Τίθεται σε διαβούλευση το ρυθμιστικό πλαίσιο του Κώδικα Διαφήμισης της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων


Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης επί του Κώδικα Πρακτικής σε σχέση με τη διαφήμιση διεξαγωγής στοιχημάτων ανακοινώνει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ).

Η ΕΑΣ διοργάνωσε στις 29 Μαΐου 2023 ημερίδα ενημέρωσης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με τη διαφήμιση και τα τυχερά παιχνίδια και τις προτεινόμενες αλλαγές επί του Κώδικα Διαφήμισης. Στην ημερίδα συμμετείχαν οι εποπτευόμενοι της Αρχής, ο ΣΔΕΚ, καθώς και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαφήμισης, καταθέτοντας τις απόψεις και προτάσεις τους αναφορικά με τις προτεινόμενες αλλαγές.

Στο πλαίσιο του δικαίου, της διαφάνειας και της αμφίδρομης σχέσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, η Αρχή θέτει προς δημόσια διαβούλευση τον Κώδικα Πρακτικής σε σχέση με τη διαφήμιση διεξαγωγής στοιχημάτων (εφεξής ο «Κώδικας Διαφήμισης»), προσμετρώντας τα πιο κάτω:

  1. τις απόψεις και προτάσεις που υποβλήθηκαν κατά την ημερίδα ενημέρωσης για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Κώδικα Διαφήμισης με τους εποπτευόμενους της Αρχής, τον ΣΔΕΚ και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαφήμισης,
  2. τα αποτελέσματα της παγκύπριας έρευνας επιπολασμού που δημοσίευσε πρόσφατα η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, στόχος της οποίας ήταν η αποτύπωση του βαθμού συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια, ο προσδιορισμός του ποσοστού προβληματικής ενασχόλησης στην κοινωνία, η μελέτη των κοινωνικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των παικτών, καθώς και ο καθορισμός των διαφορετικών προφίλ των παικτών και των χαρακτηριστικών τους, ειδικότερα των παικτών που κατηγοριοποιούνται ως προβληματικοί,
  3. την ποσοτική έρευνα με θέμα «Διαφήμιση και Τυχερά Παιχνίδια», στόχος της οποίας ήταν η διερεύνηση του βαθμού αποτελεσματικότητας της ρυθμισμένης διαφήμισης, η συχνότητα και τα μέσα προβολής της διαφήμισης, καθώς και η διερεύνηση του βαθμού προτροπής των διαφημίσεων για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια,
  4. τις τάσεις και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την διαφήμιση στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών εντός της ΕΕ,

Σκοπός του εγγράφου διαβούλευσης είναι η υποβολή απόψεων και εισηγήσεων για τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου της διαφήμισης της παροχής υπηρεσιών στοιχήματος, ούτως ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου του Κώδικα Διαφήμισης.

Η Αρχή καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη να υποβάλουν τις απόψεις τους επί των προνοιών του νομοσχεδίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 7 Ιουλίου 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των προαναφερόμενων ερευνών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ στην ενότητα «Έρευνες» και το έγγραφο διαβούλευσης στην ενότητα «Δημόσια Διαβούλευση»

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Κυριακή
28
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Γιορτάζουν : Μάγνος, Μάγνα, Μαγνής, Βάια, Βάιος, Βάγια, Βαία, Δάφνη, Δάφνης

1926
Ίδρυση του Π.Α.Ο.Κ..
1932
Ανακοινώνεται η χρήση εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού σε ανθρώπους.
1992
Κάνει πρεμιέρα η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα.
1993
Το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ζάμπια στο Ντακάρ της Σενεγάλης, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλου του 1994, εκρύγνηται στον αερά, κοντά στο Λιμπερβίλ της Γκαμπόν. Καί οι 30 επιβάτες της πτήσης βρήκαν τραγικό θάνατο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy