CyTalks: Κύπρια με «χρυσά φτερά» κάνει το γύρο του κόσμου


20150810 DSC02381HGCGHG 2 1024x5761Το CyTalks έχει ως στόχο τη δημοσίευση συνεντεύξεων, με πρόσωπα που έχουν πράγματα να πουν...

 

 

 

Το όνειρο πάρα πολλών ανθρώπων είναι να κάνουν το γύρο του κόσμου. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις της ζωής, ο καθημερινός αγώνας, τα όνειρα και οι στόχοι που ξεχνιούνται, δεν επιτρέπουν σε πολλούς να πραγματοποιήσουν τον πολυπόθητο γύρο σε όλα τα μέρη και ομορφιές του πλανήτη μας.

Η συμπατριώτισσα μας Κατερίνα Βάσου μόλις 28 ετών, έχει ήδη υλοποιήσει αρκετό μέρος αυτού του ονείρου για ταξίδια σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει ακάθεκτη να ταξιδεύει και να γράφει τις εμπειρίες της στο ταξιδιωτικό της blog GoldenWings (Χρυσά Φτερά).

 Όπως μας ανάφερε έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Θεωρεί τον εαυτό της παιδαγωγό αλλά και επαγγελματία ταξιδιώτη πλέον λόγω του μπλογκ.  Ενώ ξεκίνησε τα ταξίδια από πολύ μικρή γιατί όπως υποστηρίζει ήταν τυχερή γιατί έχει έναν πατέρα που είναι επίσης εθισμένος στα ταξίδια και με τον οποίο πραγματοποίησε πολλά από αυτά. Στα δώδεκα της πήγε στην Ελβετία και ανεβήκαν στο Mont Blanc το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης μετά τον Καύκασο. Αυτό ήταν το πρώτο της ταξίδι εκτός Κύπρου. Από τότε έκανε πολλές τέτοιες εξορμήσεις μαζί τον πατέρα της μέχρι τα 16 της χρόνια, όταν για πρώτη φορά, ταξίδεψε μόνη της στην Ολλανδία για να συμμετάσχει σε ένα youth camping.  Από τότε ταξιδεύει συνεχώς!

 

20160504 IMG 8486HGCGHG 690x4601

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση γι’ αυτή, που τις κάναμε και εμείς όπως κι’όλος ο κόσμος όταν ακούει και διαβάζει την ιστορία της είναι: που βρίσκει τα λεφτά γι’ αυτά τα ταξίδια; Η ίδια μας είπε ότι: «Στην αρχή και πριν το μπλογκ δηλαδή μέχρι και ενάμιση χρόνο πριν, πλήρωνα για όλα μου τα ταξίδια εγώ. Φυσικά δεν είμαι ούτε πλούσια, ούτε είχα πολλά λεφτά. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ. Ότι χρήματα έβγαζα, τα ξόδευα σε αεροπορικά εισιτήρια κι αυτό το λέω χωρίς υπερβολή. Τώρα όμως με το μπλογκ, είναι πιο εύκολο να βρω συνεργάτες σε όλο τον κόσμο οι οποίοι είναι πρόθυμοι να  χρηματοδοτήσουν  το ταξίδι μου, πάντα με κάποιο αντάλλαγμα όπως για παράδειγμα η διαφήμιση ή μια δημιουργία ενός σχετικού άρθρου. Μπορείτε να δείτε στη σελίδα στη δεξιά στήλη κάποιες εταιρίες και οργανισμούς με τους οποίους έχω ήδη συνεργαστεί.»

 

Το μέλλον σου θα είναι τα ταξίδια και η διατήρηση του blog σου;

Θέλω να πιστεύω πως το μπλογκ έχει ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά του και θα εξελίσσεται μαζί με εμένα. Το όνειρό μου είναι να το κάνω full time επάγγελμα και να μπορώ να ταξιδεύω όπου θέλω, όποτε θέλω. Παράλληλα θα ήθελα να συνεχίσω να εμπνέω τον κόσμο να ταξιδεύει περισσότερο. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που το δημιούργησα.»

 

Η αγαπημένη σου χώρα που επισκέφτηκες μέχρι τώρα;

«Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχω αγαπημένη χώρα μιας και όλες είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους κι έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν. Αλλά θα πω πως έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην Ινδία στην οποία έχω ταξιδέψει ήδη 2 φορές κι ετοιμάζομαι και για  τρίτη σε λίγες μέρες.  Βασικά δύο από τους δώδεκα μήνες , θα τους έχω περάσει φέτος στην Ινδία. Τόσο πολύ αγαπώ αυτή τη χώρα. Και η Ινδία αγαπάει τους μπλόγκερς!»

 

Τέλος μας μιλά για τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό της στόχο και μέχρι σε ποιο μέρος του κόσμου θέλει να φτάσει….

«Ο στόχος μου σίγουρα δεν έχει να κάνει με νούμερα. Δεν σημαίνει πως επειδή έχω πάει σε μια χώρα, δεν θα επιστρέψω ποτέ ξανά εκεί. Ούτε βάζω τικ (✔) σε κάθε χώρα που πατάω το πόδι μου. Επιστρέφω συχνά σε χώρες τις οποίες έχω πάει για να δω περισσότερα. Στόχος μου λοιπόν είναι να δω όσα πιο πολλά μέρη μπορώ σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσω όμορφους ανθρώπους μέσα από αυτή τη διαδικασία, no matter the destination»

zaz

 

Εμείς να της ευχηθούμε καλά ταξίδια και απ’ όλο αυτό, να συμμεριστούμε την άποψη ότι: όταν κάποιος έχει στόχους θα βρει τον δρόμο να κάνει όσο πιο μεγάλο και ατέλειωτο ταξίδι μπορεί…

Της Χριστιάνας Μανώλη

 

 

 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy