fbpx

Δυστυχώς για σας κ. Βοηθέ Γενικού Εισαγγελέα έχουμε Δημοκρατία ακόμα! Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 

eirinirikkosss1

«Η ενέργεια του κ Ερωτοκρίτου καταργεί το Κράτος Δικαίου. Κατατάσσει την Κύπρο στην κατηγορία των χωρών στις οποίες τα αξιώματα χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους ως μέσο υλοποίησης προσωπικών ή πολιτικών στοχεύσεων»

Μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται για το Βοηθό  Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκο Ερωτοκρίτου, αφού στην προσπάθεια του να τερματίσει δημόσιες τοποθετήσεις μου για υπόθεση που αφορούσε τον ίδιο προσωπικά, κατέληξε να χρησιμοποιήσει το αξίωμα του για να εκτοξεύσει απειλές κατά του ΑΚΕΛ. Χείμαρρος ο κ. Ερωτοκρίτου και ανήμπορος να κρύψει την εμπάθεια του απέναντι στο ΑΚΕΛ, είπε πολλά και άκρως απειλητικά.

Αυτό το ρεσιτάλ εμπάθειας θα πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο, ως προς την αντικειμενικότητα με την οποία ασκεί τα καθήκοντά του. Ο ίδιος θα έπρεπε να υπηρετεί τον θεσμό και όχι ο θεσμός να εξυπηρετεί τις εμμονές του.

Είναι καθήκον κάθε βουλευτή να ασκεί έλεγχο και να  εγείρει λογικά ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα, σχετικά με την αντιμετώπιση που έτυχε η υπόθεση του κ. Ερωτοκρίτου από τον δικηγόρο της Διαχειρίστριας. Χειρίζεται ,είπε ο ίδιος ο κ. Νεοκλέους σε τηλεοπτική εκπομπή, 600 υποθέσεις και αυτή που αφορούσε τον κ. Ερωτοκρίτου διέλαθε της προσοχής τους. Από την άλλη ο κ. Ερωτοκρίτου αξιοποίησε αυτή την παράλειψη για να εκδώσει απόφαση υπέρ του. Και οι όποιες ενέργειες στη συνέχεια από πλευράς του δικηγόρου της Διαχειρίστριας έγιναν με καθυστέρηση μηνών. Στο διάστημα αυτό είχαμε και εμείς ενημερωθεί και μεταφέραμε τις ανησυχίες μας σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να παρέμβουν, συμπεριλαμβανομένης και της Διαχειρίστριας.

Ο κ. Ερωτοκρίτου ισχυρίστηκε ότι εκείνος ενημέρωσε τη Διαχειρίστρια της Λαικής για την εκδοθείσα απόφαση. Αυτό δεν αποτελεί υπεράσπιση όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει. Ο λόγος που την ενημέρωσε ήταν προκειμένου η διαχειρίστρια να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση. Παρέλειψε επίσης να πει ότι στη συνέχεια υπέβαλε ένσταση στην αίτηση που καταχωρήθηκε για να παραμεριστεί η  απόφαση την οποία είχε εξασφαλίσει ο κ.Ερωτοκρίτου.

Δεδομένης της θέσης που κατέχει ο κ. Ερωτοκρίτου αυτό που εξετάζεται δεν είναι η νομική  αλλά η ηθική πτυχή της όλης διαδικασίας. Και η ηθική πτυχή δεν καταγράφεται σε καμιά ποινική διερεύνηση.

Φαίνεται η αναφορά μου στην ένσταση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδηγώντας τον Βοηθό  Γενικού Εισαγγελέα σε ένα εκδικητικό παραλήρημα, σε συμπεριφορές που προσβάλλουν τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετεί. Το ύφος του κ. Ερωτοκρίτου αποκρυπτογραφούσε πραγματικότητες, κυρίως το μένος του ιδίου εναντίον του ΑΚΕΛ.

Ρίκος Ερωτοκρίτου: «Την ίδια ευαισθησία η κ. Χαραλαμπίδου να δείξει και όταν θα ανοίξω το κεφάλαιο του ΑΚΕΛ….”

Η ενέργεια του κ Ερωτοκρίτου καταργεί το Κράτος Δικαίου. Κατατάσσει την Κύπρο στην κατηγορία των χωρών στις οποίες τα αξιώματα χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους ως μέσο υλοποίησης προσωπικών ή πολιτικών στοχεύσεων. Αποτελεί καθήκον κάθε πολίτη, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν κατατάσσει τον εαυτό του, εάν επιθυμεί να ζει σε μια ευνομούμενη κοινωνία, να αντιδρά απέναντι σε φαινόμενα καταρράκωσης του Κράτους Δικαίου. Η Εισαγγελία δεν είναι ούτε λάφυρο εξουσίας, ούτε εφαλτήριο εκδήλωσης εμμονών και εμπάθειας. Αυτά τα αυτονόητα για τις δημοκρατικές κοινωνίες, δυστυχώς εδώ στην Κύπρο πρέπει να τα διεκδικούμε.

Υ.Γ Όσον αφορά τη δεύτερη παρέμβαση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» στο ΡΙΚ στη διάρκεια της οποίας προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα εξωφρενικά είπε στην πρώτη παρέμβαση, ένα έχω να πώ, επισφραγίζει την γελοιότητα της πρώτης. Αντί να απολογηθεί ως όφειλε επιχείρησε να μας πείσει ότι δεν κατανοήσαμε όσα αρχικά είπε. Τον διαψεύδουν τηλεοπτικά ντοκουμέντα.

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Το κουτί ή την κουρτίνα; «Ρέστα» έδωσε πάλι ο ηθοποιός Billy Porter στο κόκκινο χαλί των Γκράμι. Το καπέλο- κουρτίνα άνοιξε ξαφνικά μπροστά στους φωτογράφους αποκαλύπτοντας το πρόσωπό του. REUTERS/Mike Blake

Ήξερες ότι...

Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι βιομήχανοι είχαν κατασκευάσει ρολόγια που έπαιρναν ενέργεια από τη μυϊκή προσπάθεια των εργατών, καθυστερώντας το τέλος της εργάσιμης μέρας, έως ότου βέβαια εξαντληθούν τελείως οι εργάτες.

Σήμερα


Τρίτη
28
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Η Λιβύη προσχωρεί στον Αραβικό Σύνδεσμο.
2006
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy