Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965. Είναι έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει μια κόρη και ένα γιο. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ). Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτική θητεία / δραστηριότητα:

Διετέλεσε Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 μέχρι την υπουργοποίησή του το 2013. Υπήρξε αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογήςτης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.

Υπήρξε επίσης μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην COSAC (Διάσκεψη των Επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και εισηγητής για θέματα μετανάστευσης.

Πολιτική διαδρομή :

Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ. και της φοιτητικής οργάνωσης Πρωτοπορία (1978-2000) καθώς και μέλος της ηγεσίας της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) την περίοδο 1988-1990.

Εκλέγηκε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1989-1993) και διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (1989-1993).

Ήταν επίσης διευθυντής του Γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου (1993-1995) και σύμβουλος του Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου Χατζηδάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1995-1997).

Διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. (1997-2005)και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΣΥ. (1999-2008).

Ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗ.ΣΥ. και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ.

Ο κ. Μητσόπουλος ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων την 1η Μαρτίου 2013. 

That's All

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Παρασκευή
3
Μαΐου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

Γιορτάζουν :Μαύρα, Μαυρούλα, Μαυρίτσα, Μαύρος, Ροδόπη, Ροδώπη

1829
Ο Χριστόφορος Κολόμβος προσεγγίζει τις ακτές της Τζαμάικα.
1837
Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1959
Απονέμονται τα πρώτα βραβεία Γκράμι.
2006
Αεροπορική τραγωδία με 113 νεκρούς στην Μαύρη Θάλασσα, όταν συνετρίβη αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αρμενικών αερογραμμών Armavia, 6 χλμ ανοικτά των νοτίων ακτών της Ρωσίας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy