Φωτογραφία της ημέρας

manuelamadrid 

Η φανέλα της Manuela. Για 33η φορά στέφθηκε πρωταθλήτρια η Real Μαδρίτης και ανάμεσα στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν και μια επίσκεψη στο δημαρχείο. Εκεί ο Sergio Ramos παρέδωσε τη φανέλα με το νούμερο ένα, στη δήμαρχο της πόλης Manuela Carmena. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Το χαμόγελο στον άνθρωπο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας 17 μυών του προσώπου.

 


Loukaidis GiwrgosΟ Γιώργος Λουκαΐδης γεννήθηκε στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα Πυρόι της επαρχίας Λευκωσίας στις 5 Δεκεμβρίου 1968. Είναι νυμφευμένος με τη Μοίρα Ιωάννου και έχει ένα υιό και μία κόρη. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική γλώσσα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Πολιτικές Σπουδές και Διπλωματία.

Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ. Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Επιπρόσθετα, είναι μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (από το Νοέμβριο του 2011).

Διετέλεσε μέλος της ΠΕΟΜ, στέλεχος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του ΑΤΙ, γενικός γραμματέας της ΠΟΦΝΕ – ΠΟΦΕΝ, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φοιτητικών Ενώσεων (ΣΕΦΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και μέλος της Γραμματείας του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης. Από το Σεπτέμβριο του 1990 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2006 ήταν στέλεχος στο μηχανισμό του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ όπου διετέλεσε γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος, Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και το Νοέμβρη του 2001 εξελέγη γενικός γραμματέας της ΕΔΟΝ, θέση στην οποία επανεξελέγη μετά το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Είναι επίσης μέλος του Γραφείου Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ δεν σύρθηκε στο βηματισμό των μελανοχιτώνων… Του Γιώργου Λουκαΐδη

elamdhkoakel2Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, επανέλαβε και σήμερα στο ραδιόφωνο του "Λόγου” ότι ως ΑΚΕΛ δήθεν υποκύψαμε και υποταχτήκαμε στις αξιώσεις της Τουρκίας και του Ακκιντζί, ότι δήθεν εξευτελίσαμε και ταπεινώσαμε εθνικά τον λαό μας ψηφίζοντας τον νόμο Ακκιντζί, όπως τον αποκαλεί.

  Περισσότερα...

 

Περί αμφισβητήσεως των θεσμών. Του Γιώργου Λουκαΐδη

justiceloukaiΤο ΑΚΕΛ δέχθηκε δριμεία επίθεση γιατί, όπως ισχυρίζονται διάφοροι, από το Μαρί και εντεύθεν αμφισβητεί το σύνολο των πορισμάτων που το αφορούν και άρα, κατά τους επικριτές του, αμφισβητεί τους θεσμούς της δικαιοσύνης, την Αστυνομία, τη Γενική Εισαγγελία, τα δικαστήρια.

  Περισσότερα...

 

Η κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη. Του Γιώργου Λουκαΐδη

loukaidesarthroΌπως έγκαιρα και κατ’ επανάληψη έχουμε προειδοποιήσει, η κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των εκποιήσεων.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
23
Μαΐου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Γιορτάζουν : Κανένας

1430
Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ Αρκ και αργότερα την παραδίδουν στους Άγγλους.
1873
Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο.
1878
Η Κύπρος προσαρτάται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.
1909
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό μένει άφωνο όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και διακόπτει διάλεξη της Έμα Γκόλντμαν, που δηλώνει αναρχική.
1911
Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.
1958
Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση.

Ακολουθήστε μας