Νατάσα Ευριπίδου: «Είναι άθλος για μια γυναίκα να εργάζεται και να επιστρέφει στο σπίτι και να έχει γεμάτες αγκάλες για τα παιδιά της»


Η Νατάσα είναι η επιτομή της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας η οποία προσπαθεί να κρατά τις ισορροπίες μεταξύ καριέρας και δουλειάς. Για χρόνια βρέθηκε στο «σκληρό» χώρο των Μέσων, όπου εργάστηκε ακατάπαυστα από διάφορους ρόλους μέχρι την στιγμή που η μητρότητα την έκανε να βάλει μια μικρή άνω τελεία.

Μέσα από τον νέο ρόλο της ως μαμά, δεν άφησε το δημοσιογραφικό της δαιμόνιο να περιοριστεί και θέλησε να μάθει τα πάντα που αφορούν το παιδί της,  γι’ αυτό και σύντομα ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί πολλές πληροφορίες και γνώση με άλλες μαμάδες δημιουργώντας την δική της ιστοσελίδα το bebemou.com

Μαζί με αυτά, άλλαξε τομέα στο κλάδο της επικοινωνίας και  τώρα εργάζεται στη διαφημιστική εταιρεία Marketway publicis στο τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

  • Ξεκίνησες από την δημοσιογραφία στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, στην συνέχεια έκανες ένα όμορφο διάλλειμα για την μητρότητα και μετά αλλαγή στο τομέα της επικοινωνίας και απασχόληση πλέον με τα Ψηφιακά Μέσα και την διαφήμιση… Μίλα μας για αυτές τις αλλαγές της ζωής σου, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γενικότερα, είμαι άνθρωπος που ψάχνεται συνέχεια! Θέλω να μαθαίνω νέα πράγματα, βαριέμαι τα στερεότυπα και τη ρουτίνα. Ο χώρος της δημοσιογραφίας με εξιτάρει και μου έδωσε πάρα πολλά και ήταν πολύ σημαντικά και καθοριστικά τα 11 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας στον Δία. Εκεί, έμαθα πολλά, βίωσα συναισθήματα πρωτόγνωρα μέσα από τις εμπειρίες και την επικαιρότητα, τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις! Έκανα όντως, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ασχολήθηκα με έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία φτάνοντας και σε ανώτερα αξιώματα και ρόλους. Όμως δεν είχα τον πολυτιμότερο ρόλο της ζωής μου, αυτόν της μητρότητας και αυτό με προβλημάτιζε τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ.

Και ήταν εκεί που άρχισα να νιώθω μίαν κατά τρόπον αποστροφή ως προς το - γεμάτο κατά τα άλλα άγχος- επάγγελμά μου κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, όπως ήταν και η εικόνα του καρκινοπαθή πατέρα μου αλλά και των όσων βίωνα κοντά του μέσα στο Ογκολογικό που ήταν  επίσης ένα δεδομένο που με έκανε να σκεφτώ ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι γιατί η ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεται παρελθόν. Μετά το θάνατό του, είχα μια νέα επαγγελματική πρόταση να αναλάβω να στήσω το νέο portal του MegaOne και την αποδέχθηκα γιατί θεωρήθηκε μια νέα πρόκληση και μια ευκαιρία να αλλάξω επαγγελματικό περιβάλλον. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία και με ξεχωριστές προκλήσεις. Μετά από 8 περίπου μήνες κυοφορούσα το μωρό μου που για μένα ήταν  ότι πολυτιμότερο και αυτό που ήθελα τα τελευταία χρόνια και που κατά βάθος ήξερα ότι δεν ερχόταν νωρίτερα από το φοβερό άγχος που είχα σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Το ότι πήγαινα στους γιατρούς και μου έλεγαν είμασταν αντιμέτωποι με ανεξήγητη υπογονιμότητα, αυτό με προβλημάτιζε ακόμα περισσότερο. Ενώ μεγάλωνε το μωρό μας, μέσα μου, άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω διάφορα που αφορούσαν την μητρότητα πλέον και έτσι γεννήθηκε το www. bebemou.com.

Ήθελα να επικοινωνήσω με τον κόσμο ότι τίποτα δεν είναι άπιαστο όταν το θέλεις πολύ, Θεωρώ ότι είμαι ένα από τα πολλά παραδείγματα των γυναικών που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί. Μέσα από το bebemou και τους επιστημονικούς του συνεργάτες, μαθαίνουμε όλα όσα απασχολούν ένα ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί αλλά και θέματα που προβληματίζουν τις μαμάδες που βεβαίως τα μοιράζονται μαζί μας.  Τον περασμένο Σεπτέμβριο το www.bebemou.com απόκτησε και «πατέρα» , τον Δημήτρη Δημητρίου ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το www.Cyprusnews.eu που είναι ένας καλός φίλος και συνεργάτης! Πιστεύω πολύ στη συνεργασία ανθρώπων που έχουν όραμα και δεν οριοθετούνται και γενικά πιστεύω  στους ανθρώπους που εργάζονται και ψάχνονται και που δεν εργάζονται παθητικά.

Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο, άνοιξα ένα νέο επαγγελματικό κεφάλαιο στη ζωή μου, μετά από την τιμητική πρόκληση να εργαστώ στον τομέα του Marketing και της επικοινωνίας στην Marketway Publicis. Μαθαίνω πάρα πολλά και έχω ακόμα πολλά να μάθω δίπλα σε ανθρώπους πανέξυπνους, οραματιστές και πετυχημένους στον τομέα τους που πιστεύουν στην ομαδικότητα και την δυναμική των ανθρώπων.

  • Πως θα περίγραφες τον τομέα της επικοινωνίας στην Κύπρο όπως των βίωσες εσύ από διάφορα καθήκοντα;

Μέσα από τις τελευταίες εμπειρίες μου στην Marketway, o τομέας της επικοινωνίας στην Κύπρο είναι απαιτητικός και μάλιστα σε πολύ ψηλά επίπεδα. Δεν είναι απλά ένας τομέας αλλά είναι το Α και Ω μιας εταιρείας, είτε είναι μικρή είτε μεγάλη! Το στοίχημα είναι πως θα κερδίσεις και πως θα πετύχεις να επικοινωνήσεις το προϊόν σου και να κτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης. Θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος να το επιτύχεις είναι να μην οριοθετείσαι και να ακούς αυτούς που ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

  • Μια νέα μητέρα μπορεί να βρει την δύναμη να είναι όχι μόνο παραγωγική στην δουλειά της αλλά και δημιουργική.

Όταν θα επέστρεφα στη δουλειά μου μετά την άδεια μητρότητας ήμουν κάπως προβληματισμένη. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είχα άδεια τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μου μέχρι να γεννήσω το μόνο που ήξερα να κάνω ήταν να δουλεύω και να γυρίζω. Δεν ήξερα πως ήταν να είσαι μαμά που το μαθαίνεις θέλεις δεν θέλεις! Ήταν 4 μήνες βεβαίως μεγάλης απόλαυσης! Λίγο πριν γυρίσω στη δουλειά, ένιωθα μιαν αποστροφή, σκεφτόμουν ότι το μωρό είναι πολύ μικρό να το αφήσω, προβληματιζόμουν αλλά ανυπομονούσα να επιστρέψω στα επαγγελματικά λημέρια. Η πρώτη βδομάδα ήταν δύσκολη, μετά όμως και με την αλλαγή της επαγγελματικής στέγης, τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα. Είναι άθλος για μια γυναίκα  να εργάζεται και να επιστρέφει στο σπίτι και να έχει γεμάτες αγκάλες για τα παιδιά της. Μια μαμά πάντα βρίσκει τη δύναμη, την αγάπη και την υπομονή όσο κουρασμένη και να είναι. 

  • Οι νέοι γονείς βομβαρδίζονται με πληροφορίες για τα παιδιά τους από διάφορες πηγές. Πως μπορούν να μάθουν να αξιολογούν την κάθε πηγή και την καταλληλόλητα των πληροφοριών που παίρνουν;

Αυτός ήταν ένας μεγάλος προβληματισμός, όταν σχεδίαζα ακόμα το www.bebemou.com .

Η αξιοπιστία της πηγής σου, είναι το πιο σημαντικό για τον αναγνώστη. Ναι όντως υπάρχει βομβαρδισμός πληροφοριών για τους νέους γονείς και πολλές αμφίβολες πληροφορίες. Η εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση είναι το πρέπον για κάθε γονέα. Εμείς στο bebemou, έχουμε επιστημονικούς συνεργάτες για αυτόν ακριβώς το λόγο. Κάθε μας θεματική ενότητα είναι βασισμένη σε αξιόπιστες πηγές και ήδη το κοινό μας, μας εμπιστεύεται και μας δείχνει την αγάπη του με κάθε τρόπο. Είμαστε ανοικτοί βεβαίως σε προτάσεις και συνεργασίες αφού πιστεύουμε ότι πάντα υπάρχει χώρος εάν υπάρχει ο ίδιος στόχος!

Επιμέλεια κειμένου:

Χριστιάνα Μανώλη

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy