fbpx

Το κεφάλι της στο πιάτο. Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

 

990-809-8888098

Θα πω και του στραβού το δίκιο.

Για 14 χρόνια η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη υπηρετούσε αυτή την πολιτεία ως Γενική Ελέγκτρια. Είναι αλήθεια πως σε όλες τις εκθέσεις της κατάγγελλε τις αναρίθμητες λαδιές και βρομιές του ξιμαρισμένου συστήματος που αποτελεί το “βαθύ κράτος” αυτού του τόπου: διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ύποπτες συναλλαγές, ατασθαλίες, κατάχρηση εξουσίας κτλ κτλ.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (με τη σειρά ήταν οι Κληρίδης, Παπαδόπουλος, Χριστόφιας και Αναστασιάδης) παρελάμβαναν τις εκθέσεις της, έκαναν μια δήλωση ότι θα τις μελετήσουν και μόλις εκείνη έφευγε, τις έριχναν μέσα στον κάλαθο των αχρήστων.

Με άλλα λόγια, το διεφθαρμένο βαθύ κράτος της λαμογιάς, έγραφε στα αποτέτοια του τις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας, διότι καθιερώθηκε εδώ και δεκαετίες ότι αυτός ο θεσμός υπάρχει στην Κύπρο για την πλάκα, για να κρατάμε τους τύπους, ότι έχουμε τάχατες και Γενικό Ελεγκτή.

Δείτε και τον τωρινό: Διαρρηγνύει κάθε μέρα τα ιμάτιά του και με το δίκιο του ο άνθρωπος, αφού ό,τι πέτρα σηκώσεις σε τούτο τον τόπο βρίσκεις από κάτω σκάνδαλο. Αλλά το διεφθαρμένο σύστημα τον γράφει ξανά (κι αυτόν) στα αποτέτοια του και συνεχίζει να διαλύει τη χώρα και να μας οδηγεί στον γκρεμό.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το μολυσμένο περιβάλλον, αποφάσισε και η κ. Γιωρκάτζη να κάνει μια … κουτσουκέλα: να αλλάξει το συμβόλαιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να μην της πιάσουν νομικά το πόδι για το ασυμβίβαστο (του να δουλεύει η κόρη της στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της, που έχει για πελάτη τον Βγενόπουλο). Σου λέει η Γιωρκάτζη “εδώ έχω καταγγείλει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο κουτσουκέλες και δεν έσπασε μύτη, σιγά τώρα να μην δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μία!” Και την έκανε.

Αυτό ήταν!

Αμέσως της έκοψαν το κεφάλι, όπως τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

tzitzikikkk

Καλοκαίρι. Τι θα ήταν η καυτή εποχή του χρόνου χωρίς αυτά. Πως θα εννοούσε κανείς το καλοκαίρι χωρίς τον ήχο των τζιτζικιών;. Στην φωτογραφία ένας μεγάλος τζίτζικας από την Γαλλία. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ήξερες ότι...

Ουρουγουάη σημαίνει Ποτάμι των Ζωγραφιστών Πουλιών.

Σήμερα


Σάββατο
24
Αυγούστου
2019

Γιορτάζουν : Αιτωλία, Ευτύχιος, Ευτύχης, Ευτυχία, Ευτυχούλα, Ευτυχίτσα, Εφη

1349
Φονεύονται στο Μάιντς 6.000 Εβραίοι, που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την επιδημία πανώλης (Μαύρος Θάνατος).
1456
O Γουτεμβέργιος ολοκληρώνει την πρώτη εκτύπωση της Βίβλου.
1690
Ιδρύεται η Καλκούτα στην Ινδία από τον Τζομπ Τσάρνοκ.
1821
Οι Ισπανοί αναγνωρίζουν στο Μεξικό την ανεξαρτησία του.
1824
Ο Ελληνικός στόλος υπό τον Μιαούλη συγκρούεται με τον Τουρκο-Αιγυπτιακό υπό τον Τοπά πασά σε αμφίρροπη ναυμαχία μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού.
1891
Ο Τόμας Έντισον κατοχυρώνει τον κινηματογραφικό φακό.
1893
Χιλιάδες νεκροί από καταιγίδα στο Τσάρλεστον και στην ακτή Σαβάνα.
1909
Αρχίζουν οι εργασίες διαμόρφωσης ανισόπεδου διαύλου στη Διώρυγα του Παναμά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy