Η Κύπρος είναι ανεξίθρησκη και πολυπολιτισμική, κ. Χάσικε! Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

xasikosntinos

Η Κύπρος ήταν πάντοτε και εξακολουθεί να είναι μια πολυπολιτισμική κοινωνία.

Σε τούτο τον τόπο έζησαν μαζί αρμονικά για αιώνες Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι καθώς και Χριστιανοί διαφόρων δογμάτων. Ο κ. Χάσικος, ως υπουργός της συνταγματικά ανεξίθρησκης Κυπριακής Δημοκρατίας, όφειλε αυτό το γεγονός να το γνωρίζει και να το σέβεται κι όχι να ισχυρίζεται ότι μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι μπορούν να ενταχθούν αρμονικά στην κυπριακή κοινωνία!

Σε μια χώρα με τόσα μουσουλμανικά τεμένη (στις ελεύθερες περιοχές), ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το τέταρτο σημαντικότερο προσκύνημα των μουσουλμάνων, το τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα και στην οποία βρίσκονται ήδη ως εργαζόμενοι δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, βουδιστές, καθολικοί κτλ κτλ, είναι ατυχέστατο ο κ. Χάσικος να δηλώνει ότι μόνο χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες μπορεί να δεχτεί η Κύπρος. 

Οι Κύπριοι είναι συγκλονισμένοι με το ανείπωτο ανθρώπινο δράμα στη γειτονική μας Συρία και σε άλλες γωνιές του πλανήτη κι είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν με αγάπη τους πονεμένους ανθρώπους, χωρίς να τους ξεχωρίζουν σε σχέση με τη θρησκεία τους ή το χρώμα του δέρματός τους.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως




Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη του Βατικανού: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ συναντά τους Καθολικούς καρδινάλιους απ’ όλο τον κόσμο στο πλαίσιο διήμερης συνόδου, κατά την οποία κάλεσε τους ανώτερους κληρικούς να αποφύγουν τους διχασμούς στη 1,4 δισεκατομμυρίων πιστών Εκκλησία και να επικεντρωθούν στην προσέλκυση νέων πιστών. Simone Risoluti/Reuters

Ήξερες ότι...

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε γραμματόσημα, το 1840. Γι’ αυτό το λόγο είναι ακόμη η μόνη χώρα της οποίας το όνομα δεν αναγράφεται στα γραμματόσημά της.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
14
Ιανουαρίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1814
Η Δανία παραχωρεί τη Νορβηγία στη Σουηδία.
1941
Ο Έλληνας πυγμάχος Χριστοφορίδης κατακτά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή κατηγορίας βαρέων βαρών.
1953
Ο στρατάρχης Τίτο εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.
1963
Η Γαλλία αρνείται την είσοδο της Βρετανίας στην ΕΟΚ.
1967
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης αποκαλύπτουν ότι ο αμερικανικός στρατός διεξάγει πειράματα μικροβιολογικού πολέμου.
1991
Ο Σαντάμ Χουσεΐν καλεί τους συμπατριώτες του να αγωνιστούν μέχρι θανάτου για να μείνει το Ιράκ στο Κουβέιτ. Στη πρόσκληση αυτή τάχθηκαν υπέρ του Σαντάμ και οι ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.
1993
120 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπογράφουν στο Παρίσι τη σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων.