fbpx

Σημείωμα, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 

nicosianaeir

Καλή Επάνοδο,

Μετά από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας αναθεωρούμε πολλά. Κατανοούμε πως έρχονται στιγμές που η ζωή δεν μας δίνει  καν το δικαίωμα της  επιλογής. Μας φέρνει απλά αντιμέτωπους με μια συγκεκριμένη κατάσταση την οποία θα πρέπει να βρούμε τρόπους και ψυχικά αποθέματα, να διαχειριστούμε.

Διαβάζω στον ημερήσιο τύπο:" Ετοιμος για νέα αρχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Να του ευχηθούμε με ειλικρίνεια  να επιστρέψει γερός και δυνατός. Να ευχηθούμε επίσης αυτή η δυνατή εμπειρία που έζησε να τον οδηγήσει σε νέους δρόμους και αποφάσεις με γνώμονα πάντοτε τα συμφέροντα του λαού και κανενός άλλου. Να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να απαλείψει αυτούς η ανεπάρκεια των οποίων τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, είτε αυτοί είναι συγγενείς, συνέταιροι, συνεργάτες ή κατάλοιπα δεσμεύσεων προεκλογικής συνεργασίας.

Η ανεπάρκεια των επιλογών, η οποία βαραίνει και τον ίδιο τον Πρόεδρο, οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις και προσβολή των Θεσμών τους οποίους θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος να υπερασπίζεται. 


Στον Νίκο Αναστασιάδη δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν είναι πολλοί που έχουν μια τέτοια πολυτέλεια.

Θα πρέπει να αποφασίσει: είτε θα κυβερνήσει με σοφία και θα φανεί ανώτερος μικροκομματικών και άλλων σκοπιμοτήτων που είναι σε πλήρη διαστολή με τα συμφέροντα του τόπου, διεκδικώντας την εκτίμηση του λαού, την οποία στη βάση των μέχρι τώρα πεπραγμένων έχει χάσει , είτε θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο καταστροφικός κατήφορος.

Καλή επάνοδο Πρόεδρε μη χάσεις αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. για το καλό όλων μας...

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα ορφανά. Μωρά καγκουρό και γουάλαμπι που έχουν μείνει χωρίς γονείς από μια σειρά από ατυχή γεγονότα – τροχαία, επιθέσεις σκύλων, ξηρασία και τις πρόσφατες φωτιές- φροντίζονται όλα μαζί στο νοσοκομείο για την Αγρια Ζωή στο Beerwag της Αυστραλίας. AAP Image/Darren England/via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.

Σήμερα


Σάββατο
25
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy