fbpx

Λάρνακα, η Ομάδα μας. Του Γιώργου Σταματίου

 

larnaacastamaΕίμαστε μια ομάδα πολιτών με δράση στον ευρύ χώρο της κοινωνίας των πολιτών της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας, που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προτάσεις των Σκαλιωτών για μια καλύτερη Λάρνακα.

Δεν έχουμε τις ίδιες πολιτικές ή ιδεολογικές προσεγγίσεις. Μας ενώνει όμως ένα όραμα. Να δούμε τη Λάρνακα να αναπτύσσεται με μοναδικό κριτήριο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της. Ανήκουμε στη νέα γενιά των Σκαλιωτών που βιώνει τα αποτελέσματα της ελλιπούς ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών, διαπιστώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη αλλά και την ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο. Για μας και τα παιδιά μας.

Θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τις νοοτροπίες που τόσα χρόνια κρατούσαν την πόλη μας καθηλωμένη. Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Ο δικός μας ρόλος είναι η παραγωγή ιδεών μέσω μιας δεξαμενής σκέψης από επιστήμονες, νέους ανθρώπους αλλά και μεγαλύτερους που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας μας σε όλους τους τομείς.

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ενότητα δυνάμεων για την ισχυροποίηση του λόγου και του ρόλου της Λάρνακας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Στοχεύουμε επίσης στη σταδιακή εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αλλά και στην ενημέρωση της κοινής γνώμης στα θέματα ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας μας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο όρος «ανάπτυξη» αφορά όλες τις πτυχές της πόλης μας. Τις επενδύσεις, το εμπόριο, τον τουρισμό, τη βιομηχανία, την ενέργεια και παράλληλα τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό, την οικολογία, τον αθλητισμό και κάθε άλλη μορφή ανάπτυξης για το καλώς νοούμενο συμφέρον της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Ως ομάδα πολιτών ενεργώντας προς αυτή την κατεύθυνση επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένους πυλώνες δράσης.

Στις προτεραιότητές μας είναι η αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για να στηρίξουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης της Λάρνακας με απόψεις, προτάσεις και ενημερωτικό υλικό. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε επίσης στη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων καθώς επίσης και σε δημόσιες τοποθετήσεις για ζητήματα που αφορούν τη πόλη μας. Μέσα στο πλαίσιο της δράσης μας έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε ομάδες εργασίας και να συνεργαστούμε με όποιον θα ήθελε να συμβάλει στην επίτευξη των σκοπών μας.

Τέλος, ονομάσαμε την Ομάδα μας Ο.ΛΑ. Δηλαδή Ομάδα Λάρνακας θέλοντας να στείλουμε παράλληλα το μήνυμα ότι θα ενεργήσουμε πάντα με μοναδικό κριτήριο το καλό της Λάρνακας. ΟΛΑ για την Λάρνακα.

Γράφει: Γιώργος Σταματίου


Φωτογραφία της ημέρας

poumastompanio

Ενα πούμα στο μπάνιο. Η περίπτωση της οικογένειας στην Καλιφόρνια είναι μάλλον διαφορετική. Την ζέστη θέλησαν να αντιμετωπίσουν και άφησαν τις πόρτες ανοιχτές για να δροσιστούν οι ένοικοι του σπιτιού στη Sonora. Ξαφνικά το βράδυ βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ζώο και έντρομοι (ζώο και άνθρωποι) έτρεξαν να κρυφτούν. Τελικά με την επέμβαση των αστυνομικών ο επισκέπτης έφυγε από το παράθυρο αφού πρώτα είχε κάνει μαντάρα το μπάνιο προς το σπίτι του.(California Department of Fish and Wildlife via AP)

Ήξερες ότι...

Όταν το 1694 πέθανε η βασίλισσα Μαρία Β’, όλοι οι βρετανοί δικηγόροι, σε ένδειξη πένθους, φόρεσαν μαύρες τηβέννους. Τις φορούν μέχρι σήμερα...

Σήμερα


Κυριακή
22
Σεπτεμβρίου
2019
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)

Γιορτάζουν : Ζωγραφιά, Λοίζος, Λουίζα, Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα

1908
Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
1955
Η τηλεόραση είναι γεγονός στη Βρετανία.Πρώτο εμπορικό κανάλι στη χώρα γίνεται το ITV (Independent Television).
1960
Το Μάλι γίνεται ανεξάρτητο κράτος από τη Γαλλία (εθνική εορτή).
1980
Έναρξη του οκταετούς πολέμου Ιράν-Ιράκ. Το Ιράκ εισβάλλει στο Ιράν.
1996
Στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην εξουσία με 41,4% και 162 έδρες, έναντι 38,1% για τη ΝΔ και 108 έδρες. Επίσης, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,6% και 11 έδρες, ο Συνασπισμός 5,1% και 10 έδρες, το ΔΗΚΚΙ 4,4% και 9 έδρες, ενώ η Πολιτική Άνοιξη λαμβάνει το 2,94% και δεν μπαίνει στη Βουλή. Παραιτείται ο πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ. Στις 25 Σεπτεμβρίου ορκίστηκε νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy