charis-psaltisΟ Δρ. Χάρης Ψάλτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge όπου έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (MPhil, 2001 και PhD, 2005, στην Κοινωνική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία). Έχει επίσης εργαστεί ως  μετα-διδακτορικός ερευνητής στο Oxford Center for the Study of Intergroup Conflict, Τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Oxford.  Βασικές σπουδές έχει κάνει στα Παιδαγωγικά  [Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου (1993), Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (1999)] και Ψυχολογία [Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2000)]. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι συντονιστής του Μεταπτυχιακού προγράμματος Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και ιδρυτής του Εργάστηρίου Γενετικής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο οποίο περιλαμβάνεται τηλεφωνικό κέντρο, εργαστήρια παρατήρησης συμπεριφοράς και συζητήσεων εστίασης. Τα τελευταία  χρόνια ασχολείται με έρευνες που αφορούν την επικοινωνία και επαφή,  στάσεις, αντιλήψεις και αναπαραστάσεις στην Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή Κοινότητα όσον αφορά τις αντιλήψεις της μιας κοινότητας για την άλλη αλλά και την αποδοχή ή απόρριψη πολιτικών σχετιζόμενες με το Κυπριακό πρόβλημα. Από το 2000 ασχολείται με την διερεύνηση των Κοινωνικών αναπαραστάσεων του Κοινωνικού Φύλου και την σχέση τους με την επικοινωνία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έχει διερευνήσει πειραματικά τις διαδικασίες επικοινωνίας και κοινωνικής επιρροής σε παιδιά και ενηλίκους. Στα πλαίσια της διδασκαλίας του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο έχει ασχοληθεί με  θεωρίες και πρακτικές επικοινωνίας και κοινωνικής επιρροής, τις κοινωνικές αναπαραστάσεις,  την κοινωνική ψυχολογία των διαιρεμένων κοινωνιών και την κοινωνική ψυχολογία της μάθησης και της γνωστικής ανάπτυξης. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί μεταξύ άλλων στο Journal of Personality and Social Psychology, European Journal of Social Psychology, Culture & Psaychology, British Journal of Developmental Psychology, Human Development και Papers on Social Representations. Είναι τέλος ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και του Σπιτιού της Συνεργασίας καθώς και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κοινωνικής Ψυχολογίας.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy