Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


marios epaminondasΟ Μάριος Επαμεινώνδας γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και έκτοτε έχει κατοικήσει –προσωρινά πάντα- σε διάφορα μέρη. Τελευταίως διαμένει οικογενειακώς στην Αγλαντζιά.

Οι εγκύκλιες του σπουδές διακόπηκαν νωρίς. Συγκεκριμένα πήγε μόνο μια μέρα στο νηπιαγωγείο  και ακολούθως συνέχισε πρόγραμμα αυτομόρφωσης στο σπίτι. Το πρόγραμμα επέδωσε καρπούς αφού αργότερα διέπρεψε στα δημόσια εκπαιδευτήρια και ακολούθησε σπουδές σχετικά με τα Παιδαγωγικά, την Ιστορία και την Τέχνη στις πιο γνωστές χώρες της εποχής (Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο).

Σε κάποια φάση ανακάλυψε την ύπαρξη και άλλων χωρών, μερικές εκ των οποίων επισκέφθηκε αυτοπροσώπως. Υπήρξε δραστήριο μέλος σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Τώρα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και του Κέντρου Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Μόνιμο μέλημά του είναι να μη βρεθούν ποτέ οι ΜΚΟ της Κύπρου υπό την επήρεια ξένων κέντρων (αναψυχής). Κάποτε γράφει άρθρα που μπορεί να ενοχλήσουν.

Σε περίμενα να ‘ρθεıς. Του Μάριου Επαμεινώνδα

kazaepamin

Τον Μάρτιο του 1960 o Στέλιος Καζαντζίδης, στο απόγειο της δόξας του, ηχογραφούσε 6 τραγούδια με τουρκικούς στίχους.

  Περισσότερα...

 

Συμφωνίες και αλλες Παράξενες ιστορίες. Του Μάριου Επαμεινώνδα

merideepam

Τον Φεβρουάριου του 1959 ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ατνάν Μεντερές ταξίδευε στο Λονδίνο για να συνυπογράψει τις περιώνυμες Συμφωνίες που δημιούργησαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

  Περισσότερα...

 

Το Πορτοκάλι της Έριδος. Του Μάριου Επαμεινώνδα

Osage warrior

Οι Νι Ου Κον Σκα  (Ni-u-kon-ska) είναι μια φυλή ιθαγενών των μεγάλων πεδιάδων της Βορείου Αμερικής, η οποία ιστορικά κυριαρχούσε στις περιοχές  που σήμερα αποτελούν το Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Μιζούρι και το Αρκάνσας.

  Περισσότερα...

 

Θα τα πούμε στο γήπεδο. Του Μάριου Επαμεινώνδα

hopeelpidaepamin

«Το τζιρίτι». Έτσι αποκαλεί το χώρο της τάφρου στη δυτική πλευρά των τειχών της Λευκωσίας, ανάμεσα στους προμαχώνες Μούλα και Ρόκκας, ο κύριος Ανδρέας.

  Περισσότερα...

 

Η κρυφή γοητεία της Πύλης Πάφου. Του Μάριου Επαμεινώνδα

pilipafoumariosa

Η Πύλη Πάφου είναι η πιο «άσημη» από τις τρεις πύλες των Βενετικών τειχών της Λευκωσίας.

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
24
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Γιορτάζουν : Κανένας

1882
Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση
1933
Το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο (Ermächtigungsgesetz) την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
1973
Κυκλοφορεί το άλμπουμ The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.
2004
Ο Μπάλντουιν Σπένσερ γίνεται Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ακολουθήστε μας