Φωτογραφία της ημέρας

psarriiisΕμπλουτισμός. Και με τα χέρια πετούσαν τα ψάρια στον Δνείπερο οι εθελοντές. Το ποτάμι της Ουκρανίας δέχθηκε τέσσερις ολόκληρους τόνους από διάφορα ψάρια με σκοπό να εμπλουτιστεί ο πληθυσμός του που εκλείπει λόγω μολύνσεων και ...φραγμάτων. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη του δουλειά ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

 


Απάντηση στον κ. Κωστάκη Αντωνίου. Της Μαρίνας Σάββα

 

KostakisantoniouMarinaSavva

Επιμένει στην καθημερινή του αρθρογραφία ο κ. Κωστάκης Αντωνίου να ταυτίζει τον ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ. Σεβαστές οι κομματικές προτιμήσεις του κ. Αντωνίου, ωστόσο δεν είναι λογικό να αναμένει ότι οι εμμονές του και ο φανατισμός του θα πείσουν τους πάντες.

«Από ποιους κινδυνεύει η Κύπρος; Από τους τρείς φιλοτουρκικούς κρίκους ή από το ΕΛΑΜ;», διερωτάται σήμερα ο κ. Αντωνίου. Ο ένας «φιλοτουρκικός κρίκος» είναι το ΑΚΕΛ σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, προφανώς επειδή δεν παίρνει τα όπλα το ΑΚΕΛ και να πάει να πάρει πίσω την Αγιά Σοφιά. Γιατί κατά τα άλλα, αυτό που λέει το ΑΚΕΛ είναι ότι το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Και πρέπει να λυθεί μέσω συνομιλιών. Αυτό κατά τον κ. Αντωνίου είναι «θράσος». Όπως επίσης είναι «θράσος» να θεωρεί το ΑΚΕΛ ότι το ΕΛΑΜ είναι επικίνδυνο για τον τόπο.

Μέσα στον παροξυσμό του ο κ. Αντωνίου ισχυρίζεται ότι το ΑΚΕΛ έχει διαγράψει τον Γρηγόρη Αυξεντίου και μόνο «προσχηματικά» τιμά τη θυσία του. Η δικαίωση της θυσίας του Αυξεντίου και όλων των ηρώων του τόπου θάναι η απελευθέρωση της Κύπρου. Αντίθετα, η συνέχιση της κατοχής θάναι η δικαίωση του «προδότη-ανώνυμου εδώ και αιώνες-βοσκού» που πρόδωσε τον Αυξεντίου.

Μέσα στον παροξυσμό του, ο κ. Αντωνίου κατατάσσει στη μια πλευρά το ΑΚΕΛ και στην απέναντι πλευρά το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, το Ρίτσο και τον Βάρναλη. Περιττό να θυμίσουμε στον κ. Αντωνίου τι ακριβώς έκανε το ΕΑΜ και το ΕΛΑΣ στους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής Ελλάδας και της Χρυσής Αυγής Κύπρου, του ΕΛΑΜ δηλαδή. Προτάσσει και το Ρίτσο ο κ. Αντωνίου και τον Βάρναλη. Τον Ρίτσο, που μετάφρασε Ναζίμ Χικμέτ και τον Βάρναλη που έγραψε το επικό ποίημα «Πάνθεον Ἐθνικοφροσύνης- (Ὅλοι με πιστοποιητικόν)» που έγραφε για τον «ακίνδυνο» φασισμό που θωπεύει ο κ. Αντωνίου ότι «όλ᾿ἡ κοπριὰ τοῦ αἰῶνα κοιλοπονοῦσε γιὰ νὰ τὸν ξεράσει».

Ο κ. Αντωνίου τούς κατατάσσει όλους αυτούς απέναντι από το ΑΚΕΛ και δίπλα από το ΕΛΑΜ(!). Δίπλα από το ΕΛΑΜ του οποίου ο εκπρόσωπος τύπου μάς χαιρετά ναζιστικά σε φωτογραφίες αγκαλιασμένος με άλλους χρυσαυγίτες. Δίπλα από το ΕΛΑΜ, το οποίο ο κ. Αντωνίου θεωρεί «ακίνδυνο». Ως τη μέρα που θα θρηνήσουμε το δικό μας Παύλο Φύσσα. Ως τη μέρα που «θα έρθουν γι΄αυτόν», τη μέρα που θα αποφασίσουν ότι ο τάδε ή ο δείνα κύριος Αντωνίου δεν συμφωνεί αρκετά μαζί τους, δεν είναι αρκετά ψηλός, αρκετά ξανθός, αρκετά Άρειος και θα θέλουν να τον ρίξουν στον Καιάδα. Μέχρι εκείνη τη μέρα, ο κάθε κ. Αντωνίου θα τους θεωρεί ακίνδυνους.  

Γράφει: Μαρίνα Σάββα

Απάντηση στον κ. Κωστάκη Αντωνίου. Της Μαρίνας Σάββα

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
27
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Γιορτάζουν : Κανένας

1918
Η Ρουμανία προσαρτά στο έδαφός της τη Μολδαβία και τη Βεσσαραβία.
1920
Ο Χέρμαν Μύλερ γίνεται καγκελάριος της Γερμανικής Δημοκρατίας.
1958
Ο Νικίτα Χρουστσιόβ εκλέγεται Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης, αντικαθιστώντας τον Γκεόργκι Μαλενκόβ.
1977
Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία: 583 άνθρωποι σκοτώνονται σε σύγκρουση δύο αεροσκαφών τύπου Boeing 747 στο αεροδρόμιο της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά, της Ισπανίας.

Ακολουθήστε μας