Σημείωμα, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

 


 

nicosianaeir

Καλή Επάνοδο,

Μετά από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας αναθεωρούμε πολλά. Κατανοούμε πως έρχονται στιγμές που η ζωή δεν μας δίνει  καν το δικαίωμα της  επιλογής. Μας φέρνει απλά αντιμέτωπους με μια συγκεκριμένη κατάσταση την οποία θα πρέπει να βρούμε τρόπους και ψυχικά αποθέματα, να διαχειριστούμε.

Διαβάζω στον ημερήσιο τύπο:" Ετοιμος για νέα αρχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Να του ευχηθούμε με ειλικρίνεια  να επιστρέψει γερός και δυνατός. Να ευχηθούμε επίσης αυτή η δυνατή εμπειρία που έζησε να τον οδηγήσει σε νέους δρόμους και αποφάσεις με γνώμονα πάντοτε τα συμφέροντα του λαού και κανενός άλλου. Να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να απαλείψει αυτούς η ανεπάρκεια των οποίων τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, είτε αυτοί είναι συγγενείς, συνέταιροι, συνεργάτες ή κατάλοιπα δεσμεύσεων προεκλογικής συνεργασίας.

Η ανεπάρκεια των επιλογών, η οποία βαραίνει και τον ίδιο τον Πρόεδρο, οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις και προσβολή των Θεσμών τους οποίους θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρόεδρος να υπερασπίζεται. 


Στον Νίκο Αναστασιάδη δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν είναι πολλοί που έχουν μια τέτοια πολυτέλεια.

Θα πρέπει να αποφασίσει: είτε θα κυβερνήσει με σοφία και θα φανεί ανώτερος μικροκομματικών και άλλων σκοπιμοτήτων που είναι σε πλήρη διαστολή με τα συμφέροντα του τόπου, διεκδικώντας την εκτίμηση του λαού, την οποία στη βάση των μέχρι τώρα πεπραγμένων έχει χάσει , είτε θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο καταστροφικός κατήφορος.

Καλή επάνοδο Πρόεδρε μη χάσεις αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. για το καλό όλων μας...

Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τζαμπάλια, Γάζα: Κατεστραμμένα κτίρια στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Majdi Fathi/NurPhoto/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Ο κοντύτερος άνθρωπος που κατοίκησε επί της Γης ήταν ο νεπαλέζος αγρότης Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι. Είχε ύψος 0,546 μ., ζύγιζε 15 κιλά και φυσικά αποτελούσε επίλεκτο μέλος των Ρεκόρ Γκίνες.

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
13
Δεκεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Άρης, Ευστράτιος, Ευστράτης, Στρατής, Στράτος, Ιουβενάλιος, Ιουβεναλία, Ιουβενάλης, Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα

1862
Γίνεται η μάχη του Φρεντέρικσμπουργκ, μία από τις σημαντικότερες για την έκβαση του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.
1937
Οι Ιάπωνες καταλαμβάνουν την πόλη Ναντζίνγκ και επιδίδονται σε σφαγές.
1974
Η Μάλτα ανακηρύσσεται δημοκρατία.
1996
Ο Κόφι Ανάν εκλέγεται Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.
2002
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει να εντάξει την Κύπρο μαζί με άλλες εννέα χώρες.
2007
Υπογράφεται η Συνταγματική Συνθήκη στη Λισαβόνα από τους ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ.