fbpx

Περιοδεύων Θίασος: «Η Βουλή της Κύπρου»... Της Χριστιάνας Μανώλη

boulixriΛίγο τα αμπελοπούλια, μετά το κομμωτήριο, ύστερα το ξέσπασμα Χάσικου που δήλωνε ότι δεν παίρνει πολλά ως υπουργός (προσεύχομαι για τον καημενούλη), και στο τέρμα ο Θεμιστοκλέους μετά από το ρόλο Σούμαχερ να φωνάζει πάνω σε μια κόντρα «βλάκα» στη βουλή πείστηκα ότι το πολιτικό δράμα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια παίζεται στους καλύτερους κινηματογράφους με sold out.

Το δράμα λοιπόν αυτό ξεπουλά σε θεατές όχι γιατί αξίζει την ανταπόκριση του κόσμου αλλά επειδή επιβεβαιώνει την κυρίαρχη ιδεολογία «όλοι φταίνε, όλοι είναι το ίδιο» που πολλοί έσπειραν τα προηγούμενα χρόνια αγνοώντας την μεγέθυνση του προβλήματος στο μέλλον. Ενώ συμπερασματικά η μη επιβολή ποινών από τον κομματικό τους χώρο φανερώνει ίσως την επικοινωνιακή τακτική του «η κακή διαφήμιση στο τέλος είναι διαφήμιση» καθώς αστράφτουν ξανά σε ψηφοδέλτια οι περισσότεροι, αφήνοντας πίσω νεαρούς συνυποψήφιους να μιλούν για την δύναμη του νέου στη πολιτική πετώντας απλά αυγά στον τοίχο.

H κοινωνία μας δε, ως παχύδερμη πλέον, δεν ασχολείται με την πολιτική εκτός κι αν γίνει κάτι τόσο «πιασάρικο» και παίξει ως τρολιά στο facebook με τους νέους να είναι ακόμα πιο αδιάφοροι χωρίς να μπαίνουν ούτε καν σε αυτό το παιχνίδι. Παρόλα αυτά η ανάγκη της κοινωνίας να κλείνει τα αυτιά σε όλους, προέρχεται μάλλον από την προσπάθεια να ζήσουμε την τρομακτική καθημερινότητα της “επιτυχημένης” μας εξόδου από το μνημόνιο και την οργή απέναντι από τους πολιτικούς με λιγότερο θυμό. Άλλωστε όταν κάποιος ζει με πολύ λίγα, δουλεύει με σπαστά ωράρια και πρέπει να λέει ευχαριστώ γιατί έχει δουλειά ενώ ο δίπλα του δεν έχει τίποτα ποσώς θα τον ενδιαφέρει η χυδαιότητα εντός των βουλευτικών εδράνων ενός ή μια μερίδας πολιτικών.

Ενόψει όμως βουλευτικών εκλογών με τις διαφημίσεις των πολιτικών απ’ όλους τους χώρους (κάποιοι ευτυχώς δεν διαφημίζονται ατομικά) να μας κατακλύζουν στο δρόμο, στην τηλεόραση, στα newsfeeds πρέπει να αντιληφθούμε πως κάποιοι είτε το θέλουμε είτε όχι θα εκλεγούν. Η αποχή δεν είναι λύση αλλά συγκάλυψη του δράματος. Γιατί άλλωστε ένας νέος με πτυχία, προσόντα και χαρακτήρα να απέχει και να μην μπορεί να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει την ώρα που και αυτός έχει επιλεγεί για τόσα πράγματα στην ζωή του; Ας επιλέξουμε ποιοι θα παίζουν με τις ζωές μας, αφήνοντας όσους έπαιξαν στο προηγούμενο τσίρκο εκτός. Γιατί η κατρακύλα δεν μπορεί να έχει συνέχεια.

ΥΣ: Θα ήθελα να έγραφα πολλά περισσότερα, αλλά ίσως η εποχή μας δεν σηκώνει άλλα άρθρα, status και διαλόγους, παρά δράση. Έχουμε μια ζωή να κερδίσουμε σε ένα χαμένο αιώνα…


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μια μικρή πόλη από σκηνές στήθηκε με αφορμή το φεστιβάλ Magh Mela, στο Prayagraj της Ινδίας. Θρησκευτικοί ηγέτες και πιστοί έχουν συγκεντρωθεί για την γιορτή και την δύναμη του εξαγνισμού των νερών, όπου με μια βουτιά ξεπλένονται οι αμαρτίες. Οσο για λουλούδια στην διάρκεια της προσευχής που απεικονίζονται στην φωτογραφία θα έχουν και αυτά την σημασία τους. (AP Photo/Rajesh Kumar Sing

Ήξερες ότι...

Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μόνα είδη που κάνουν σεξ για ευχαρίστηση.

Σήμερα


Σάββατο
27
Φεβρουαρίου
2021

Γιορτάζουν : Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

1700
Ανακαλύπτεται το νησί της Νέας Βρετανίας.
1844
Η Δομινικανή Δημοκρατία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Αϊτή.
1900
Ιδρύεται το Βρετανικό Εργατικό Κόμμα με την αρχική ονομασία «Συνέδριο Εργατικής Αντιπροσώπευσης».
1943
Εκπνέει ο εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς. Η κηδεία του έγινε την επομένη και με την συμμετοχή χιλιάδων Αθηναίων μετατράπηκε σε μεγαλειώδη εκδήλωση εθνικής αντίστασης, παρά την ισχυρή παρουσία των κατοχικών δυνάμεων. Ο Άγγελος Σικελιανός απαγγέλλει «Ηχήστε οι σάλπιγγες» και ο λαός ψάλλει με ενθουσιασμό τον Εθνικό Ύμνο.
2010
Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ στη νότια Χιλή, με επίκεντρο την Κονσεπσιόν. Δημιουργείται γιγαντιαίο τσουνάμι.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy