Κυβέρνηση έργου και αντιπολίτευση λαϊκισμού. Του Λευτέρη Χριστοφόρου

PopulismΕίναι γνωστό ότι οι συνθήκες, ανάληψης διακυβέρνησης του τόπου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ήταν οι πιο τραγικές για την ιστορία του τόπου από το 1974 μέχρι σήμερα τόσο σε οικονομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η πρώτη προτεραιότητα, ύψιστης σημασίας ήταν η διάσωση του τόπου από τη βέβαιη χρεωκοπία στην οποία οδήγησαν τον τόπο αυτοί που κατακρίνουν ανερυθρίαστα νυχθημερόν και ζητούν και τα ρέστα από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ευτυχώς για τον τόπο και το μέλλον των επόμενων γενιών, η παρούσα κυβέρνηση διέσωσε τον τόπο από την άτακτη οικονομική χρεωκοπία που μετά βεβαιότητος θα οδηγούσε και σε χρεωκοπία και την εθνική μας υπόθεση.

Δεν πρόκειται να ανατρέξω στην ιστορία της χρεοκοπίας και διάσωσης αλλά ένα είναι δεδομένο ότι ο βασικός στόχος της παρούσας κυβέρνησης επιτεύχθηκε με τεράστια οφέλη για το τόπο. Αυτό το μεγάλο επίτευγμα ισοπεδώνεται καθημερινά απ’ αυτούς που ευθύνονται για τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα του τόπου. Παρά ταύτα αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει τη προσπάθεια για να επαναφέρει την Ανάπτυξη στον τόπο που κάποιοι άλλοι σκότωσαν, να ξαναφέρει τις χαμένες θέσεις εργασίας που κάποιοι εν ονόματι φιλεργατικών πολιτικών κατόρθωσαν να αυξήσουν την ανεργία αντί την εργασία, να ξανακτίσει το διαλυμένο κοινωνικό κράτος και να εξυγιάνει το καταχρεωμένο κυπριακό κράτος ξαναδημιουργώντας πλεονάσματα στη θέση των τεραστίων ελλειμμάτων.

Αντί υπεύθυνα και η αντιπολίτευση να συνεισφέρει σ’ αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας επιστρατεύει καθημερινά συνθήματα, λαϊκιστικές κορώνες, ανέξοδη φθηνή μηδενιστική κριτική καθώς και άστοχες ενέργειες που φέρνουν σε κίνδυνο την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και το μνημόνιο.

Είναι άδικο ενώ  η κυβέρνηση και ο τόπος δίνουν σκληρή μάχη για τα δίκαια του τόπου τόσο σε οικονομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις και αγωνίζεται και πάει από το Νταβός  μέχρι τις Αραβικές Χώρες, από την επερχόμενη επίσκεψη στη Ρωσία μέχρι την Ευρώπη δίνοντας τη μάχη της Κύπρου και των Εθνικών Δικαίων,  κάποιοι άλλοι από την ίδια στιγμή κυνηγώντας μικροκομματικά οφέλη  δίνουν την επικοινωνιακή μάχη από τα κομματικά τους γραφεία.

Λυπάμαι πραγματικά όταν βλέπω τον πρόεδρο και την κυβέρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες να προσπαθούν εκ του μηδενός να ξαναφέρουν την Πρόοδο, την Ευημερία και την Ανάπτυξη στον τόπο και αντί να συμβάλλουν όλοι σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια, η αντιπολίτευση να επιδίδεται μόνο στο πετροβόλημα χωρίς να καταθέτει προτάσεις και λύσεις.

Φαίνεται τελικά ότι  αυτό που έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος δεν είναι καλύτερη κυβέρνηση, γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι καλή και παράγει έργο, αλλά μάλλον χρειάζεται καλύτερη Αντιπολίτευση.

Γράφει:  Λευτέρης Χριστοφόρου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Τετάρτη
1
Μαΐου
2024
Εργατική Πρωτομαγιά / Διεθνής Ημέρα Εργατών

Γιορτάζουν :Ιερεμίας, Ισιδώρα, Δώρα, Τάμαρα, Ταμάρα, Φιλόσοφος, Φιλοσοφία, Φιλοσοφή, Σοφός, Σοφία, Σόφη

1886
Πραγματοποιείται γενικά απεργία στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας.
1930
Ο πλανήτης Πλούτωνας παίρνει επισήμως την ονομασία του
1931
Εγκαινιάζεται το Empire State Building στη Νέα Υόρκη.
1948
Ιδρύεται το κράτος της Βόρειας Κορέας.
1976
O αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου Αλέξανδρος Παναγούλης βρίσκει το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, επιστρέφοντας στο σπίτι του
1983
Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται με το βραβείο Λένιν για την ειρήνη.
1994
Ο άσος της Φόρμουλα 1 Άιρτον Σένα σκοτώνεται σε ατύχημα στο Γκραν Πρι της Ίμολα.
2004
Η Κύπρος μαζί με τις Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy