Γωγώ Αλεξανδρινού: “Ζούμε σε ευρωπαικό κράτος εν έτει 2019. Αλίμονο αν είμαστε κυβερνητικό φερέφωνο.”


Την βλέπουμε μάχιμη στο τηλεοπτικό γυαλί εδώ και χρόνια, αν εξαιρέσουμε κάποια μικρά διαλείμματα. Από το Σεπτέμβρη καλέστηκε να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα της και ανέλαβε τα ηνία της κεντρική παρουσιάστρια του ΡΙΚ. Η Γωγώ Αλεξανδρινού είτε συμφωνείς μαζί της είτε όχι, ομολογουμένως ποτέ δεν έχει μασήσει τα λόγια της και γι’ αυτό εν συντομία μας απαντά ότι θελήσαμε να μάθουμε.  

  • Τρείς σχεδόν μήνες από το ξεκίνημα σου ως κεντρική παρουσιάστρια του ΡΙΚ. Πως θα περιέγραφες την μέχρι τώρα εμπειρία σου;

Θα την περιέγραφα ως έντονη γιατί από την μια έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον και από την άλλη δούλευα με αφοσίωση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ήταν ένα νέο εγχείρημα το στήσιμο ανανεωμένου δελτίου από το ΡΙΚ και ένιωθα το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί.

  • Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι το να είσαι κεντρική παρουσιάστρια η δουλειά σου είναι η μια ώρα πριν και κατά την διάρκεια της παρουσίασης του δελτίου. Πες μας λίγο για την πραγματική σου καθημερινότητα.

Υπάρχει, δυστυχώς, αυτή η παρεξήγηση. Από το πρωί παρακολυθώ την επικαιρότητα, ακούω ραδιοφωνικά δελτία και βλέπω συζητήσεις ή θέματα που με ενδιαφέρουν στις μεσημεριανές εκπομπές. Επίσης, από το πρωί γίνεται συνεννόηση για τον καλεσμένο που θα φιλοξενηθεί στο δελτίο με τους αρχισυντάκτες. Όταν πηγαίνω στο ΡΙΚ, συμμετέχω στη σύσκεψη, ετοιμάζω το τρέιλερ των ειδήσεων σε συνεννόηση πάλι με τον αρχισυντάκτη και ακολούθως διαβάζω όλα τα θέματα ένα-ένα για την καλύτερη δική μου προετοιμασία. Εννοείται οτι κάνω και την προετοιμασία μου για την συζήτηση με τον καλεσμένο γιατί μέσα σε 4-5 λεπτά αυτή πρέπει να είναι παραγωγική.

  • Το να δουλεύεις στο κρατικό κανάλι σημαίνει εκπροσωπείς την Κυβέρνηση; Και αν όχι δέχεσαι παρεμβολές είτε αυτές γίνονται δεκτές είτε όχι;

Ζούμε σε ευρωπαικό κράτος εν έτει 2019. Αλίμονο αν είμαστε κυβερνητικό φερέφωνο. Υπάρχει αντικειμενικότητα, η επικαιρότητα αξιολογείται και ιεραρχούνται οι ειδήσεις.

  • Ποια ήταν η πιο δύσκολη είδηση που ξεστόμισες σε δελτίο ειδήσεων ή έστω η πιο δύσκολη σου στιγμή σε τηλεοπτικό πάνελ;

Από τις δυσκολότερες τηλεοπτικές εμπειρίες ήταν η κάλυψη της τραγωδίας στο Μαρί και η συντριβή της ΗΛΙΟΣ για προφανείς λόγους.

  • Σκέφτηκες ποτέ το ενδεχόμενο να μην ήσουν δημοσιογράφος και με ποια δουλειά θα μπορούσες να ασχοληθείς;

Δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό!

Επιμέλεια Κειμένου:

Χριστιάνα Μανώλη

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy