Σημείωμα, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 


 

nicosianaeir

Καλή Επάνοδο,

Μετά από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας αναθεωρούμε πολλά. Κατανοούμε πως έρχονται στιγμές που η ζωή δεν μας δίνει  καν το δικαίωμα της  επιλογής. Μας φέρνει απλά αντιμέτωπους με μια συγκεκριμένη κατάσταση την οποία θα πρέπει να βρούμε τρόπους και ψυχικά αποθέματα, να διαχειριστούμε.

Διαβάζω στον ημερήσιο τύπο:" Ετοιμος για νέα αρχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Να του ευχηθούμε με ειλικρίνεια  να επιστρέψει γερός και δυνατός. Να ευχηθούμε επίσης αυτή η δυνατή εμπειρία που έζησε να τον οδηγήσει σε νέους δρόμους και αποφάσεις με γνώμονα πάντοτε τα συμφέροντα του λαού και κανενός άλλου. Να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να απαλείψει αυτούς η ανεπάρκεια των οποίων τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, είτε αυτοί είναι συγγενείς, συνέταιροι, συνεργάτες ή κατάλοιπα δεσμεύσεων προεκλογικής συνεργασίας.

Η ανεπάρκεια των επιλογών, η οποία βαραίνει και τον ίδιο τον Πρόεδρο, οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις και προσβολή των Θεσμών τους οποίους θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος να υπερασπίζεται. 


Στον Νίκο Αναστασιάδη δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν είναι πολλοί που έχουν μια τέτοια πολυτέλεια.

Θα πρέπει να αποφασίσει: είτε θα κυβερνήσει με σοφία και θα φανεί ανώτερος μικροκομματικών και άλλων σκοπιμοτήτων που είναι σε πλήρη διαστολή με τα συμφέροντα του τόπου, διεκδικώντας την εκτίμηση του λαού, την οποία στη βάση των μέχρι τώρα πεπραγμένων έχει χάσει , είτε θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο καταστροφικός κατήφορος.

Καλή επάνοδο Πρόεδρε μη χάσεις αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. για το καλό όλων μας...

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αμριτσάρ, Ινδία: Ένας καλλιτέχνης βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια ζωγραφιά του Βλαντιμίρ Πούτιν, δίπλα σε πορτρέτα των 14 πρωθυπουργών της Ινδίας από την ανεξαρτησία της χώρας, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου. Narinder Nanu/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τελ Αβίβ σημαίνει Λόφος της Άνοιξης.

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
6
Δεκεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Νικόλαος, Νικολέττα, Νικόλας, Νίκος, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης

1917
Μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι του Χάλιφαξ (Καναδάς) προκαλεί 3.000 νεκρούς, 6.000 τραυματίες και 30.000 άστεγους.
1920
Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
2008
Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφονεί τον δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Ακολουθούν επεισόδια σε όλη την χώρα.