Παραιτήθηκε μεγιστάνας των media


mediaparetisi

Ο γνωστός μεγιστάνας των μίντια, Δημήτρης Δημητρίου, άλλως CyprusNews.eu παραιτήθηκε, προκαλώντας ειδησεογραφικό χάος στην Κύπρο και γενικότερα στη Βόρεια Αφρική.

Σε χειρόγραφο μήνυμά που βρέθηκε στο iPad του έγραψε τα ακόλουθα: «Παραιτούμαι! Δεν μπορώ να είμαι μέρος του καταστημένου που φλομώνει τον απλό λαό με ψέμματα. Ούτε καν ο τίτλος του site μου δεν είναι ακριβής. Κανονικά έπρεπε να είναι HalfCyprusOldNews». Με το μήνυμά του ο Δημητρίου έγινε σύμβολο του αγώνα υπέρ της Eλευθεροτυπίας, του Βήματος και της Καθημερινής.  Άτομα του στενού του κύκλου υποστηρίζουν ότι ο Δημητρίου είχε παραιτηθεί από χτες όμως η είδηση μεταδόθηκε σήμερα για να έχει ψηλότερη τηλεθέαση.

Η παραίτηση Δημήτριου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο, στην Πάφο και στο εξωτερικό. Μαζικές πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου με κεντρικό σύνθημα «Εγλυτώσαμεν», ενώ στην κατεχόμενη Κύπρο παρατηρήθηκε κίνηση του κατοχικού στρατού, ο οποίος εσφαλμένα θεώρησε ότι οι μαζικές πορείες είχαν αντικατοχικό χαρακτήρα.  Ο Πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν  δήλωσε φανερά ενοχλημένος, από το Αζερμπαιζαν όπου βρίσκεται για την δημιουργία μουσουλμανικού τόξου (βέλη υπάρχουν): «η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να συνομιλήσει για εξεύρεση μια έντιμης λύσης στο κυπριακό, όμως οι ρωμιοί καταστρέφουν το κλίμα με επιθετικές διαδηλώσεις». Αυτό πυροδότησε σειρά δηλώσεων από τους αρχηγούς, υπαρχηγούς και πρώην αρχηγούς κομμάτων οι οποίοι καταδίκασαν μετά βδελυγμίας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Η Βουλή μάλιστα, αφού ψηφίσει τον 59ο  νόμο για την αφερεγγυότητα, θα ετοιμάσει 13 ψηφίσματα για καταδίκη της δήλωσης Ερτογάν και ακολούθως θα κλείσει για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Ο ανταποκριτής μας στην Πάφο Γιάννης Γίγαντας σε αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι οι πλείστοι από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις είχαν συγκεχυμένη εικόνα ως προς το νόημα τους. Όσοι ρωτήθηκαν για το λόγο της συμμετοχής τους δήλωσαν ότι συμμετέχουν για να διατρανώσουν την ικανοποίηση τους που «γλύτωσαν» από τον Βέργα. Σε απομακρυσμένη κοινότητα της Πάφου τελέστηκε δέηση για αποπαραίτηση του Δημητρίου. Στην Ισπανία δημιουργήθηκε εν ριπή οφθαλμού ένα νέο κίνημα με τίτλο «Paretatemas». Ο αρχηγός του κινήματος δήλωσε ότι ο Κυπριακός λαός δείχνει το δρόμο για έξοδο από τη λιτότητα και συμπλήρωσε σε άπταιστα κυπριακά «Τζείνοι εγλιτώσασιν, εμείς; Ττάκκα, ττούκκα, ττάκκα, ττούκκα  θα δόκουμεν του κατεστημένου πας τη κκελλέ». Τα περιοδικό ανδρικής μόδας «Men's Health» θα κυκλοφορήσει με εξώφυλλο selfie του Δημητρίου και δισέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «10+1 λάθη στο ανδρικό ντύσιμο».

Οι αντιδράσεις από την παραίτηση Δημητρίου δεν φαίνεται να έχουν κοπάσει. Ξένοι οίκοι αξιολόγησης εκτιμούν ότι  καταιγιστικές εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα ενδέχεται να επηρεάσουν την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου και συστήνουν τη λήψη προληπτικών μέτρων λιτότητας. Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση Δημητρίου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην σύγχρονη κυπριακή ιστορία υποδεικνύοντας μας ότι έχουμε ιερό χρέος να μην παραιτηθούμε από τον τίμιο αγώνα μας μέχρι να πετύχουμε την τελική δικαίωση.

Γράφει: Μάριος Επαμεινώνδας

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Πέμπτη
2
Μαΐου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Γιορτάζουν :Εσπερος, Εσπέρα, Εσπερία, Αυγερινός, Αυγέρης, Αυγίτης, Αυγέρας, Αυγέρου, Αυγερού, Ματρώνα, Ματρόνα

1494
Ιδρύεται το «Ελεύθερο Κράτος του Κονγκό», ως προσωπικό φέουδο του Βασιλιά Λεοπόλδου Β΄ του Βελγίου.
1933
Gleichschaltung: Το ναζιστικό καθεστώς αναστέλλει τη λειτουργία των εργατικών σωματείων στη Γερμανία.
1955
Ο Τένεσι Ουίλιαμς τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό του έργο Λυσσασμένη Γάτα.
1997
Το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τερματίζοντας μια περίοδο 18 ετών διακυβέρνησης από τους Συντηρητικούς. Ο ηγέτης του, Τόνι Μπλερ, γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός από την εποχή του Ουίλιαμ Πιτ του νεότερου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy