Χρυσόστομος Φλουρέντζου: «Θέλω να μιλάμε στον κόσμο με την γλώσσα της αλήθειας»


Ο τέως δημοτικός σύμβουλος Παραλιμνίου λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του καλείται από το CyTalks να απαντήσει σε θεμελιώδη ερωτήματα για το Παραλίμνι και την ευρύτερη περιοχή, για τα προβλήματα αλλά και το μέλλον της περιοχής αναλύοντας το οραμά του.

 

«Το Παραλίμνι, η Δερύνεια, το Φρέναρος, η Αχερίτου χρειάζονται ολοκληρωμένο σχέδιο και πλάνο»

 

«Οχι στη στασιμότητα ή σε συνεχιστές του παρελθόντος! Η περιοχή πρέπει να γυρίσει σελίδα»

 

«Η πολιτική απαξίωση υπάρχει γιατί δυστυχώς έπαψε να είναι κύρια προτεραιότητα της πολιτικής ο άνθρωπος»

 

CyTalks: Κύριε Φλουρέντζου πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσατε την παραίτηση σας από το Δημοτικό Σύμβουλιο Παραλιμνίου και μάλιστα φύγατε αφήνοντας πολλές αιχμές για τον νύν Δήμαρχο. Εξηγείστε μας γιατί.

Η απόφαση μου να παραιτηθώ από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μια ζυγισμένη πολιτική απόφαση. Από τη στιγμή που μπήκαμε πλέον σε προεκλογική περίοδο και ο νυν Δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα επαναδιεκδικήσει τη Δημαρχία, ήθελα να αφυπνιστεί ο κόσμος πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε λάθη του παρελθόντος να επαναληφθούν χωρίς να δράσουμε.

Πρόθεση μου ήταν να εντείνω την πολιτική μου διαφωνία με την πορεία που έχει πάρει ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια αλλά και την προδιαγεγραμμένη πορεία που θα έχει εφόσον δεν αλλάξουν τα πράγματα, τα πρόσωπα και οι καταστάσεις.

CyTalks: Το όνομα σας συζητιέται έντονα ως πιθανή υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου. Όντως ενδιαφέρεστε να διεκδικήσετε τη Δημαρχία του νέου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας;

Στα κοινά ήμουν πάντα. Από πολύ μικρός, μέχρι και σήμερα. Δεν θέλω να πω ξανά το στερεότυπο ότι μου αρέσει να προσφέρω και για αυτό θα είμαι παρών. Αυτό είναι δεδομένο. Θέλω να μιλάμε στον κόσμο με την γλώσσα της αλήθειας. Αυτοί που με γνωρίζουν καταλαβαίνουν ότι εννοώ όσα λέω. Το καθετί στην ώρα του με σοβαρότητα και σεβασμό των όποιων διαδικασιών.

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να σχεδιάσουμε ένα σοβαρό πλάνο για την επόμενη ημέρα του νέου Δήμου που θα δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα να αλλάξουν οι καταστάσεις και οι αρχές. Να μην μείνουμε στα ίδια αλλά και να μην πάμε σε υποψήφιους συνεχιστές του παρελθόντος. Αυτό για εμένα είναι κρίσιμο.

Όσοι ενδιαφερόμαστε για την περιοχή των Κοκκινοχωρίων καταλαβαίνουμε ότι η περιοχή μας έχει μείνει στάσιμη. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για να γίνουν η αφετηρία αυτής της αλλαγής. Τα πρόσωπα, αν και μπορούν να κάνουν την διαφορά, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σημασία έχει ο στόχος.

CyTalks: Και ποιος είναι ο δικός σας στόχος για την περιοχή; Ποιο είναι το πλάνο σας;

Όλα αυτά τα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος έχω μάθει καλά πως λειτουργεί ο μηχανισμός. Που πάσχει. Τι πρέπει να αλλάξει. Γνωρίζω τις αδυναμίες αλλά και τα θετικά μας στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας επαναπαύτηκε στη δόξα του παρελθόντος και στην εφήμερη ευμάρεια.

Το Παραλίμνι, η Δερύνεια, το Φρέναρος, η Αχερίτου χρειάζονται ολοκληρωμένο σχέδιο και πλάνο.

Χρειάζεται να διεκδικήσουμε περισσότερα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την περιοχή. Απαιτείται περισσότερη δι εκδικητικότητα από την κυβέρνηση που φαίνεται ότι έχει ως προτεραιότητα άλλες περιοχές της Κύπρου και αυτό δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο «έξυπνο» Δήμο που να είναι φιλικός για τους δημότες του, ελκυστικός για τους τουρίστες και για τους επενδυτές του με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό μας πλούτο, το περιβάλλον μας.

Και αυτό σας διαβεβαιώ ότι ως περιοχή έχουμε όλα τα εχέγγυα να το πετύχουμε!

CyTalks: Κύριε Φλουρέντζου είσαστε νέος άνθρωπος σε μια δημιουργική ηλικία και ασχολείστε με τα κοινά. Όμως οι περισσότεροι συνομήλικοι σας ούτε ψηφίζουν, ούτε ασχολούνται με την πολιτική, μάλιστα την απαξιώνουν. Πως θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει;

Ο βασικός λόγος θεωρώ που υπάρχει η πολιτική απαξίωση είναι διότι τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, σε πάρα πολλές σημαντικές περιπτώσεις έπαψε να είναι κύρια προτεραιότητα της πολιτικής ο άνθρωπος. Επικράτησαν άλλες ιδέες και συμφέροντα. Η δική μου γενιά έχει τη δυνατότητα αυτό να το αλλάξει και για αυτό και επιβάλλεται να συμμετέχει. Να συμμετέχει σε απόλυτη συνεργασία με τις μεγαλύτερες γενιές που θα δώσουν την εμπειρία και τη γνώση.

Από την πλευρά μας εμείς πρέπει με την όρεξη, την ενέργεια αλλά θα τολμήσω να πω και τα καθαρά μας χέρια να χτίσουμε τον τόπο που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Πολλές φορές αυτό ακούγεται δύσκολο αλλά στο τέλος της ημέρας χρειάζεται όραμα και δουλειά.

Χρειάζεται να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε να επενδυθούν νέα κεφάλαια στην περιοχή μας. Να φτιάξουμε πιο φιλικές γειτονιές και πιο καθαρά πάρκα για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Να λύσουμε όλα τα θέματα που καθημερινά απασχολούν τον πολίτη. Βασικά πράγματα που δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω. Αυτό επιβάλλεται να το αλλάξουμε και μπορούμε να το αλλάξουμε.



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αμπιτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού: Ένας πάγκος στο δρόμο εκθέτει χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η χώρα έχει ένα ποικιλόμορφο θρησκευτικό τοπίο, χωρίς κάποια θρησκεία να ασκείται από την πλειοψηφία του πληθυσμού. Legnan Koula/EPA

Ήξερες ότι...

Ο όρος «Διαβήτης» αποδίδεται στο Έλληνας γιατρό Αρεταίο τον Καππαδόκη, εξαιτίας του ότι το νερό που έπινε ο άρρωστος διάβαινε αναλλοίωτο στα ούρα. Ο Αρεταίος έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται ο τρίτος σπουδαιότερος έλληνας γιατρός της αρχαιότητας, μετά τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό.

Σήμερα


Σάββατο
21
Δεκεμβρίου
2024

Γιορτάζουν : Θεμιστοκλής, Θέμης, Θεμιστοκλεία, Θέμις, Θέμιδα, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Ιούλιος, Τζούλια

1620
Αποβιβάζονται στο Plymouth Rock οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι της Αμερικής.
1937
Κάνει πρεμιέρα στον κινηματογράφο το αριστούργημα του Ουώλτ Ντίσνεϊ «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι».
1951
Η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει το νέο Σύνταγμα της χώρας που θ΄ αρχίσει να ισχύει από την πρωτοχρονιά του 1952.
1952
Η Ελένη Σκούρα ορίζεται υποψήφια του Ελληνικού Συναγερμού για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Θα εκλεγεί και θα γίνει η πρώτη ελληνίδα βουλευτής.
1968
Το Apollo 8 εκτοξεύεται από τη Φλόριντα.
1971
Ο Αυστριακός Κουρτ Βαλντχάιμ γίνεται νέος γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε..
1991
Ο Χαρίλαος Φλωράκης εκλέγεται επίτιμος πρόεδρος του Κ.Κ.Ε..
1995
Ο ισραηλινός στρατός αποχωρεί από τη Βηθλεέμ μετά από 28 χρόνια κατοχής.
2007
Στη συνθήκη του Σένγκεν προσχωρούν 9 νέα κράτη-μέλη: Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβακία, και Σλοβενία

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy