Φωτογραφία της ημέρας

psarriiisΕμπλουτισμός. Και με τα χέρια πετούσαν τα ψάρια στον Δνείπερο οι εθελοντές. Το ποτάμι της Ουκρανίας δέχθηκε τέσσερις ολόκληρους τόνους από διάφορα ψάρια με σκοπό να εμπλουτιστεί ο πληθυσμός του που εκλείπει λόγω μολύνσεων και ...φραγμάτων. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη του δουλειά ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

 


…Και στην κορφή κανέλλα. Της Μαρίνας Σάββα

 

korfikanela

Κυκλοφόρησε χτες ένα άρθρο του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Παναγιώτη Τσαγγάρη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τίτλο «Έψαχνε και το ΑΚΕΛ αφορμή;».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Τσαγγάρης έγραψε ότι το ΑΚΕΛ υπογείως ή εμμέσως καθοδήγησε τις εξελίξεις προκειμένου να παγώσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό. Δηλαδή το ΕΛΑΜ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για να τιμάται το Ενωτικό Δημοψήφισμα, το ΑΚΕΛ ψήφισε κατά, όλα τα υπόλοιπα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ υπέρ, ο ΔΗΣΥ προφανώς επειδή δεν ξέρει καλά μαθηματικά, απείχε και επέτρεψε άθελα του να περάσει η τροπολογία, άρα το ΑΚΕΛ φταίει που την καταψήφισε(!). Συνεπώς, για την έγκριση της τροπολογίας και για ό, τι ακολούθησε φταίει το ΑΚΕΛ.

Ασφαλώς ο κ. Τσαγγάρης δεν πρωτοτυπεί. Προηγήθηκε ο κ. Προδρόμου ο οποίος για μέρες έβγαινε στα ΜΜΕ και υποστήριζε ότι για τις εξελίξεις φταίει (αλοίμονο- ποιος άλλος) το ΑΚΕΛ. Γιατί, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου αν το ΑΚΕΛ δεν απέρριπτε τους νέους σχολικούς κανονισμούς δεν θα είχαν την ευκαιρία άλλοι να περάσουν τροπολογίες, φταίει το ΑΚΕΛ που ποδηγετεί μαθητές και γονείς και ασφαλώς φταίει το ΑΚΕΛ γιατί αντέδρασε στην τροπολογία και έτσι το έμαθαν και οι τουρκοκύπριοι και αντέδρασαν με τη σειρά τους.  Προηγήθηκε λοιπόν στην ευφάνταστη επιχειρηματολογία ο κ. Προδρόμου, όμως ο κ. Τσαγγάρης το τερμάτισε.

Είναι να απορεί κανείς γιατί ο ΔΗΣΥ και οι εκπροσώποι του επιμένουν να προσπαθούν να ρίξουν αλλού τις ευθύνες για μια απόφαση για την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ την χαρακτήρισαν λανθασμένη και άκαιρη και μάλιστα είπαν ότι ψάχνουν τρόπους να τη διορθώσουν.  Κάνοντας λόγο για «μυστήριες συμπτώσεις» ο κ. Τσαγγάρης στο άρθρο του ανέπτυξε την υπέρτατη «θεωρία συνομωσίας»: το ΑΚΕΛ έπρεπε να διαφοροποιηθεί και γι΄αυτό συντόνισε το τι κατατέθηκε στη Βουλή και τι ψηφίστηκε. Προχώρησε όμως και παρακάτω ο κ. Τσαγγάρης γράφοντας, δίχως κανένα υπονοούμενο αλλά ευθαρσώς ότι το ΑΚΕΛ ενορχήστρωσε και την αντίδραση του κ. Ακκιντζί. Το όλον επιχείρημα το «έδεσε» και με αναφορές στις Προεδρικές και στο 2004. Το μόνο που έλειπε ήταν να βάλει και στην κορφή κανέλλα.

Μάλλον ο κ. Τσαγγάρης δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα. Την ώρα που το Κυπριακό «χανόταν», ο κ. Αναστασιάδης ξεκίνησε να κόβει κορδέλες, να επιλαμβάνεται όλων των προβλημάτων από το λιμάνι μέχρι το ψυχιατρείο Αθαλάσσας, ενώ ο  Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χάθηκε εκείνες τις μέρες εντελώς από τις συχνότητες μας. Μήπως λοιπόν έδωσαν οι ίδιοι δικαιώματα για να κατηγορηθούν για προεκλογικές δραστηριότητες;

Εν πάσει περιπτώσει, την ώρα που οι κκ Προδρόμου και Τσαγγάρης προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα σε επικοινωνιακό επίπεδο, το ΑΚΕΛ, που σύμφωνα με τον κ. Τσαγγάρη «βολεύεται με το πάγωμα των συνομιλιών», έχει ήδη συνομιλήσει σε ανώτατο επίπεδο με τουρκοκυπριακές δυνάμεις, έχει ήδη κάνει σημαντικές συναντήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ήδη ενημερώσει όλες τις ξένες διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στην Κύπρο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξουν προϋποθέσεις επανέναρξης του διαλόγου. Καλό θα ήταν να επικεντρωθούν όλοι εκεί. Πριν να είναι αργά.

Γράφει: Μαρίνα Σάββα

…Και στην κορφή κανέλλα. Της Μαρίνας Σάββα

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
27
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Γιορτάζουν : Κανένας

1918
Η Ρουμανία προσαρτά στο έδαφός της τη Μολδαβία και τη Βεσσαραβία.
1920
Ο Χέρμαν Μύλερ γίνεται καγκελάριος της Γερμανικής Δημοκρατίας.
1958
Ο Νικίτα Χρουστσιόβ εκλέγεται Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης, αντικαθιστώντας τον Γκεόργκι Μαλενκόβ.
1977
Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία: 583 άνθρωποι σκοτώνονται σε σύγκρουση δύο αεροσκαφών τύπου Boeing 747 στο αεροδρόμιο της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά, της Ισπανίας.

Ακολουθήστε μας