Δυστυχώς για σας κ. Βοηθέ Γενικού Εισαγγελέα έχουμε Δημοκρατία ακόμα! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 


 

eirinirikkosss1

«Η ενέργεια του κ Ερωτοκρίτου καταργεί το Κράτος Δικαίου. Κατατάσσει την Κύπρο στην κατηγορία των χωρών στις οποίες τα αξιώματα χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους ως μέσο υλοποίησης προσωπικών ή πολιτικών στοχεύσεων»

Μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται για το Βοηθό  Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκο Ερωτοκρίτου, αφού στην προσπάθεια του να τερματίσει δημόσιες τοποθετήσεις μου για υπόθεση που αφορούσε τον ίδιο προσωπικά, κατέληξε να χρησιμοποιήσει το αξίωμα του για να εκτοξεύσει απειλές κατά του ΑΚΕΛ. Χείμαρρος ο κ. Ερωτοκρίτου και ανήμπορος να κρύψει την εμπάθεια του απέναντι στο ΑΚΕΛ, είπε πολλά και άκρως απειλητικά.

Αυτό το ρεσιτάλ εμπάθειας θα πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο, ως προς την αντικειμενικότητα με την οποία ασκεί τα καθήκοντά του. Ο ίδιος θα έπρεπε να υπηρετεί τον θεσμό και όχι ο θεσμός να εξυπηρετεί τις εμμονές του.

Είναι καθήκον κάθε βουλευτή να ασκεί έλεγχο και να  εγείρει λογικά ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα, σχετικά με την αντιμετώπιση που έτυχε η υπόθεση του κ. Ερωτοκρίτου από τον δικηγόρο της Διαχειρίστριας. Χειρίζεται ,είπε ο ίδιος ο κ. Νεοκλέους σε τηλεοπτική εκπομπή, 600 υποθέσεις και αυτή που αφορούσε τον κ. Ερωτοκρίτου διέλαθε της προσοχής τους. Από την άλλη ο κ. Ερωτοκρίτου αξιοποίησε αυτή την παράλειψη για να εκδώσει απόφαση υπέρ του. Και οι όποιες ενέργειες στη συνέχεια από πλευράς του δικηγόρου της Διαχειρίστριας έγιναν με καθυστέρηση μηνών. Στο διάστημα αυτό είχαμε και εμείς ενημερωθεί και μεταφέραμε τις ανησυχίες μας σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να παρέμβουν, συμπεριλαμβανομένης και της Διαχειρίστριας.

Ο κ. Ερωτοκρίτου ισχυρίστηκε ότι εκείνος ενημέρωσε τη Διαχειρίστρια της Λαικής για την εκδοθείσα απόφαση. Αυτό δεν αποτελεί υπεράσπιση όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει. Ο λόγος που την ενημέρωσε ήταν προκειμένου η διαχειρίστρια να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση. Παρέλειψε επίσης να πει ότι στη συνέχεια υπέβαλε ένσταση στην αίτηση που καταχωρήθηκε για να παραμεριστεί η  απόφαση την οποία είχε εξασφαλίσει ο κ.Ερωτοκρίτου.

Δεδομένης της θέσης που κατέχει ο κ. Ερωτοκρίτου αυτό που εξετάζεται δεν είναι η νομική  αλλά η ηθική πτυχή της όλης διαδικασίας. Και η ηθική πτυχή δεν καταγράφεται σε καμιά ποινική διερεύνηση.

Φαίνεται η αναφορά μου στην ένσταση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδηγώντας τον Βοηθό  Γενικού Εισαγγελέα σε ένα εκδικητικό παραλήρημα, σε συμπεριφορές που προσβάλλουν τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετεί. Το ύφος του κ. Ερωτοκρίτου αποκρυπτογραφούσε πραγματικότητες, κυρίως το μένος του ιδίου εναντίον του ΑΚΕΛ.

Ρίκος Ερωτοκρίτου: «Την ίδια ευαισθησία η κ. Χαραλαμπίδου να δείξει και όταν θα ανοίξω το κεφάλαιο του ΑΚΕΛ….”

Η ενέργεια του κ Ερωτοκρίτου καταργεί το Κράτος Δικαίου. Κατατάσσει την Κύπρο στην κατηγορία των χωρών στις οποίες τα αξιώματα χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους ως μέσο υλοποίησης προσωπικών ή πολιτικών στοχεύσεων. Αποτελεί καθήκον κάθε πολίτη, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν κατατάσσει τον εαυτό του, εάν επιθυμεί να ζει σε μια ευνομούμενη κοινωνία, να αντιδρά απέναντι σε φαινόμενα καταρράκωσης του Κράτους Δικαίου. Η Εισαγγελία δεν είναι ούτε λάφυρο εξουσίας, ούτε εφαλτήριο εκδήλωσης εμμονών και εμπάθειας. Αυτά τα αυτονόητα για τις δημοκρατικές κοινωνίες, δυστυχώς εδώ στην Κύπρο πρέπει να τα διεκδικούμε.

Υ.Γ Όσον αφορά τη δεύτερη παρέμβαση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» στο ΡΙΚ στη διάρκεια της οποίας προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα εξωφρενικά είπε στην πρώτη παρέμβαση, ένα έχω να πώ, επισφραγίζει την γελοιότητα της πρώτης. Αντί να απολογηθεί ως όφειλε επιχείρησε να μας πείσει ότι δεν κατανοήσαμε όσα αρχικά είπε. Τον διαψεύδουν τηλεοπτικά ντοκουμέντα.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Φουτζίν, Κίνα: Ο Γαλαξίας πάνω από τη Φουτζίν, στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ της βορειοανατολικής Κίνας. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
24
Ιουλίου
2026

Γιορτάζουν : Χριστίνα, Χριστιάνα, Κριστιάνα, Χρίστα, Κρίστα, Χρίστη, Κρίστη, Αθηναγόρας

1567
Η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας, εξαναγκάζεται σε παραίτηση από το θρόνο προς όφελος του μόλις ενός έτους γιου της, Ιάκωβου, ο οποίος θα στεφθεί βασιλιάς.
1923
Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.
1974
Άφιξη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα με το αεριωθούμενο αεροπλάνο της γαλλικής προεδρίας το οποίο έθεσε στη διάθεση του ο γάλλος πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ Εσταίν, στενός προσωπικός του φίλος. Η άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σήμανε και το τέλος της 7ετούς στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα.