fbpx

Δυστυχώς για σας κ. Βοηθέ Γενικού Εισαγγελέα έχουμε Δημοκρατία ακόμα! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


 

eirinirikkosss1

«Η ενέργεια του κ Ερωτοκρίτου καταργεί το Κράτος Δικαίου. Κατατάσσει την Κύπρο στην κατηγορία των χωρών στις οποίες τα αξιώματα χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους ως μέσο υλοποίησης προσωπικών ή πολιτικών στοχεύσεων»

Μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται για το Βοηθό  Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκο Ερωτοκρίτου, αφού στην προσπάθεια του να τερματίσει δημόσιες τοποθετήσεις μου για υπόθεση που αφορούσε τον ίδιο προσωπικά, κατέληξε να χρησιμοποιήσει το αξίωμα του για να εκτοξεύσει απειλές κατά του ΑΚΕΛ. Χείμαρρος ο κ. Ερωτοκρίτου και ανήμπορος να κρύψει την εμπάθεια του απέναντι στο ΑΚΕΛ, είπε πολλά και άκρως απειλητικά.

Αυτό το ρεσιτάλ εμπάθειας θα πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο, ως προς την αντικειμενικότητα με την οποία ασκεί τα καθήκοντά του. Ο ίδιος θα έπρεπε να υπηρετεί τον θεσμό και όχι ο θεσμός να εξυπηρετεί τις εμμονές του.

Είναι καθήκον κάθε βουλευτή να ασκεί έλεγχο και να  εγείρει λογικά ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα, σχετικά με την αντιμετώπιση που έτυχε η υπόθεση του κ. Ερωτοκρίτου από τον δικηγόρο της Διαχειρίστριας. Χειρίζεται ,είπε ο ίδιος ο κ. Νεοκλέους σε τηλεοπτική εκπομπή, 600 υποθέσεις και αυτή που αφορούσε τον κ. Ερωτοκρίτου διέλαθε της προσοχής τους. Από την άλλη ο κ. Ερωτοκρίτου αξιοποίησε αυτή την παράλειψη για να εκδώσει απόφαση υπέρ του. Και οι όποιες ενέργειες στη συνέχεια από πλευράς του δικηγόρου της Διαχειρίστριας έγιναν με καθυστέρηση μηνών. Στο διάστημα αυτό είχαμε και εμείς ενημερωθεί και μεταφέραμε τις ανησυχίες μας σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να παρέμβουν, συμπεριλαμβανομένης και της Διαχειρίστριας.

Ο κ. Ερωτοκρίτου ισχυρίστηκε ότι εκείνος ενημέρωσε τη Διαχειρίστρια της Λαικής για την εκδοθείσα απόφαση. Αυτό δεν αποτελεί υπεράσπιση όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει. Ο λόγος που την ενημέρωσε ήταν προκειμένου η διαχειρίστρια να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση. Παρέλειψε επίσης να πει ότι στη συνέχεια υπέβαλε ένσταση στην αίτηση που καταχωρήθηκε για να παραμεριστεί η  απόφαση την οποία είχε εξασφαλίσει ο κ.Ερωτοκρίτου.

Δεδομένης της θέσης που κατέχει ο κ. Ερωτοκρίτου αυτό που εξετάζεται δεν είναι η νομική  αλλά η ηθική πτυχή της όλης διαδικασίας. Και η ηθική πτυχή δεν καταγράφεται σε καμιά ποινική διερεύνηση.

Φαίνεται η αναφορά μου στην ένσταση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδηγώντας τον Βοηθό  Γενικού Εισαγγελέα σε ένα εκδικητικό παραλήρημα, σε συμπεριφορές που προσβάλλουν τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετεί. Το ύφος του κ. Ερωτοκρίτου αποκρυπτογραφούσε πραγματικότητες, κυρίως το μένος του ιδίου εναντίον του ΑΚΕΛ.

Ρίκος Ερωτοκρίτου: «Την ίδια ευαισθησία η κ. Χαραλαμπίδου να δείξει και όταν θα ανοίξω το κεφάλαιο του ΑΚΕΛ….”

Η ενέργεια του κ Ερωτοκρίτου καταργεί το Κράτος Δικαίου. Κατατάσσει την Κύπρο στην κατηγορία των χωρών στις οποίες τα αξιώματα χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους ως μέσο υλοποίησης προσωπικών ή πολιτικών στοχεύσεων. Αποτελεί καθήκον κάθε πολίτη, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν κατατάσσει τον εαυτό του, εάν επιθυμεί να ζει σε μια ευνομούμενη κοινωνία, να αντιδρά απέναντι σε φαινόμενα καταρράκωσης του Κράτους Δικαίου. Η Εισαγγελία δεν είναι ούτε λάφυρο εξουσίας, ούτε εφαλτήριο εκδήλωσης εμμονών και εμπάθειας. Αυτά τα αυτονόητα για τις δημοκρατικές κοινωνίες, δυστυχώς εδώ στην Κύπρο πρέπει να τα διεκδικούμε.

Υ.Γ Όσον αφορά τη δεύτερη παρέμβαση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» στο ΡΙΚ στη διάρκεια της οποίας προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα εξωφρενικά είπε στην πρώτη παρέμβαση, ένα έχω να πώ, επισφραγίζει την γελοιότητα της πρώτης. Αντί να απολογηθεί ως όφειλε επιχείρησε να μας πείσει ότι δεν κατανοήσαμε όσα αρχικά είπε. Τον διαψεύδουν τηλεοπτικά ντοκουμέντα.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Είναι ο μόνος πολλές φορές τρόπος για καθαρούς δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα πλατείες. Αρπακτικά όπως ο εικονιζόμενος Jip, ένα εκπαιδευμένο γεράκι εφορμά από την στήλη του Νέλσον στην Τραφάλγκαρ και διώχνει κάθε περιστέρι που θα πλησιάσει. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ήξερες ότι...

Στη Σιγκαπούρη το 80% των 18χρονων νέων έχει μυωπία.

Σήμερα


Τετάρτη
30
Σεπτεμβρίου
2020
Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης

Γιορτάζουν : Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

1867
Τα νησιά Μίντγουεϊ γίνονται επίσημα αμερικανικό έδαφος.
1877
Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
1938
Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Γαλλίας, Νέβιλ Τσάμπερλεϊν και Εντουάρ Νταλαντιέ αντίστοιχα, υπογράφουν με τον Χίτλερ τη Συμφωνία του Μονάχου.
1951
Αδιέξοδο δημιουργείται από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, αφού δεν επιτρέπουν σε κανένα κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
1954
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ καταλήγουν σε συμφωνία για τον επανεξοπλισμό και την είσοδο της Δυτικής Γερμανίας στη συμμαχία.
1961
Στρατιωτική εξέγερση πετυχαίνει τη διάλυση της ένωσης της Συρίας με την Αίγυπτο.
1965
Ταραχές ξεσπούν στην Ινδονησία, με περισσότερο από 1.000.000 νεκρούς, έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από υποστηρικτές του Κομμουνιστικού κόμματος.
1993
Στη δυτική Ινδία, πάνω από 6.000 είναι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που διαρκεί πέντε λεπτά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy