fbpx

CyTalks: Ελένη Θεοχάρους: «Δεν ζήτησα και ποινικό μητρώο για να μιλήσω στους Λακεδαιμόνιους»

xritheoxaroussΤο CyTalks είναι η νέα στήλη του CyprusNews.eu όπου ως στόχο έχει την δημοσίευση συνεντεύξεων, με πρόσωπα που έχουν πράγματα να πουν...

 


 

Ελένη Θεοχάρους:

"Πολύ καλή εκδήλωση με ευγενικό ακροατήριο."

"Είπαμε μαζί τον εθνικό ύμνο στο τέλος της εκδήλωσης."

"Αν ήταν να μπω σε ένα χώρο που θα ήταν όλοι φιλέλληνες και φίλοι της Κύπρου δεν θα είχε νόημα." 

 

Η Ελένη Θεοχάρους, επικεφαλής του κινήματος Αλληλεγγύη τοποθετείται στο CyprusNews.eu.


Ποιές είναι οι άποψεις της νέας ομάδας σας στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα ανήκετε (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) για το Κυπριακό; Συμφωνείτε μαζί τους;

Ε.Θ.: Όπως και σε κάθε ομάδα έτσι και σε αυτή υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν την θέση μας στο Κυπριακό ή εναντιώνονται, ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) μετά από τόση δουλεία που έχουν κάνει υπάρχουν άνθρωποι που είναι πέρα για πέρα τουρκόφιλοι. Δεν είναι αυτό το κριτήριο για ένταξη κάπου. Αν ήταν να μπω σε ένα χώρο που θα ήταν όλοι φιλέλληνες και φίλοι της Κύπρου δεν θα είχε νόημα. Αντιλαμβάνεστε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η παρουσία μου, φαίνεται όμως ότι είναι η πιο πιθανή επιλογή.

Σας επαναλαμβάνω ότι είναι άδικο να αποκλείουμε ένα κόμμα γιατί έχει μέσα τουρκόφιλους. Άλλωστε είναι και το κόμμα του Ερντογάν μέσα, που πριν λίγο καιρό ήταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα . Τότε δηλαδή έπρεπε να φύγουμε από το ευρωπαϊκό λαϊκό γιατί ήταν το κόμμα του Ερντογάν . Πιστεύω με την παρουσία μου εκεί θα εξουδετερώσω σε σημαντικό βαθμό τις ενέργειες του Ερντογάν αν εξακολουθεί να υπάρχει κυπριακό πρόβλημα γιατί όπως φαίνεται κάποιοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το Κυπριακό πρόβλημα και όλα αυτά να είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Να μας κατηγορούν στην Κύπρο ότι έχουμε σκληρές θέσεις και από δω να μας κατηγορούν ότι είμαστε σε ένα κόμμα που δεν έχει σκληρές θέσεις εναντίων της Τουρκίας. Αυτό είναι πέρα για πέρα εξωφρενικό. Αυτά τα μασκαραλίκια οφείλουν κάποιοι να τα σταματήσουν. Αν θα μπω σε αυτή την ομάδα που όπως σας έχω πει φαίνεται να είναι η πιο πιθανή λύση, είναι θέμα χρόνου και διαδικασιών.

H Ευρωπαϊκή ένωση είναι πολύ χρονοβόρος και γραφειοκρατικός οργανισμός, θα μπορούσε κάποιος να την πει και Ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωση με αυτή την γραφειοκρατία. Δεν μπαίνω σε εκείνη την ομάδα για να κάνω διακοπές ούτε για να μην κάνω τίποτα, μπαίνω εκεί μόνο και μόνο γιατί είναι πρόκληση και ποτέ δεν δούλεψε εκεί Κύπριος Ευρωβουλευτής. Σίγουρα θα αντιμετωπίσω δυσκολίες και αν έρθουνε κάποιοι να με καταδικάσουν γιατί θα πάω να πολεμήσω εκεί, αυτό θα δείχνει και το πολιτικό ήθος που έχει ο καθένας.

Σχολιάστηκε πολύ στην επικαιρότητα, η παρουσία σας ως ομιλήτρια στο Πατριωτικό Μέτωπο “Λακεδαιμόνιοι”. Πως σχολιάζετε εσείς το γεγονός και πείτε μας, συμφωνείτε με τις θέσεις της συγκεκριμένης ομάδας στο Κυπριακό.

Ε.Θ.: Έχω ψάξει την ιστοσελίδα τους, το καταστατικό τους και όλες τις δημοσιεύσεις τους. Δεν έχω βρει κάτι, απεναντίας καταδικάζουν και τον ρατσισμό, τον φασισμό, τις διακρίσεις, τον ναζισμό και πολλές άλλες ακραίες καταστάσεις.

Τώρα εγώ όταν πηγαίνω να μιλήσω σε μια εκδήλωση ειδικά για ένα εθνικό θέμα, θα πω αυτά που θέλω εγώ και όχι αυτά που θέλει να ακούσει το ακροατήριο. Ούτε ζητώ το ποινικό μητρώο αυτών που θα έρθουν. Όλοι αυτοί που ξεκίνησαν αυτή την ιστορία, όταν μπαίνουν και καπηλεύονται το αίμα και τις θυσίες των ηρώων μας στις εκκλησίες, δεν ζητούν το ποινικό μητρών των ακροατών που είναι από κάτω. Ας καθίσει να συγκρίνει η εξουσία που κάνει αυτή την κριτική, του παραβάτες που έχει στους κύκλους και όλους αυτούς με τα καθαρά κολάρα και να συγκρίνει αν έχουν κάνει και αυτά τα παιδιά κάποιες παραβατικότητες. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω ούτε με αφορά τι κάνουν, η συμπεριφορά τους εκείνη την ώρα ήταν κοσμιότατη.

Το μόνο τους παράπτωμα ήταν ότι είπαν τον εθνικό ύμνο στο τέλος. Ξέρω ότι πολλοί ενοχλούνται από τον εθνικό ύμνο και αυτά τα παιδιά είπαν το ύμνο και τον είπα και εγώ μαζί τους. Είχαν ελληνικές σημαίες και είχαν ένα μοναδικό πανό που έγραφε την “Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες”.

Συνεπώς για εμένα ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση με ευγενέστατο ακροατήριο, που άκουσε προσεχτικά τι είπα και δεν με ενδιαφέρει αν ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Αν το πρόβλημα τους είναι ότι αυτά τα παιδιά ενέχονται σε παραβατικότητα να συγκρίνουν αν πόσοι από την εξουσία έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα και παραμένουν ατιμώρητοι και μας κυβερνούν.

Της Χριστιάνας Μανώλη

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Κύματα πλαστικού. Η ανατριχιαστική φωτογραφία είναι από την Νότια Αφρική και μαρτυρά πολλά για την εικόνα του μέλλοντός μας. LITTERBOOM PROJECT/via REUTER

Ήξερες ότι...

Μία βλεφαρίδα ζει περίπου 5 μήνες.

Σήμερα


Σάββατο
14
Δεκεμβρίου
2019

Γιορτάζουν : Αρριανός, Αριανός, Αρρειανός, Αρειανός, Αρριανή, Λεύκιος, Λεύκης, Λεύκος, Λευκή, Λευκούλα, Λεύκας, Λευκάδα

1819
Η Αλαμπάμα γίνεται η 22η πολιτεία των Η.Π.Α.
1877
Η Σερβία τίθεται στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
1900
Κβαντική Μηχανική: ο Μαξ Πλανκ παρουσιάζει τη θεωρητική θεμελίωση του Νόμου περί της ακτινοβολίας μέλανος σώματος.
1911
Ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει στον Νότιο Πόλο.
1927
Το Ιράκ κερδίζει την ανεξαρτησία του απο το Ηνωμένο Βασίλειο.
1962
Ο Mariner 2 είναι το πρώτο διαστημικό όχημα που προσεγγίζει την Αφροδίτη.
1995
Υπογράφεται στο Παρίσι η Συμφωνία του Ντέιτον για τον τερματισμό του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία.
2003
Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ανακοινώνει τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσείν.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy