fbpx

Το κεφάλι της στο πιάτο. Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

 

990-809-8888098

Θα πω και του στραβού το δίκιο.

Για 14 χρόνια η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη υπηρετούσε αυτή την πολιτεία ως Γενική Ελέγκτρια. Είναι αλήθεια πως σε όλες τις εκθέσεις της κατάγγελλε τις αναρίθμητες λαδιές και βρομιές του ξιμαρισμένου συστήματος που αποτελεί το “βαθύ κράτος” αυτού του τόπου: διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ύποπτες συναλλαγές, ατασθαλίες, κατάχρηση εξουσίας κτλ κτλ.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (με τη σειρά ήταν οι Κληρίδης, Παπαδόπουλος, Χριστόφιας και Αναστασιάδης) παρελάμβαναν τις εκθέσεις της, έκαναν μια δήλωση ότι θα τις μελετήσουν και μόλις εκείνη έφευγε, τις έριχναν μέσα στον κάλαθο των αχρήστων.

Με άλλα λόγια, το διεφθαρμένο βαθύ κράτος της λαμογιάς, έγραφε στα αποτέτοια του τις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας, διότι καθιερώθηκε εδώ και δεκαετίες ότι αυτός ο θεσμός υπάρχει στην Κύπρο για την πλάκα, για να κρατάμε τους τύπους, ότι έχουμε τάχατες και Γενικό Ελεγκτή.

Δείτε και τον τωρινό: Διαρρηγνύει κάθε μέρα τα ιμάτιά του και με το δίκιο του ο άνθρωπος, αφού ό,τι πέτρα σηκώσεις σε τούτο τον τόπο βρίσκεις από κάτω σκάνδαλο. Αλλά το διεφθαρμένο σύστημα τον γράφει ξανά (κι αυτόν) στα αποτέτοια του και συνεχίζει να διαλύει τη χώρα και να μας οδηγεί στον γκρεμό.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το μολυσμένο περιβάλλον, αποφάσισε και η κ. Γιωρκάτζη να κάνει μια … κουτσουκέλα: να αλλάξει το συμβόλαιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να μην της πιάσουν νομικά το πόδι για το ασυμβίβαστο (του να δουλεύει η κόρη της στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της, που έχει για πελάτη τον Βγενόπουλο). Σου λέει η Γιωρκάτζη “εδώ έχω καταγγείλει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο κουτσουκέλες και δεν έσπασε μύτη, σιγά τώρα να μην δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μία!” Και την έκανε.

Αυτό ήταν!

Αμέσως της έκοψαν το κεφάλι, όπως τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα ορφανά. Μωρά καγκουρό και γουάλαμπι που έχουν μείνει χωρίς γονείς από μια σειρά από ατυχή γεγονότα – τροχαία, επιθέσεις σκύλων, ξηρασία και τις πρόσφατες φωτιές- φροντίζονται όλα μαζί στο νοσοκομείο για την Αγρια Ζωή στο Beerwag της Αυστραλίας. AAP Image/Darren England/via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.

Σήμερα


Πέμπτη
23
Ιανουαρίου
2020

Γιορτάζουν : Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, Αγαθαγγέλη, Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Διονυσούλα, Διονυσία, Ντένης, Ντενίζ, Νύσα, Σίσσυ

1368
Ο Τσου Γιουαντσάνγκ στέφεται αυτοκράτορας της Κίνας με το όνομα Χονγκγού, ξεκινώντας τη Δυναστεία Μινγκ που κυβέρνησε την Κίνα για τρεις αιώνες.
1556
Σημειώνεται η φονικότερη σεισμική δόνηση όλων των εποχών στην κεντρική Κίνα. Υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 830.000 άνθρωποι.
1579
Υπογράφεται η Συνθήκη της Ουτρέχτης με την οποία σηματοδοτείται η δημιουργία του κράτους των Κάτω Χωρών.
1956
Αποχή από τα μαθήματα αποφασίζουν οι Κύπριοι μαθητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους που διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
2004
Το διαστημικό σκάφος Mars Express στέλνει στοιχεία στη Γη με τα οποία αποδεικνύεται ότι υπάρχει νερό στον Άρη

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy