fbpx

Μια εκπληκτική ανακοίνωση του προέδρου Αναστασιάδη που προκαλεί αφωνία... Του Κωνσταντίνου Οδυσσέως

 

990-809-8888098

... και γιατί η κυρία Γιωρκάτζη πρέπει να υποβάλει την παραίτησή της ΣΗΜΕΡΑ!

Η σημερινή γραπτή δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη για την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας είναι πραγματικά εκπληκτική και αφήνει άναυδο όποιον την διαβάζει! Την διάβασα τρεις φορές και δεν μπόρεσα να πιστέψω ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβεβαιώνει με ένα τόσο ανατριχιαστικά ειλικρινή τρόπο την τραγική έλλειψη σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τη δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς αυτής της χώρας.

Λέει ο πρόεδρος Αναστασιάδης ότι ο διευθυντής του Γραφείου του έστειλε στην κυρία Γιωρκάτζη τα συμβόλαια των δύο προηγούμενων Διοικητών για να λάβει γνώσιν των όρων βάσει των οποίων θα γινόταν ο διορισμός της.  Αλλά τι έκανε η κυρία Γιωρκάτζη, σύμφωνα με τον πρόεδρο;  Αφαίρεσε η ΙΔΙΑ τους όρους εκείνους που σχετίζονταν με το ασυμβίβαστο πράξεων συγγενικών της προσώπων. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το ασυμβίβαστο του να εργάζεται η κόρη της κ. Γιωρκάτζη στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της – και πρώην συζύγου της Διοικήτριας- του οποίου (γραφείου) πελάτης είναι ο κ. Βγενόπουλος!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λοιπόν λέει ότι η Διοικήτρια τού έστειλε πίσω το συμβόλαιο υπογραμμένο, χωρίς να του πει ότι είχε αφαιρέσει από μέσα το “ασυμβίβαστο”. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ουσιαστικά παραδέχεται πως ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι συνεργάτες του πήραν χαμπάρι ότι από το συμβόλαιο έλειπε αυτός ο σημαντικότατος όρος! Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να συγκρίνει το συμβόλαιο που έστειλε πίσω η κ. Γιωρκάτζη με το συμβόλαιο που της είχαν στείλει. Ο πρόεδρος υπέγραψε το συμβόλαιο που του έστειλε η κ. Γιωρκάτζη χωρίς να ξέρει ότι εκεί που έβαλε την υπογραφή του υπήρχε πρόβλημα!

Η δεύτερη μου διαπίστωση αφορά την ίδια την κυρία Γιωρκάτζη και την προσπάθειά της να πείσει τους πάντες ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου σε σχέση με την κόρη της. Μα αν ήταν έτσι, δεν θα έσπευδε να αφαιρέσει … στα μουλωχτά από το συμβόλαιό της τον όρο περί ασυμβίβαστου. Επομένως η καταγγελία του προέδρου Αναστασιάδη την αφήνει ηθικώς εκτεθειμένη, ότι προσπάθησε δηλαδή να ξεγελάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατ’ επέκτασιν την πολιτεία αφού, όχι μόνο γνώριζε εκ των προτέρων ότι υπήρχε ηθικό και νομικό κώλυμα στο να αναλάβει τα καθήκοντα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά επιπλέον προσπάθησε και να άρει το νομικό κώλυμα με δόλιο τρόπο. Αν η κυρία Γιωρκάτζη προέβη σε μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει άμεσα να υποβάλει την παραίτησή της. ΑΜΕΣΑ όμως. ΑΠΟΨΕ! 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να συγκρουστεί μετωπικά και χωρίς περιστροφές με την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας -ένα χρόνο μετά που ο ίδιος την διόρισε στο εξαιρετικά σημαντικό της πόστο-  διαψεύδοντας περίπου ως αβάσιμο … κουτσομπολιό την κουβέντα που είπε σήμερα η κ. Γιωρκάτζη στη βουλή, ότι δηλαδή αρχικά ο πρόεδρος την στήριξε, όταν άρχισαν κάποιοι να την κατηγορούν για το θέμα της κόρης της και ότι μάλιστα της είπε ο πρόεδρος ότι ο ίδιος ξέρει από πού προέρχονται αυτές οι κατηγορίες…

Αλλά ο πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να παραδεχθεί πώς, εφόσον απέτυχε να επιλέξει το καταλληλότερο από κάθε άποψη πρόσωπο για να αναλάβει τη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, εν μέσω μίας άνευ προηγουμένου οικονομικής και ηθικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο, τότε απέτυχε οικτρά σε μια από τις κρισιμότερες δοκιμασίες στις οποίες κλήθηκε να αποδείξει τις ικανότητές του ως ηγέτης. Οφείλει να παραδεχθεί ότι – στο πλαίσιο της “μηδενικής ανοχής” που διακηρύσσει- κάθε χαστούκι που δίνει σε πρόσωπο που ο ίδιος επέλεξε είναι σαν να πέφτει στις δικές του παρειές.

Μετά τη διαμάχη του με τον τέως Διοικητή της Κεντρικής, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οποιονδήποτε τρίτο ενδιαφερόμενο ότι για τη νέα του διαμάχη ευθύνεται η κυρία Γιωρκάτζη και όχι ο ίδιος που διόρισε την κυρία Γιωρκάτζη. Θα είναι κατ’ ακρίβειαν πολύ δύσκολο να πείσει τον οποιονδήποτε τρίτο ενδιαφερόμενο ότι διαχειρίστηκε το θέμα της αντικατάστασης του προηγούμενου Διοικητή με τη δέουσα σοβαρότητα… Αλλά πέρα από τον οποιοδήποτε τρίτο, ο πρόεδρος θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει την μερίδα εκείνη των σοβαρών πολιτών του τόπου ότι ξέρει να επιλέγει σωστά εκείνους που διορίζει σε σημαντικά θεσμικά πόστα, με οτιδήποτε άλλο αυτό συνεπάγεται ή εξυπακούει σε σχέση με την ευθικρισία του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Γράφει: Κωνσταντίνος Οδυσσέως


Φωτογραφία της ημέρας

tzitzikikkk

Καλοκαίρι. Τι θα ήταν η καυτή εποχή του χρόνου χωρίς αυτά. Πως θα εννοούσε κανείς το καλοκαίρι χωρίς τον ήχο των τζιτζικιών;. Στην φωτογραφία ένας μεγάλος τζίτζικας από την Γαλλία. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ήξερες ότι...

Ουρουγουάη σημαίνει Ποτάμι των Ζωγραφιστών Πουλιών.

Σήμερα


Σάββατο
24
Αυγούστου
2019

Γιορτάζουν : Αιτωλία, Ευτύχιος, Ευτύχης, Ευτυχία, Ευτυχούλα, Ευτυχίτσα, Εφη

1349
Φονεύονται στο Μάιντς 6.000 Εβραίοι, που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την επιδημία πανώλης (Μαύρος Θάνατος).
1456
O Γουτεμβέργιος ολοκληρώνει την πρώτη εκτύπωση της Βίβλου.
1690
Ιδρύεται η Καλκούτα στην Ινδία από τον Τζομπ Τσάρνοκ.
1821
Οι Ισπανοί αναγνωρίζουν στο Μεξικό την ανεξαρτησία του.
1824
Ο Ελληνικός στόλος υπό τον Μιαούλη συγκρούεται με τον Τουρκο-Αιγυπτιακό υπό τον Τοπά πασά σε αμφίρροπη ναυμαχία μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού.
1891
Ο Τόμας Έντισον κατοχυρώνει τον κινηματογραφικό φακό.
1893
Χιλιάδες νεκροί από καταιγίδα στο Τσάρλεστον και στην ακτή Σαβάνα.
1909
Αρχίζουν οι εργασίες διαμόρφωσης ανισόπεδου διαύλου στη Διώρυγα του Παναμά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy