fbpx

Το κεφάλι της στο πιάτο. Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

 

990-809-8888098

Θα πω και του στραβού το δίκιο.

Για 14 χρόνια η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη υπηρετούσε αυτή την πολιτεία ως Γενική Ελέγκτρια. Είναι αλήθεια πως σε όλες τις εκθέσεις της κατάγγελλε τις αναρίθμητες λαδιές και βρομιές του ξιμαρισμένου συστήματος που αποτελεί το “βαθύ κράτος” αυτού του τόπου: διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ύποπτες συναλλαγές, ατασθαλίες, κατάχρηση εξουσίας κτλ κτλ.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (με τη σειρά ήταν οι Κληρίδης, Παπαδόπουλος, Χριστόφιας και Αναστασιάδης) παρελάμβαναν τις εκθέσεις της, έκαναν μια δήλωση ότι θα τις μελετήσουν και μόλις εκείνη έφευγε, τις έριχναν μέσα στον κάλαθο των αχρήστων.

Με άλλα λόγια, το διεφθαρμένο βαθύ κράτος της λαμογιάς, έγραφε στα αποτέτοια του τις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας, διότι καθιερώθηκε εδώ και δεκαετίες ότι αυτός ο θεσμός υπάρχει στην Κύπρο για την πλάκα, για να κρατάμε τους τύπους, ότι έχουμε τάχατες και Γενικό Ελεγκτή.

Δείτε και τον τωρινό: Διαρρηγνύει κάθε μέρα τα ιμάτιά του και με το δίκιο του ο άνθρωπος, αφού ό,τι πέτρα σηκώσεις σε τούτο τον τόπο βρίσκεις από κάτω σκάνδαλο. Αλλά το διεφθαρμένο σύστημα τον γράφει ξανά (κι αυτόν) στα αποτέτοια του και συνεχίζει να διαλύει τη χώρα και να μας οδηγεί στον γκρεμό.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το μολυσμένο περιβάλλον, αποφάσισε και η κ. Γιωρκάτζη να κάνει μια … κουτσουκέλα: να αλλάξει το συμβόλαιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να μην της πιάσουν νομικά το πόδι για το ασυμβίβαστο (του να δουλεύει η κόρη της στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της, που έχει για πελάτη τον Βγενόπουλο). Σου λέει η Γιωρκάτζη “εδώ έχω καταγγείλει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο κουτσουκέλες και δεν έσπασε μύτη, σιγά τώρα να μην δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μία!” Και την έκανε.

Αυτό ήταν!

Αμέσως της έκοψαν το κεφάλι, όπως τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα ευχάριστα. Μια παγίδα με φωτογραφική μηχανή «έπιασε» μια αγέλη με γορίλες στα βουνά Mbe της Νιγηρίας. Το συγκεκριμένο είδος Gorilla gorilla diehli είναι από τα είδη προς εξαφάνιση και η φωτογραφία της αγέλης με τα πολλά μικρά, μόνο χαρούμενους έκανε τους επιστήμονες και όχι μόνο. (WCS Nigeria via AP)

Ήξερες ότι...

Οι χήνες συχνά ζευγαρώνουν μία φορά και για μια ζωή και μπορούν να πεθάνουν, κυριολεκτικά, από τη στεναχώρια τους όταν πεθάνει το ταίρι τους.

Σήμερα


Πέμπτη
9
Ιουλίου
2020

Γιορτάζουν : Κανένας

1789
Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνοσυνέλευση μετονομάζεται σε Συντακτική Συνέλευση.
1816
Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αργεντινής.
2004
Το δικαστήριο της Χάγης καταδίκασε ως παράνομο το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy