fbpx

Μια εκπληκτική ανακοίνωση του προέδρου Αναστασιάδη που προκαλεί αφωνία... Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

 

990-809-8888098

... και γιατί η κυρία Γιωρκάτζη πρέπει να υποβάλει την παραίτησή της ΣΗΜΕΡΑ!

Η σημερινή γραπτή δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη για την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας είναι πραγματικά εκπληκτική και αφήνει άναυδο όποιον την διαβάζει! Την διάβασα τρεις φορές και δεν μπόρεσα να πιστέψω ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβεβαιώνει με ένα τόσο ανατριχιαστικά ειλικρινή τρόπο την τραγική έλλειψη σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τη δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς αυτής της χώρας.

Λέει ο πρόεδρος Αναστασιάδης ότι ο διευθυντής του Γραφείου του έστειλε στην κυρία Γιωρκάτζη τα συμβόλαια των δύο προηγούμενων Διοικητών για να λάβει γνώσιν των όρων βάσει των οποίων θα γινόταν ο διορισμός της.  Αλλά τι έκανε η κυρία Γιωρκάτζη, σύμφωνα με τον πρόεδρο;  Αφαίρεσε η ΙΔΙΑ τους όρους εκείνους που σχετίζονταν με το ασυμβίβαστο πράξεων συγγενικών της προσώπων. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το ασυμβίβαστο του να εργάζεται η κόρη της κ. Γιωρκάτζη στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της – και πρώην συζύγου της Διοικήτριας- του οποίου (γραφείου) πελάτης είναι ο κ. Βγενόπουλος!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λοιπόν λέει ότι η Διοικήτρια τού έστειλε πίσω το συμβόλαιο υπογραμμένο, χωρίς να του πει ότι είχε αφαιρέσει από μέσα το “ασυμβίβαστο”. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ουσιαστικά παραδέχεται πως ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι συνεργάτες του πήραν χαμπάρι ότι από το συμβόλαιο έλειπε αυτός ο σημαντικότατος όρος! Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να συγκρίνει το συμβόλαιο που έστειλε πίσω η κ. Γιωρκάτζη με το συμβόλαιο που της είχαν στείλει. Ο πρόεδρος υπέγραψε το συμβόλαιο που του έστειλε η κ. Γιωρκάτζη χωρίς να ξέρει ότι εκεί που έβαλε την υπογραφή του υπήρχε πρόβλημα!

Η δεύτερη μου διαπίστωση αφορά την ίδια την κυρία Γιωρκάτζη και την προσπάθειά της να πείσει τους πάντες ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου σε σχέση με την κόρη της. Μα αν ήταν έτσι, δεν θα έσπευδε να αφαιρέσει … στα μουλωχτά από το συμβόλαιό της τον όρο περί ασυμβίβαστου. Επομένως η καταγγελία του προέδρου Αναστασιάδη την αφήνει ηθικώς εκτεθειμένη, ότι προσπάθησε δηλαδή να ξεγελάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατ’ επέκτασιν την πολιτεία αφού, όχι μόνο γνώριζε εκ των προτέρων ότι υπήρχε ηθικό και νομικό κώλυμα στο να αναλάβει τα καθήκοντα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά επιπλέον προσπάθησε και να άρει το νομικό κώλυμα με δόλιο τρόπο. Αν η κυρία Γιωρκάτζη προέβη σε μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει άμεσα να υποβάλει την παραίτησή της. ΑΜΕΣΑ όμως. ΑΠΟΨΕ! 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να συγκρουστεί μετωπικά και χωρίς περιστροφές με την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας -ένα χρόνο μετά που ο ίδιος την διόρισε στο εξαιρετικά σημαντικό της πόστο-  διαψεύδοντας περίπου ως αβάσιμο … κουτσομπολιό την κουβέντα που είπε σήμερα η κ. Γιωρκάτζη στη βουλή, ότι δηλαδή αρχικά ο πρόεδρος την στήριξε, όταν άρχισαν κάποιοι να την κατηγορούν για το θέμα της κόρης της και ότι μάλιστα της είπε ο πρόεδρος ότι ο ίδιος ξέρει από πού προέρχονται αυτές οι κατηγορίες…

Αλλά ο πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να παραδεχθεί πώς, εφόσον απέτυχε να επιλέξει το καταλληλότερο από κάθε άποψη πρόσωπο για να αναλάβει τη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, εν μέσω μίας άνευ προηγουμένου οικονομικής και ηθικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο, τότε απέτυχε οικτρά σε μια από τις κρισιμότερες δοκιμασίες στις οποίες κλήθηκε να αποδείξει τις ικανότητές του ως ηγέτης. Οφείλει να παραδεχθεί ότι – στο πλαίσιο της “μηδενικής ανοχής” που διακηρύσσει- κάθε χαστούκι που δίνει σε πρόσωπο που ο ίδιος επέλεξε είναι σαν να πέφτει στις δικές του παρειές.

Μετά τη διαμάχη του με τον τέως Διοικητή της Κεντρικής, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οποιονδήποτε τρίτο ενδιαφερόμενο ότι για τη νέα του διαμάχη ευθύνεται η κυρία Γιωρκάτζη και όχι ο ίδιος που διόρισε την κυρία Γιωρκάτζη. Θα είναι κατ’ ακρίβειαν πολύ δύσκολο να πείσει τον οποιονδήποτε τρίτο ενδιαφερόμενο ότι διαχειρίστηκε το θέμα της αντικατάστασης του προηγούμενου Διοικητή με τη δέουσα σοβαρότητα… Αλλά πέρα από τον οποιοδήποτε τρίτο, ο πρόεδρος θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει την μερίδα εκείνη των σοβαρών πολιτών του τόπου ότι ξέρει να επιλέγει σωστά εκείνους που διορίζει σε σημαντικά θεσμικά πόστα, με οτιδήποτε άλλο αυτό συνεπάγεται ή εξυπακούει σε σχέση με την ευθικρισία του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

«Να κρυφτεί τέτοια ομορφιά...» Ετσι αναφέρει το σποτάκι για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, κάνοντας χιούμορ αλλά στην Ινδία το πήραν στα σοβαρά. Ετσι ο φωτογράφος του Gandhinagar, στην Ινδία, φωτογραφίζει τους πελάτες του και μετά τυπώνει το πρόσωπό τους στην μάσκα τους. REUTERS/Amit Dave

Ήξερες ότι...

Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.

Σήμερα


Σάββατο
30
Μαΐου
2020

Γιορτάζουν : Κανένας

1431
Η Ζαν ντ Αρκ, γνωστή και ως Ιωάννα της Λορραίνης, καίγεται στην πυρά από ένα αγγλικό συμβούλιο στη Ρουέν της Γαλλίας
1924
Γίνεται η ιδρυτικη συνέλευση της Α.Ε.Κ. (Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών) στην Αθήνα. Αργότερα η ομάδα άλλαξε το όνομα της σε «Κωνσταντινούπολης» σε μία προσπάθεια να οικειοποιηθεί τους Έλληνες πρόσφυγες εκ Μικράς Ασίας.
1941
Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών, κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από τον ιστό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ως ένδειξη αντίστασης στη γερμανική κατοχή.
1943
Ο Γιόζεφ Μένγκελε διορίζεται γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου όπου στο εξής θα πραγματοποιήσει απάνθρωπα πειράματα με κρατούμενους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy