CyTalks: Ελένη Θεοχάρους: «Δεν ζήτησα και ποινικό μητρώο για να μιλήσω στους Λακεδαιμόνιους»


xritheoxaroussΤο CyTalks είναι η νέα στήλη του CyprusNews.eu όπου ως στόχο έχει την δημοσίευση συνεντεύξεων, με πρόσωπα που έχουν πράγματα να πουν...

 


 

Ελένη Θεοχάρους:

"Πολύ καλή εκδήλωση με ευγενικό ακροατήριο."

"Είπαμε μαζί τον εθνικό ύμνο στο τέλος της εκδήλωσης."

"Αν ήταν να μπω σε ένα χώρο που θα ήταν όλοι φιλέλληνες και φίλοι της Κύπρου δεν θα είχε νόημα." 

 

Η Ελένη Θεοχάρους, επικεφαλής του κινήματος Αλληλεγγύη τοποθετείται στο CyprusNews.eu.


Ποιές είναι οι άποψεις της νέας ομάδας σας στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα ανήκετε (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) για το Κυπριακό; Συμφωνείτε μαζί τους;

Ε.Θ.: Όπως και σε κάθε ομάδα έτσι και σε αυτή υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν την θέση μας στο Κυπριακό ή εναντιώνονται, ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) μετά από τόση δουλεία που έχουν κάνει υπάρχουν άνθρωποι που είναι πέρα για πέρα τουρκόφιλοι. Δεν είναι αυτό το κριτήριο για ένταξη κάπου. Αν ήταν να μπω σε ένα χώρο που θα ήταν όλοι φιλέλληνες και φίλοι της Κύπρου δεν θα είχε νόημα. Αντιλαμβάνεστε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η παρουσία μου, φαίνεται όμως ότι είναι η πιο πιθανή επιλογή.

Σας επαναλαμβάνω ότι είναι άδικο να αποκλείουμε ένα κόμμα γιατί έχει μέσα τουρκόφιλους. Άλλωστε είναι και το κόμμα του Ερντογάν μέσα, που πριν λίγο καιρό ήταν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα . Τότε δηλαδή έπρεπε να φύγουμε από το ευρωπαϊκό λαϊκό γιατί ήταν το κόμμα του Ερντογάν . Πιστεύω με την παρουσία μου εκεί θα εξουδετερώσω σε σημαντικό βαθμό τις ενέργειες του Ερντογάν αν εξακολουθεί να υπάρχει κυπριακό πρόβλημα γιατί όπως φαίνεται κάποιοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το Κυπριακό πρόβλημα και όλα αυτά να είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Να μας κατηγορούν στην Κύπρο ότι έχουμε σκληρές θέσεις και από δω να μας κατηγορούν ότι είμαστε σε ένα κόμμα που δεν έχει σκληρές θέσεις εναντίων της Τουρκίας. Αυτό είναι πέρα για πέρα εξωφρενικό. Αυτά τα μασκαραλίκια οφείλουν κάποιοι να τα σταματήσουν. Αν θα μπω σε αυτή την ομάδα που όπως σας έχω πει φαίνεται να είναι η πιο πιθανή λύση, είναι θέμα χρόνου και διαδικασιών.

H Ευρωπαϊκή ένωση είναι πολύ χρονοβόρος και γραφειοκρατικός οργανισμός, θα μπορούσε κάποιος να την πει και Ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωση με αυτή την γραφειοκρατία. Δεν μπαίνω σε εκείνη την ομάδα για να κάνω διακοπές ούτε για να μην κάνω τίποτα, μπαίνω εκεί μόνο και μόνο γιατί είναι πρόκληση και ποτέ δεν δούλεψε εκεί Κύπριος Ευρωβουλευτής. Σίγουρα θα αντιμετωπίσω δυσκολίες και αν έρθουνε κάποιοι να με καταδικάσουν γιατί θα πάω να πολεμήσω εκεί, αυτό θα δείχνει και το πολιτικό ήθος που έχει ο καθένας.

Σχολιάστηκε πολύ στην επικαιρότητα, η παρουσία σας ως ομιλήτρια στο Πατριωτικό Μέτωπο “Λακεδαιμόνιοι”. Πως σχολιάζετε εσείς το γεγονός και πείτε μας, συμφωνείτε με τις θέσεις της συγκεκριμένης ομάδας στο Κυπριακό.

Ε.Θ.: Έχω ψάξει την ιστοσελίδα τους, το καταστατικό τους και όλες τις δημοσιεύσεις τους. Δεν έχω βρει κάτι, απεναντίας καταδικάζουν και τον ρατσισμό, τον φασισμό, τις διακρίσεις, τον ναζισμό και πολλές άλλες ακραίες καταστάσεις.

Τώρα εγώ όταν πηγαίνω να μιλήσω σε μια εκδήλωση ειδικά για ένα εθνικό θέμα, θα πω αυτά που θέλω εγώ και όχι αυτά που θέλει να ακούσει το ακροατήριο. Ούτε ζητώ το ποινικό μητρώο αυτών που θα έρθουν. Όλοι αυτοί που ξεκίνησαν αυτή την ιστορία, όταν μπαίνουν και καπηλεύονται το αίμα και τις θυσίες των ηρώων μας στις εκκλησίες, δεν ζητούν το ποινικό μητρών των ακροατών που είναι από κάτω. Ας καθίσει να συγκρίνει η εξουσία που κάνει αυτή την κριτική, του παραβάτες που έχει στους κύκλους και όλους αυτούς με τα καθαρά κολάρα και να συγκρίνει αν έχουν κάνει και αυτά τα παιδιά κάποιες παραβατικότητες. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω ούτε με αφορά τι κάνουν, η συμπεριφορά τους εκείνη την ώρα ήταν κοσμιότατη.

Το μόνο τους παράπτωμα ήταν ότι είπαν τον εθνικό ύμνο στο τέλος. Ξέρω ότι πολλοί ενοχλούνται από τον εθνικό ύμνο και αυτά τα παιδιά είπαν το ύμνο και τον είπα και εγώ μαζί τους. Είχαν ελληνικές σημαίες και είχαν ένα μοναδικό πανό που έγραφε την “Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες”.

Συνεπώς για εμένα ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση με ευγενέστατο ακροατήριο, που άκουσε προσεχτικά τι είπα και δεν με ενδιαφέρει αν ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Αν το πρόβλημα τους είναι ότι αυτά τα παιδιά ενέχονται σε παραβατικότητα να συγκρίνουν αν πόσοι από την εξουσία έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα και παραμένουν ατιμώρητοι και μας κυβερνούν.

Της Χριστιάνας Μανώλη

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης. Συνδικάτα κάλεσαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ταυτόχρονα με την πρώτη θλιβερή επέτειο του δυστυχήματος του μοιραίου τρένου στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Achileas Chiras/EPA

Ήξερες ότι...

Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

Σήμερα


Παρασκευή
1
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Ευδοκία, Εύη, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Παράσχος, Πάρης, Πάρις, Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

1582
Θεσπίζεται το Γρηγοριανό ημερολόγιο από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ.
1821
Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αρχίζει την πορεία του προς τη Βλαχία αφού ενώθηκε με τα τμήματα του Γεωργάκη Ολύμπιου, του Φαρμάκη και πολλών Ελλήνων εθελοντών.
1823
Καθιερώνεται στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Η 16η Φεβρουαρίου 1923 ονομάζεται 1η Μαρτίου.
1959
Ο Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο, όπου τον υποδέχονται με ενθουσιασμό.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy