GuruPolitico: Άνεμοι πολλών μποφόρ…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

 

Άνεμοι πολλών μποφόρ…

Μπορεί η Κύπρος να ντύθηκε στα λευκά, όμως πάνω από την Εζεκία Παπαϊωάννου μαζεύτηκαν μαύρα σύννεφα που προμηνύουν τραμουντάνες και καταιγίδες.

Όσο η υποψηφιότητα του Γιώργου Παμπορίδη κερδίζει πόντους ανάμεσα στην ηγεσία του κόμματος, τόσο οι φωνές και οι διαμαρτυρίες από τα απλά μέλη και ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ αυξάνονται. Το μήνυμα που φθάνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος είναι ξεκάθαρο: «Μην τολμήσετε να προτείνετε άτομο που διετέλεσε υπουργός του Αναστασιάδη, μέλος του ΠΓ του ΔΗΣΥ και το χειρότερο, που κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Γρίβα»! Μάλιστα, σιδεροκέφαλες πληροφορίες της Μέρκελ αναφέρουν ότι ομάδες μικρομεσαίων στελεχών του κόμματος που διαφωνούν σφόδρα  με την επιλογή Παμπορίδη, ετοιμάζονται να καταθέσουν και να στηρίξουν δυναμικά μέχρι τέλους εναλλακτική εισήγηση για υποψηφιότητα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου! Βέβαια το ενδεχόμενο να τεθεί στο Πολιτικό Γραφείο το όνομα της Ειρήνης είναι απομακρυσμένο, αφού ως γνωστό, η εν λόγω βουλευτίνα αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Στέφανο και την ομάδα του. Ανάμεσα όμως στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ η εικόνα είναι διαφορετική…

Την ίδια στιγμή, φίλοι της κυρίας Μαρκουλή ζητούν από την ηγεσία του ΑΚΕΛ να λάβει σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που έκανε  το κόμμα, τα οποία έδειξαν πως η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια χαίρει μεγάλης εκτίμησης ανάμεσα στους ψηφοφόρους. «Βάλτε την στο τραπέζι κι ας αποφασίσει η βάση για την τύχη της» διαμηνύει ο κύκλος της Ερατούς.

Τέλος, ο Αχιλλέας Δημητριάδης είχε από ό,τι μαθαίνω συνάντηση με τον πρίγκηπα της Στράκκας σε μια προσπάθεια να τον πείσει να τον βγάλει από τη «μαύρη λίστα» του ΔΗΚΟ. Αν τελικά τα καταφέρει, τότε οι πιθανότητες του να στηριχθεί ως  κοινός, ανεξάρτητος υποψήφιος των κομμάτων της αντιπολίτευσης αυξάνονται δραματικά. Πάντως πουλάκι που έχει τη φωλιά του κοντά στο γραφείο του Νικόλα μ’ ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής στις συναντήσεις με τον Στέφανο, ο Νικόλας δεν πρότεινε άλλο όνομα πλην του δικού του, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίζει πως η υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ δεν περνά «ούτε με σφαίρες» από τη βάση του κόμματος!

Μεγάλο «action»αυτή η προεκλογική, δεν συμφωνείτε;

Μέρκελ

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αρθροπλαστική σε καμηλοπάρδαλη: Δεν έφταιγαν τα τεράστια μακριά πόδια της. Η μόλις τριών μηνών Msituni είχε υπερέκταση των αρθρώσεων στα μπροστινά της πόδια, πάθηση που έπρεπε να διορθωθεί για να επιβιώσει. Ετσι το San Diego Zoo Safari Park όχι μόνο έβαλε το ζώο στο χειρουργείο αλλά δημιούργησε και ειδικούς νάρθηκες για να διορθώσουν το πρόβλημα του ζώου. EPA/Ken Bohn/SAN DIEGO ZOO SAFARI PARK

Ήξερες ότι...

Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

Σήμερα


Τετάρτη
25
Μαΐου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1521
Τερματίζεται η Δίαιτα της Βορμς όταν ο Κάρολος Ε, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκδίδει το Ένδικτο της Βορμς με το οποίο κρίνει παράνομο τον Μαρτίνο Λούθηρο.
1925
Η «Δίκη των Πιθήκων» στις ΗΠΑ: Ο Τζον Σκόουπς καταδικάζεται επειδή δίδασκε τη Θεωρία της Εξελίξεως του Δαρβίνου στο σχολείο.
1973
Το αντιτορπιλικό Βέλος ΙΙ ενώ συμμετείχε σε άσκηση του NATO, για να αντισταθεί στην στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας στασίασε και αγκυροβόλησε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, αρνούμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy