Το κεφάλι της στο πιάτο. Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

 

990-809-8888098

Θα πω και του στραβού το δίκιο.

Για 14 χρόνια η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη υπηρετούσε αυτή την πολιτεία ως Γενική Ελέγκτρια. Είναι αλήθεια πως σε όλες τις εκθέσεις της κατάγγελλε τις αναρίθμητες λαδιές και βρομιές του ξιμαρισμένου συστήματος που αποτελεί το “βαθύ κράτος” αυτού του τόπου: διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ύποπτες συναλλαγές, ατασθαλίες, κατάχρηση εξουσίας κτλ κτλ.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (με τη σειρά ήταν οι Κληρίδης, Παπαδόπουλος, Χριστόφιας και Αναστασιάδης) παρελάμβαναν τις εκθέσεις της, έκαναν μια δήλωση ότι θα τις μελετήσουν και μόλις εκείνη έφευγε, τις έριχναν μέσα στον κάλαθο των αχρήστων.

Με άλλα λόγια, το διεφθαρμένο βαθύ κράτος της λαμογιάς, έγραφε στα αποτέτοια του τις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας, διότι καθιερώθηκε εδώ και δεκαετίες ότι αυτός ο θεσμός υπάρχει στην Κύπρο για την πλάκα, για να κρατάμε τους τύπους, ότι έχουμε τάχατες και Γενικό Ελεγκτή.

Δείτε και τον τωρινό: Διαρρηγνύει κάθε μέρα τα ιμάτιά του και με το δίκιο του ο άνθρωπος, αφού ό,τι πέτρα σηκώσεις σε τούτο τον τόπο βρίσκεις από κάτω σκάνδαλο. Αλλά το διεφθαρμένο σύστημα τον γράφει ξανά (κι αυτόν) στα αποτέτοια του και συνεχίζει να διαλύει τη χώρα και να μας οδηγεί στον γκρεμό.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το μολυσμένο περιβάλλον, αποφάσισε και η κ. Γιωρκάτζη να κάνει μια … κουτσουκέλα: να αλλάξει το συμβόλαιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για να μην της πιάσουν νομικά το πόδι για το ασυμβίβαστο (του να δουλεύει η κόρη της στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της, που έχει για πελάτη τον Βγενόπουλο). Σου λέει η Γιωρκάτζη “εδώ έχω καταγγείλει μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο κουτσουκέλες και δεν έσπασε μύτη, σιγά τώρα να μην δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μία!” Και την έκανε.

Αυτό ήταν!

Αμέσως της έκοψαν το κεφάλι, όπως τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τορζόκ, Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται το 344ο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικών Πληρωμάτων Στρατιωτικής Αεροπορίας για την εκπαίδευση στη μάχη και την μετάβαση στην περιοχή του Τβερ. Mikhail Metzel/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Σήμερα


Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1549
Ιδρύεται η πόλη Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα, η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
1799
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νόμο με στόχο την σταδιακή κατάργηση της δουλείας.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στον νέο βασιλιά Γεώργιο Α.
1901
Πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.
1974
Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 10 παίρνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες από τον πλανήτη Ερμή.
2004
Οι εξής χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ εισέρχονται στο ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία.
2006
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αναλαμβάνει επίσημα Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy