Η Κωνσταντίνα Ζάνου είναι ιστορικός, με ειδίκευση στην νεότερη διεθνική ευρωπαϊκή ιστορία. Σπούδασε στην Αθήνα (Φιλοσοφική Σχολή), στο Λονδίνο (Birkbeck College, University of London), στην Πίζα (Università di Pisa και Scuola Normale Superiore di Pisa) και στο Παρίσι (École Normale Supérieure de Paris). Το διάστημα 2009-12 υπήρξε μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Προώθησης έρευνας της Κύπρου (ΙΠΕ) και συνεργάστηκε ως ερευνήτρια με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τώρα είναι υπότροφος του ιδρύματος Fulbright και επισκέπτρια ερευνήτρια στο Center for European and Mediterranean Studies (CEMS) του New York University.Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με την εφημερίδα τα Νέα (Βιβλιοδρόμιο) και Καθημερινή (έκδοση Κύπρου)

Πολίτης, περ. ΜΟΝΟ, Athens Review of Books). Blog: http://czanou.blogspot.com/

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην δημοσιότητα βρέθηκαν και πάλι οι βίσονες για όλους τους λάθος λόγους καθώς δεύτερη επίθεση δέχθηκαν επισκέπτες του Yellowstone από τα τεράστια αυτά ζώα που κάθε λογική λέει να μην τα πλησιάζεις, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. (AP Photo/Matthew Brown)

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Τετάρτη
6
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy