fbpx

Σημείωμα, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου


 

nicosianaeir

Καλή Επάνοδο,

Μετά από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας αναθεωρούμε πολλά. Κατανοούμε πως έρχονται στιγμές που η ζωή δεν μας δίνει  καν το δικαίωμα της  επιλογής. Μας φέρνει απλά αντιμέτωπους με μια συγκεκριμένη κατάσταση την οποία θα πρέπει να βρούμε τρόπους και ψυχικά αποθέματα, να διαχειριστούμε.

Διαβάζω στον ημερήσιο τύπο:" Ετοιμος για νέα αρχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Να του ευχηθούμε με ειλικρίνεια  να επιστρέψει γερός και δυνατός. Να ευχηθούμε επίσης αυτή η δυνατή εμπειρία που έζησε να τον οδηγήσει σε νέους δρόμους και αποφάσεις με γνώμονα πάντοτε τα συμφέροντα του λαού και κανενός άλλου. Να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να απαλείψει αυτούς η ανεπάρκεια των οποίων τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, είτε αυτοί είναι συγγενείς, συνέταιροι, συνεργάτες ή κατάλοιπα δεσμεύσεων προεκλογικής συνεργασίας.

Η ανεπάρκεια των επιλογών, η οποία βαραίνει και τον ίδιο τον Πρόεδρο, οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις και προσβολή των Θεσμών τους οποίους θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος να υπερασπίζεται. 


Στον Νίκο Αναστασιάδη δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν είναι πολλοί που έχουν μια τέτοια πολυτέλεια.

Θα πρέπει να αποφασίσει: είτε θα κυβερνήσει με σοφία και θα φανεί ανώτερος μικροκομματικών και άλλων σκοπιμοτήτων που είναι σε πλήρη διαστολή με τα συμφέροντα του τόπου, διεκδικώντας την εκτίμηση του λαού, την οποία στη βάση των μέχρι τώρα πεπραγμένων έχει χάσει , είτε θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο καταστροφικός κατήφορος.

Καλή επάνοδο Πρόεδρε μη χάσεις αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. για το καλό όλων μας...

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πάνω από ένα αιώνα οι κόκκινοι μακάο έχουν σταματήσει να αναπαράγονται στην Αργεντινή. Αυτό μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το ίδρυμα Rewilding εντόπισε τα πρώτα αβγά από ένα ζευγάρι στο Εθνικό πάρκο Ibera στην επαρχία Corrientes. Το ίδρυμα Rewilding εισήγαγε τους παπαγάλους στο πάρκο, έναν προστατευμένο τόπο 708.000 εκταρίων και το εγχείρημά τους στέφθηκε με επιτυχία. EPA/Matias Rebak / Rewilding Argentina Foundation

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Σήμερα


Τετάρτη
21
Οκτωβρίου
2020

Γιορτάζουν :Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

1879
Δοκιμάζεται με επιτυχία από τον Τόμας Έντισον ο πρώτος ηλεκτρικός λαμπτήρας πυράκτωσης (διήρκεσε 13½ ώρες προτού σβήσει).
1918
Ίδρυση της Γ.Σ.Ε.Ε.
1945
Ο Χουάν Περόν παντρεύεται την Εύα Περόν.
1969
Ο Σιάντ Μπάρε έρχεται στην εξουσία με πραξικόπημα στη Σομαλία.
1977
Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy