fbpx

Λάρνακα, η Ομάδα μας. Του Γιώργου Σταματίου

 

larnaacastamaΕίμαστε μια ομάδα πολιτών με δράση στον ευρύ χώρο της κοινωνίας των πολιτών της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας, που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προτάσεις των Σκαλιωτών για μια καλύτερη Λάρνακα.

Δεν έχουμε τις ίδιες πολιτικές ή ιδεολογικές προσεγγίσεις. Μας ενώνει όμως ένα όραμα. Να δούμε τη Λάρνακα να αναπτύσσεται με μοναδικό κριτήριο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της. Ανήκουμε στη νέα γενιά των Σκαλιωτών που βιώνει τα αποτελέσματα της ελλιπούς ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών, διαπιστώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη αλλά και την ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο. Για μας και τα παιδιά μας.

Θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τις νοοτροπίες που τόσα χρόνια κρατούσαν την πόλη μας καθηλωμένη. Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Ο δικός μας ρόλος είναι η παραγωγή ιδεών μέσω μιας δεξαμενής σκέψης από επιστήμονες, νέους ανθρώπους αλλά και μεγαλύτερους που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας μας σε όλους τους τομείς.

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ενότητα δυνάμεων για την ισχυροποίηση του λόγου και του ρόλου της Λάρνακας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Στοχεύουμε επίσης στη σταδιακή εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αλλά και στην ενημέρωση της κοινής γνώμης στα θέματα ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας μας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο όρος «ανάπτυξη» αφορά όλες τις πτυχές της πόλης μας. Τις επενδύσεις, το εμπόριο, τον τουρισμό, τη βιομηχανία, την ενέργεια και παράλληλα τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό, την οικολογία, τον αθλητισμό και κάθε άλλη μορφή ανάπτυξης για το καλώς νοούμενο συμφέρον της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Ως ομάδα πολιτών ενεργώντας προς αυτή την κατεύθυνση επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένους πυλώνες δράσης.

Στις προτεραιότητές μας είναι η αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για να στηρίξουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης της Λάρνακας με απόψεις, προτάσεις και ενημερωτικό υλικό. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε επίσης στη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων καθώς επίσης και σε δημόσιες τοποθετήσεις για ζητήματα που αφορούν τη πόλη μας. Μέσα στο πλαίσιο της δράσης μας έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε ομάδες εργασίας και να συνεργαστούμε με όποιον θα ήθελε να συμβάλει στην επίτευξη των σκοπών μας.

Τέλος, ονομάσαμε την Ομάδα μας Ο.ΛΑ. Δηλαδή Ομάδα Λάρνακας θέλοντας να στείλουμε παράλληλα το μήνυμα ότι θα ενεργήσουμε πάντα με μοναδικό κριτήριο το καλό της Λάρνακας. ΟΛΑ για την Λάρνακα.

Γράφει: Γιώργος Σταματίου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Και κακόγουστοι και άτυχοι. Δεν το ήξεραν φυσικά ότι η φετινή χρονιά θα μαστιζόταν από μια επιδημία, παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Dolce Hanoi Golden Lake hotel άνοιξαν για το κοινό ελπίζοντας να προσελκύσουν κόσμο με την επίχρυση πρόσοψη, την χρυσή πισίνα και τα χρυσά είδη υγιεινής. REUTERS/Kham

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Αίγυπτο, όταν πέθαινε μία γάτα, ο ιδιοκτήτης της ήταν υποχρεωμένος να ξυρίσει τα φρύδια του, σε ένδειξη πένθους.

Σήμερα


Δευτέρα
6
Ιουλίου
2020

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy