις τύχες μας; Αυτοί είναι που καθορίζουν ή εγκρίνουν τις πολιτικές του Κράτους; Κι ύστερα διερωτόμαστε γιατί πηγαίνουμε κατά διαόλου. Μα με τέτοιους βουλευτάδες τι αναμένατε δηλαδή;

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, για να κάθονται αυτοί, όπως και  πλείστοι άλλοι αιρετοί άρχοντες στις καρέκλες της εξουσίας, είναι επειδή κάποιοι τους επέλεξαν, κάποιοι τους ψήφισαν, μάλιστα όχι μια, αλλά και δυο και τρεις φορές!

Ερωτώ ευθέως: Είστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα και τη συμπεριφορά πεζοδρομίου που επιδεικνύει η συγκεκριμένη ομάδα πολιτικών; Θεωρείτε ότι σας εκφράζουν; Αν ναι, τότε καταπίνω τη γλώσσα μου και πάω στην κομμώτρια για να μου βάψει τα μαλλιά κίτρινα με κροκοδειλί ανταύγειες. Αν όμως νιώθετε, όπως κι εγώ, αηδία κι αγανάκτηση, τότε καλά κάνετε από δω και μπρος τουλάχιστον, να προσέχετε ποιον ψηφίζετε, ποιον «σταυρώνετε» και γενικά ποιον επιλέγετε να σας εκπροσωπεί!

Και για να προλάβω τους λογής - λογής πασιφιστές, το γράφω και το φωνάζω: Όχι ρε, δεν έχουμε τους Άρχοντες που μας αξίζουν! Σίγουρα δικαιούμαστε κάτι καλύτερο!

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αστυνομία του νερού: Σε αγρούς και αυλές, σε κήπους και πλυντήρια αυτοκινήτων, οι Γάλλοι αστυνομικοί του περιβάλλοντος καραδοκούν για τους παραβάτες. Οχι αυτούς που φαντάζεστε, που μολύνουν, που βάζουν φωτιές, που χρησιμοποιούν χωρίς έλεγχο εντομοκτόνα. Οχι τουλάχιστον μόνο αυτούς, γιατί τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την χρήση του νερού καταγγέλλοντας κάθε σπατάλη καθώς η Γαλλία βιώνει μια ιστορική περίοδο ξηρασίας. Η φωτό από καλλιέργειες στο Lesigny. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Σήμερα


Παρασκευή
12
Αυγούστου
2022
Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1323
Υπογράφεται η Συνθήκη του Νέτεμποργκ ανάμεσα στη Σουηδία και τη ρωσική Δημοκρατία του Νόβγκοροντ, που διευθετεί τα μεταξύ τους σύνορα.
1898
Η διοίκηση της Δημοκρατίας της Χαβάης περνά στις ΗΠΑ.
1933
Στην Ελλάδα εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
1942
Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Τόγιο γλιτώνει από δολοφονική απόπειρα εναντίον του.
1951
Στο Ανατολικό Βερολίνο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης και του κομμουνισμού.
1953
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ προκαλεί το θάνατο 476 ατόμων σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.
1964
Η Νότιος Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω του (απαρτχάιντ). Ο αποκλεισμός θα λήξει το 1992 με την κατάρρευση του καθεστώτος.
1981
Η ΙΒΜ παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) στην τιμή των 1.565 δολαρίων.
2004
Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης), η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα έως τότε στον κόσμο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy