Φωτογραφία της ημέρας

warcolourΧρώματα πολέμου. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες ιθαγενείς διαδήλωσαν μπροστά από Κοινοβούλιο στην Brasilia. Αίτημά τους για άλλη μια φορά η ανακατανομή της γης που κάποτε ήταν δική τους. EPA/Joédson Alves

Ήξερες ότι...

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

 


marios epaminondasΟ Μάριος Επαμεινώνδας γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και έκτοτε έχει κατοικήσει –προσωρινά πάντα- σε διάφορα μέρη. Τελευταίως διαμένει οικογενειακώς στην Αγλαντζιά.

Οι εγκύκλιες του σπουδές διακόπηκαν νωρίς. Συγκεκριμένα πήγε μόνο μια μέρα στο νηπιαγωγείο  και ακολούθως συνέχισε πρόγραμμα αυτομόρφωσης στο σπίτι. Το πρόγραμμα επέδωσε καρπούς αφού αργότερα διέπρεψε στα δημόσια εκπαιδευτήρια και ακολούθησε σπουδές σχετικά με τα Παιδαγωγικά, την Ιστορία και την Τέχνη στις πιο γνωστές χώρες της εποχής (Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο).

Σε κάποια φάση ανακάλυψε την ύπαρξη και άλλων χωρών, μερικές εκ των οποίων επισκέφθηκε αυτοπροσώπως. Υπήρξε δραστήριο μέλος σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Τώρα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και του Κέντρου Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Μόνιμο μέλημά του είναι να μη βρεθούν ποτέ οι ΜΚΟ της Κύπρου υπό την επήρεια ξένων κέντρων (αναψυχής). Κάποτε γράφει άρθρα που μπορεί να ενοχλήσουν.

Η κούρσα του διαστήματος. Του Μάριου Επαμεινώνδα

makariogagarin

«…ψηλό επίπεδο διανοητικής ανάπτυξης, εξαιρετική μνήμη, ξεχωρίζει για την οξεία και ευρεία ικανότητα παρατήρησης, έχει αναπτυγμένη φαντασία και γρήγορες αντιδράσεις, είναι ανθεκτικός,... και χειρίζεται με ευκολία μαθηματικές φόρμουλες, δεν διστάζει να υπερασπιστεί την άποψή του όταν θεωρεί ότι έχει δίκαιο… »

  Περισσότερα...

 

Σε περίμενα να ‘ρθεıς. Του Μάριου Επαμεινώνδα

kazaepamin

Τον Μάρτιο του 1960 o Στέλιος Καζαντζίδης, στο απόγειο της δόξας του, ηχογραφούσε 6 τραγούδια με τουρκικούς στίχους.

  Περισσότερα...

 

Συμφωνίες και αλλες Παράξενες ιστορίες. Του Μάριου Επαμεινώνδα

merideepam

Τον Φεβρουάριου του 1959 ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ατνάν Μεντερές ταξίδευε στο Λονδίνο για να συνυπογράψει τις περιώνυμες Συμφωνίες που δημιούργησαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

  Περισσότερα...

 

Το Πορτοκάλι της Έριδος. Του Μάριου Επαμεινώνδα

Osage warrior

Οι Νι Ου Κον Σκα  (Ni-u-kon-ska) είναι μια φυλή ιθαγενών των μεγάλων πεδιάδων της Βορείου Αμερικής, η οποία ιστορικά κυριαρχούσε στις περιοχές  που σήμερα αποτελούν το Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Μιζούρι και το Αρκάνσας.

  Περισσότερα...

 

Θα τα πούμε στο γήπεδο. Του Μάριου Επαμεινώνδα

hopeelpidaepamin

«Το τζιρίτι». Έτσι αποκαλεί το χώρο της τάφρου στη δυτική πλευρά των τειχών της Λευκωσίας, ανάμεσα στους προμαχώνες Μούλα και Ρόκκας, ο κύριος Ανδρέας.

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
27
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Ακολουθήστε μας