Loukaidis GiwrgosΟ Γιώργος Λουκαΐδης γεννήθηκε στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα Πυρόι της επαρχίας Λευκωσίας στις 5 Δεκεμβρίου 1968. Είναι νυμφευμένος με τη Μοίρα Ιωάννου και έχει ένα υιό και μία κόρη. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική γλώσσα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Πολιτικές Σπουδές και Διπλωματία.

Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ. Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Επιπρόσθετα, είναι μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (από το Νοέμβριο του 2011).

Διετέλεσε μέλος της ΠΕΟΜ, στέλεχος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του ΑΤΙ, γενικός γραμματέας της ΠΟΦΝΕ – ΠΟΦΕΝ, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φοιτητικών Ενώσεων (ΣΕΦΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και μέλος της Γραμματείας του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης. Από το Σεπτέμβριο του 1990 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2006 ήταν στέλεχος στο μηχανισμό του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ όπου διετέλεσε γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος, Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και το Νοέμβρη του 2001 εξελέγη γενικός γραμματέας της ΕΔΟΝ, θέση στην οποία επανεξελέγη μετά το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Είναι επίσης μέλος του Γραφείου Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy