Η Μαρία ζωγραφίζει δωρεάν το σημάδι του καρκίνου του μαστού και γίνεται viral


Η Μαρία τo τελευταίo 24ώρo συγκινεί τα social media και γίνεται (άθελα της όπως μας εξηγεί) viral για την αλτρουιστική της κίνηση.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο FB ανέβασε κάποιες φωτογραφίες όπου η ίδια από την ιδιότητα της ως ζωγράφος και πλέον tattoo artist αναλαμβάνει δωρεάν να «ζωγραφίσει» με την τεχνική του 3D σχεδιασμού την θηλή των γυναικών οι οποίες έχουν υποστεί μαστεκτομή.

Τα πολλά μηνύματα που δέχεται τις τελευταίες μέρες από γυναίκες κυρίως μικρής ηλικίας 25-30 ετών την έχουν συγκλονίσει, καθώς δεν πίστευε ότι τόσες πολλές γυναίκες σε αυτή την ηλικία έχουν βιώσει αυτή την κατάσταση.

Η προσπάθεια της αυτή ξεκίνησε εδώ και λίγους μήνες όπως μας εξήγησε, αφού μέσα από αυτή την πράξη, το τατουάζ λειτουργεί και ως ψυχική θεραπεία για τις γυναίκες που έτυχε να βρεθούν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού.

Η διαδικασία του τατουάζ στην θηλή γίνεται με εγκεκριμένα φυσικά προϊόντα και η Μαρία θέτει ως μόνο όρο για κάθε γυναίκα που θέλει να το πράξει, πρώτα απ’ όλα να έχει  την γραπτή συγκατάθεση της από τον γιατρό της, έτσι ώστε να είναι βέβαιη για οποιαδήποτε κίνηση.

Τα αποτελέσματα φέρνουν ιδιαίτερη συγκίνηση σε αυτή αλλά και σε κάθε γυναίκα που έτυχε μέχρι σήμερα να την «ζωγραφίσει» καθώς αποκτούν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση και γυναικεία πτυχή που ο καρκίνος θέλησε να τους πάρει. Όπως λέει «τα μαλλιά που μπορεί μια κοπέλα να έχασε στην χημειοθεραπεία θα επανέλθουν η θηλή όμως όχι, αλλά σίγουρα με αυτό τον τρόπο θα επανέλθει έστω οπτικά για να τους θυμίζει ότι κέρδισαν αυτή την μάχη».

Τέλος η ίδια η Μαρία θα ήθελε να συνεργαστεί αφιλοκερδώς με συνδέσμους όπως το Europa Donna για να μπορέσει να προσφέρει μέσω του εικαστικού της ταλέντου ακόμα περισσότερα χαμόγελα σε γυναίκες οι οποίες το χρειάζονται.

Χριστιάνα Μανώλη

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy