Μάγδα, ψηλά το κεφάλι! Του Λεόντιου Φιλοθέου


 

magdaleo

Ντροπή.

Αυτό έπρεπε να νιώθετε. Ντροπή. Κι όχι να ζητάτε και τα ρέστα. Διότι την ώρα που ένας χυδαίος νεοναζί της Χρυσής Αυγής ρωτούσε τη Μάγδα Φύσσα κατά τη δίκη «Που είναι ο Παύλος σου;» εσείς ξεπλένατε το εδώ παράρτημα μιας εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται για δολοφονία και για το μισό ποινικό κώδικα στην Ελλάδα.

Κατάντια.

Δεν κρίνεστε μόνο για την επαναφορά εν έτος 2017, του ενωτικού δημοψηφίσματος με πρόταση του ΕΛΑΜ. Πρωτίστως κρίνεστε για το γεγονός ότι συστρατευτήκατε με το πιο αμόρφωτο, ανιστόρητο κι ακραίο ρατσιστικό μόρφωμα. Ένα ακροδεξιό μόρφωμα που έχει το θράσος να μας διδάσκει ιστορία και να παρεμβαίνει με τη δική σας ψήφο ή αποχή στα της παιδείας του τόπου μας. Με αυτούς που ο αρχηγός τους, παρέλαυνε δίπλα στο Μιχαλολιάκο. Ταυτιστήκατε με αυτούς που έχουν το θράσος να μας διδάσκουν ελληνικότητα, δηλώνοντας ταυτόχρονα παράρτημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτών που εξυμνούν το Τρίτο Ράιχ και ανυψώνουν τη σβάστικα, το πιο απεχθές σύμβολο του φασισμού το οποίο ο Ελληνικός Λαός πολέμησε όσο κανείς άλλος και πλήρωσε με βαρύ τίμημα.

Θράσος.

Κι αντί να αναγνωρίσετε το λάθος σας, προσπαθείτε μέρες τώρα να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Έχετε το θράσος να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε το πλέον ξεδιάντροπο ξέπλυμα της εγχώριας ακροδεξιάς. Να δικαιολογήσετε την πολιτική νομιμοποίηση του ΕΛΑΜ με ανακρίβειες, εξυπνοβλακείες, σκίτσα, αλλοπρόσαλλες δικαιολογίες, ξεθωριασμένες φωτογραφίες του 1950 και άλλα θαμμένα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ευρήματα.

Για μια εξυπνοβλακεία και για μια χούφτα ψήφους αναδείξατε μέσα σε μερικές μέρες ένα ακροδεξιό ρατσιστικό κόμμα σε πρωταγωνιστή που δίνει και συγχαρίκια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντίδραση του. Την ίδια ώρα, αντί να τα βάλετε με τη δική σας ανυπέρβλητη βλακεία, τα βάζετε με το μοναδικό κόμμα που αντέδρασε, κατηγορώντας το ότι υποθάλπει τον Τουρκικό εξτρεμισμό.

Καμία ανοχή.

 Φταίμε όμως, διότι ανεχτήκαμε πολλά. Ανεχτήκαμε το παπαδαριό να τους ξεπλένει θεωρώντας τους «καλά παιδιά». Ανεχτήκαμε το κάθε φασισταριό να τα βάζει με τους μετανάστες, με κάθε τι ξένο, με το διαφορετικό. Τους ανεχτήκαμε να μαζεύουν τρόφιμα και ρούχα «μόνο για Έλληνες». Αυτοί που τρεις σωστά ορθογραφημένες λέξεις στη σειρά δεν μπορούν να τοποθετήσουν. Αυτούς είναι που ξεπλένετε. Νομίζετε αλήθεια ότι επειδή έβαλαν μαύρα σινιέ κουστούμια και μπήκαν στη βουλή μιλώντας ευγενικά, απέκτησε ξαφνικά ο φασισμός ανθρώπινο πρόσωπο; Ο φασισμός, ουδέποτε είχε ούτε και θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με σύνεση, ούτε με νηφαλιότητα. Τα περί «δημοκρατίας και σεβασμού στην αντίθετη άποψη» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα προσπάθεια δικαιολόγησης τους. Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Περί προστασίας της δημοκρατίας και της αντίθετης άποψης. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται με οργανωμένη αντίδραση. Με συστράτευση και απομόνωση τους. Με ανάδειξη του πραγματικού τους προσώπου. Αλλά πρωτίστως αντιμετωπίζεται με σωστή μόρφωση και παιδεία. Αλλιώς θα κλαίμε επί ερειπίων.

Υστερόγραφο.

Μάγδα Φύσσα, άστους να σε ρωτάνε που είναι ο Παύλος σου. Μη μασάς. Εσύ να είσαι περήφανη για τον Παύλο σου. Γιατί όσο ζούσε δεν συμβιβάστηκε και δε φοβήθηκε. Με τη μουσική του μίλησε για τους πρόσφυγες, για τους μετανάστες. Για τον Αλέξανδρο και τον Κάρλο. Με τη μουσική του πολέμησε το φασισμό και δεν συνθηκολόγησε μαζί του. Γι’ αυτό να είσαι περήφανη. 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 Follow: @leontios_

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Kazipur, Μπανγκλαντές: Άνθρωποι ξεφορτώνουν άχυρο από ένα μικρό φορτηγό στην περιφέρεια Kazipur Upazila, στο Μπανγκλαντές. Syed Mahabubul Kader/Zuma Press/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Οι HΠA αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

Σήμερα


Τρίτη
23
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Γιορτάζουν : Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ

1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία.
1967
Ο Σογιούζ 1 εκτοξεύεται σε τροχιά μεταφέροντας τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος σκοτώνεται κατά την επάνοδο στη Γη.
1999
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο τής σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.
2010
Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy