Η Κωνσταντίνα Ζάνου είναι ιστορικός, με ειδίκευση στην νεότερη διεθνική ευρωπαϊκή ιστορία. Σπούδασε στην Αθήνα (Φιλοσοφική Σχολή), στο Λονδίνο (Birkbeck College, University of London), στην Πίζα (Università di Pisa και Scuola Normale Superiore di Pisa) και στο Παρίσι (École Normale Supérieure de Paris). Το διάστημα 2009-12 υπήρξε μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Προώθησης έρευνας της Κύπρου (ΙΠΕ) και συνεργάστηκε ως ερευνήτρια με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τώρα είναι υπότροφος του ιδρύματος Fulbright και επισκέπτρια ερευνήτρια στο Center for European and Mediterranean Studies (CEMS) του New York University.Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με την εφημερίδα τα Νέα (Βιβλιοδρόμιο) και Καθημερινή (έκδοση Κύπρου)

Πολίτης, περ. ΜΟΝΟ, Athens Review of Books). Blog: http://czanou.blogspot.com/

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σε μια προσωπική στιγμή «έπιασε» ο φακός τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Λίγο πιο μακριά από τους 40 ηγέτες όλου του κόσμου και τις συνοδείες τους στο εντυπωσιακό μουσείο Πράντο της Μαδρίτης, εκεί που παρέθεσε γεύμα ο Ισπανός πρωθυπουργός στους συμμετέχοντες στην σύνοδο του NATO. EPA/BALLESTEROS / POOL

Ήξερες ότι...

Στη Βίβλο αναφέρονται 49 διαφορετικά φαγητά, το αλάτι περισσότερες από 30 φορές, ενώ τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι οι μόνοι «βιβλικοί» ξηροί καρποί.

Σήμερα


Παρασκευή
1
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κοσμάς, Δαμιανός, Δαμιανή, Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα

1858
Στη Linnean Society του Λονδίνου γίνεται κοινή παρουσίαση των θεωριών του Κάρολου Δαρβίνου και του Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας για την εξέλιξη των ειδών.
1863
Αμερικανικός εμφύλιος: Ξεκινά η μάχη του Γκέτισμπεργκ.
1960
Ανεξαρτησία της Σομαλίας.
1962
Ανεξαρτησία του Μπουρούντι.
1972
Αρχίζει στο Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας η περίφημη σκακιστική αναμέτρηση μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή, Σοβιετικού Μπόρις Σπάσκι, και του Αμερικανού διεκδικητή Μπόμπι Φίσερ.
2004
Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος κερδίζει στον ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την ομάδα της Τσεχίας με 1-0 και προκρίνεται στον τελικό.To γκόλ πετυχαίνει στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy