5 σημαντικά λεπτά σκέψης. Του Χρίστου Χριστοφίδη


 

oba-pittarth

5 λεπτά σκέψης. Για μια σημαντική απόφαση.

Τα μηνύματα τα πήραμε ήδη. Και μέσα από τις δημοσκοπήσεις και μέσα από την καθημερινή επαφή με χιλιάδες συμπολίτες/ συμπολίτισσες μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Αλλάζουμε συνεχώς. Διατηρώντας αρχές. Κάναμε γενναία αυτοκριτική. Συζητήσαμε μερικές φορές για λάθη και παραλείψεις. Ανανεωθήκαμε. Άλλαξε πέραν του 50% της ανώτατης ηγεσίας. Κάναμε έκτακτο συνέδριο. Εκσυγχρονίσαμε θέσεις και προτάσεις. Αναγνωρίζουμε ότι ο δρόμος των αλλαγών, της ανανέωσης, της ενδυνάμωσης, είναι μονόδρομος. Θα συνεχίσουμε το ίδιο αποφασιστικά.

Οι ευρωεκλογές την Κυριακή θα κρίνουν πολλά.

Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε ψήφο έγκρισης της κοινωνικο- οικονομικής του πολιτικής. Χρειάζεται ή όχι δυνατή αντιπολίτευση; Χρειάζεται κάποιος να βάζει φραγμούς στην ασύδοτη, νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνώντων; Στη μνημονιολαγνεία; Ο δρόμος της αύξησης της ανεργίας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, θα συνεχιστεί με σπαρμένα ρόδα για Αναστασιάδη- Αβέρωφ;

Στο κυπριακό χρειάζεται η συνετή, σοβαρή και υπεύθυνη στάση του ΑΚΕΛ; Οι εξελίξεις, χρειάζονται μια ισορροπημένη προσέγγιση; Μπορούμε να πάμε σε σωστή λύση χωρίς το ΑΚΕΛ ή με το ΑΚΕΛ καταρρακωμένο; Θα εμπιστευτείς τις ακρότητες των «μικρών» ή τη μοναχική πορεία Αναστασιάδη;

Οι λύσεις στην Ευρώπη θα είναι ευρωπαϊκές. Η Αριστερά στην Ευρώπη είναι η άλλη φωνή. Η κυπριακή Αριστερά έχει ρόλο να διαδραματίσει. Το ΑΚΕΛ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ενωμένη Αριστερά και πρέπει να τον διατηρήσει.

Στήριξε την αλλαγή. Δώσε μας την ευκαιρία να συνεχίσουμε να αλλάζουμε και να βελτιωνόμαστε. Υπερασπίσου τα συμφέροντά σου.

Ειδικά οι νέοι και νέες. Αυτές είναι οι εκλογές σας. Εσείς πρώτοι πρέπει να πάτε να ψηφίσετε.

Ψηφίστε ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις.

Στο ερώτημα που θα πάει η έκτη έδρα δώσε απάντηση.

Με το χέρι στην καρδιά και λίγα λεπτά σκέψης.

Γράφει: Χρίστος Χριστοφίδης

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Τετάρτη
1
Μαΐου
2024
Εργατική Πρωτομαγιά / Διεθνής Ημέρα Εργατών

Γιορτάζουν :Ιερεμίας, Ισιδώρα, Δώρα, Τάμαρα, Ταμάρα, Φιλόσοφος, Φιλοσοφία, Φιλοσοφή, Σοφός, Σοφία, Σόφη

1886
Πραγματοποιείται γενικά απεργία στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας.
1930
Ο πλανήτης Πλούτωνας παίρνει επισήμως την ονομασία του
1931
Εγκαινιάζεται το Empire State Building στη Νέα Υόρκη.
1948
Ιδρύεται το κράτος της Βόρειας Κορέας.
1976
O αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου Αλέξανδρος Παναγούλης βρίσκει το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, επιστρέφοντας στο σπίτι του
1983
Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται με το βραβείο Λένιν για την ειρήνη.
1994
Ο άσος της Φόρμουλα 1 Άιρτον Σένα σκοτώνεται σε ατύχημα στο Γκραν Πρι της Ίμολα.
2004
Η Κύπρος μαζί με τις Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy