ergatoudis

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1969. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Λευκωσίας. Το 1989 πήγε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Σαν ηθοποιός, ερμήνευσε δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (1993 και 1996). Μεταξύ 1990 και 1993, παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε στην τηλεόραση κι έπαιξε στον κινηματογράφο.

Εμφανίστηκε στη δισκογραφία σαν τραγουδιστής το 1993, και σαν τραγουδοποιός το 1997. Στη διάρκεια της πορείας του έχει κυκλοφορήσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους και ζωντανές ηχογραφήσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους συναδέλφων του, ερμηνεύοντας τραγούδια άλλων δημιουργών ή γράφοντας στίχους και μουσική για άλλους ερμηνευτές. Εκτός από τραγούδια, γράφει μουσική για ορχήστρα, για το θέατρο και τον χορό. Η μουσική του είναι επηρεασμένη από τους Έλληνες συνθέτες των τελευταίων δεκαετιών, την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου, τη βυζαντινή και την κλασική.

Στις προσωπικές του εμφανίσεις, αλλά και δισκογραφικά, η συνεργασία του με σημαντικούς μουσικούς και ηχολήπτες είναι μόνιμη τα τελευταία 17 χρόνια. Εμφανίζεται σε μεγάλα, ανοιχτά θέατρα, αλλά και σε μικρές σκηνές, μαζί τους ή μόνος.

Το 2005, παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης, με καθηγητή τον Μπορίς Τίσιενκο. Παράλληλα, έκανε μαθήματα ενορχήστρωσης με τον Αρκάντι Αγκαμπάμπωφ και πολυφωνίας με τον Ανατόλι Μίλκα. Με εξαίρεση αυτές τις σύντομες σπουδές, θεωρεί τον εαυτό του αυτοδίδακτο.

Έργα του για ορχήστρα και χορωδία έχουν παρουσιαστεί στην Ρωσία (Αγ. Πετρούπολη, Πετροζαβόντσκ), τη Γερμανία (Φιλαρμονική του Βερολίνου), Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και Κύπρο, από την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Αγίας Πετρούπολης, τη Συμφωνική Ορχήστρα των Καρελίων Ορών, την Kamerata Europaea και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Έχει δώσει περισότερες από 70 προσωπικές συναυλίες στο εξωτερικό, ενώ περισότερες από 1.700 σε Ελλάδα και Κύπρο.

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy