Πσομή, Πεδία, Αιλεφθερεία. Του Λαιώντειου Φηλοθαίου


psomileontios1

«Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» έγραφε το πανό των ΕΛΑΜιτών έξω από τη Βουλή.

Το εντυπωσιακό, είναι ότι το πέτυχαν στην ορθογραφία. Μάλλον θα το αντέγραψαν από το Google. 

Το εξευτελιστικό, είναι ότι οι υμνητές της Χούντας χρησιμοποιούν σύνθημα του ηρωικού Νιόβρη του ’73.

Μάλλον θα το βρήκαν πιο επικοινωνιακό από το Heil Hitler...

Ταπείνωση και εξευτελισμός.

Ταπείνωση και εξευτελισμός, είναι να ξυπνάς κάθε μέρα βλέποντας τη σημαία στον Πενταδάχτυλο και να μην κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για να τερματιστεί η κατοχή της πατρίδας μας. Να περιμένεις απλά υπομονετικά μέχρι να πεθάνει και ο τελευταίος πρόσφυγας που ζει και αναπνέει με την ελπίδα της επιστροφής.

Ταπείνωση  και εξευτελισμός, είναι να κάνεις πλάτες σε αυτούς των οποίων οι πρόγονοι ευθύνονται για τη σημαία που αναβοσβήνει κάθε βράδυ στον Πενταδάχτυλο δίνοντας τους το δικαίωμα να κάνουν τραμπουκισμούς μέσα στην ίδια τη Βουλή, και ούτε καν να μπαίνεις στον κόπο να το καταδικάσεις.

Ταπείνωση και εξευτελισμός, είναι να ανέχεσαι τον κάθε φασίστα ακόλουθο του Μιχαλολιάκου, που εξυμνεί το Χίτλερ και το ναζισμό, που πανηγυρίζει στο Άουσβιτς, που αναπολεί τον Παπαδόπουλο, τον Ιωαννίδη και τον Ντερτιλή, που παθαίνει οργασμό με το ψοφοπούλι της Χούντας, που θεωρεί το προδοτικό πραξικόπημα ως εθνοσωτήρια πράξη και έχει τα μούτρα να μιλά για προδότες και ελληνικά ιδεώδη.

Ταπείνωση  και εξευτελισμός, είναι να ψηφίζεις εντός της Βουλής προτάσεις που κατατίθενται από ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, θυγατρικό των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, την ώρα που στο Ευρωκοινοβούλιο το οποίο συχνά επικαλείσαι αποτελεί κόκκινη γραμμή κάθε τι που προέρχεται από ακροδεξιό κόμμα.

Ταπείνωση και εξευτελισμός, είναι να γίνεσαι δεκανίκι του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στην προσπάθεια του να τορπιλίσει κάθε ελπίδα για λύση του Κυπριακού, και όχι μόνο να μην αναγνωρίζεις το λάθος σου, αλλά να καλλιεργείς μίσος και οργή για αυτούς που προσπαθούν να διορθώσουν τη δική σου ανυπέρβλητη βλακεία.

Ταπείνωση και εξευτελισμός, είναι από τη μια να αυτοπροσδιορίζεσαι ως «ενδιάμεσος» και από την άλλη να γίνεσαι δορυφόρος ακραίων στοιχείων και εκφραστής της ίδιας ρητορικής μίσους προκειμένου να εξυπηρετήσεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες με οποιοδήποτε κόστος.  

Ταπείνωση και εξευτελισμός, είναι εκεί που δεν έβγαζες ποτέ ανακοίνωση για το Ενωτικό Δημοψήφισμα να το υπερασπίζεσαι εντέχνως το 2017 εν μέσω διαπραγματεύσεων βαφτίζοντας με το όνομα του Τ/Κ ηγέτη το νόμο που έστω και καθυστερημένα διορθώνει το λάθος προκειμένου να σπιλώσεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους.

Η δική μου αξιοπρέπεια.

Νικόλα, Ελένη, Μαρίνο, Ενδιάμεσοι & Σία, προσωπικά δεν θυμάμαι να σας είχα διορίσει ποτέ συνήγορους της δική μου αξιοπρέπειας. Επιτρέψτε μου λοιπόν να γνωρίζω εγώ καλύτερα πότε θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια μου. Προφανώς η δική σας, αποκαθίσταται κυρίως με το Κυπριακό άλυτο και εσάς να παρασιτείτε εις βάρος μας ζώντας κατά προτίμηση στο Προεδρικό. Η δική μου αξιοπρέπεια θα αποκατασταθεί με την άρση της κατοχής, την ειρηνική επανένωση της πατρίδας μου και όλους εσάς που θέλετε να μας κρατάτε πίσω, φυλαγμένους για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Υστερόγραφο 1.

Γ.Τ: «Τουτι θέλουν ΕΟΚΑ Β που τους επέζαν μεστους καφενεες οπος τους σκίλλους. Λίνο Παπαγιάννη είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ».

Λ.Π: «Εσύ είσαι γίγαντας όμως!»

Το να περιμένουμε να παρέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία Κύπρου για ρητορική μίσους είναι μάταιο. Ας παρέμβει τουλάχιστον η Αστυνομία της Ορθογραφίας!

Υστερόγραφο 2.

Η μπάλα στα πόδια του Υπουργείου Παιδείας. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις 30 γιορτές, τις 145 εγκυκλίους, τους 345 πανηγυρισμούς το χρόνο, τις παρελάσεις, τις προετοιμασίες και όλη την πανήγυρη του κάθε πικραμένου κι αφιερώστε όλο αυτό το χαμένο διδακτικό χρόνο στο να διδάξετε στα παιδιά μας ένα σωστό μάθημα ιστορίας. Και λίγη ορθογραφία. Διαφορετικά ελπίδα γιοκ. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow@leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Oswiecim, Πολωνία: Η ετήσια Πορεία της Ζωής πραγματοποιείται από το 1988 και ακολουθεί τον 'δρόμο του θανάτου' από το Auschwitz I στο Auschwitz II-Birkenau, για να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Jarek Praszkiewicz/EPA

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Δευτέρα
13
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Γλυκερία, Σέργιος, Σεργία, Σεργιανή, Σεργιούλα

1909
Διοργανώνεται ο πρώτος Ποδηλατικός γύρος της Ιταλίας.
1940
Η Γερμανία εισβάλλει στη Γαλλία.
1950
Διοργανώνεται ο πρώτος αγώνας Φόρμουλα 1, στο Σίλβερστοουν, της Βρετανίας.
1981
Πραγματοποιείται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy