Φωτογραφία της ημέρας

tayiiippp 

Τα ταμπούρλα. Παραδοσιακοί μουσικοί χτυπούν τα τύμπανα καλώντας τους πιστούς για το Ιφτάρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάλεσμα ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και ο Τayyip Erdogan κατέφτασε για το γεύμα.Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη.

 


Loukaidis GiwrgosΟ Γιώργος Λουκαΐδης γεννήθηκε στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα Πυρόι της επαρχίας Λευκωσίας στις 5 Δεκεμβρίου 1968. Είναι νυμφευμένος με τη Μοίρα Ιωάννου και έχει ένα υιό και μία κόρη. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική γλώσσα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Πολιτικές Σπουδές και Διπλωματία.

Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ. Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Επιπρόσθετα, είναι μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (από το Νοέμβριο του 2011).

Διετέλεσε μέλος της ΠΕΟΜ, στέλεχος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του ΑΤΙ, γενικός γραμματέας της ΠΟΦΝΕ – ΠΟΦΕΝ, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φοιτητικών Ενώσεων (ΣΕΦΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και μέλος της Γραμματείας του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης. Από το Σεπτέμβριο του 1990 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2006 ήταν στέλεχος στο μηχανισμό του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ όπου διετέλεσε γραμματέας του Φοιτητικού Τμήματος, Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και το Νοέμβρη του 2001 εξελέγη γενικός γραμματέας της ΕΔΟΝ, θέση στην οποία επανεξελέγη μετά το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Είναι επίσης μέλος του Γραφείου Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ δεν σύρθηκε στο βηματισμό των μελανοχιτώνων… Του Γιώργου Λουκαΐδη

elamdhkoakel2Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, επανέλαβε και σήμερα στο ραδιόφωνο του "Λόγου” ότι ως ΑΚΕΛ δήθεν υποκύψαμε και υποταχτήκαμε στις αξιώσεις της Τουρκίας και του Ακκιντζί, ότι δήθεν εξευτελίσαμε και ταπεινώσαμε εθνικά τον λαό μας ψηφίζοντας τον νόμο Ακκιντζί, όπως τον αποκαλεί.

  Περισσότερα...

 

Περί αμφισβητήσεως των θεσμών. Του Γιώργου Λουκαΐδη

justiceloukaiΤο ΑΚΕΛ δέχθηκε δριμεία επίθεση γιατί, όπως ισχυρίζονται διάφοροι, από το Μαρί και εντεύθεν αμφισβητεί το σύνολο των πορισμάτων που το αφορούν και άρα, κατά τους επικριτές του, αμφισβητεί τους θεσμούς της δικαιοσύνης, την Αστυνομία, τη Γενική Εισαγγελία, τα δικαστήρια.

  Περισσότερα...

 

Η κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη. Του Γιώργου Λουκαΐδη

loukaidesarthroΌπως έγκαιρα και κατ’ επανάληψη έχουμε προειδοποιήσει, η κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των εκποιήσεων.

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
22
Ιουνίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Γιορτάζουν : Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

1824
Αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στα Ψαρά για να καταστείλουν την επανάσταση, τα γεγονότα έμειναν στην Ιστορία ως Καταστροφή των Ψαρών
1940
Υπογράφεται η συνθηκολόγηση της Γαλλίας με τη Γερμανία, που την θέτει υπό κατοχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
1941
Ξεκινάει η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η εισβολή του γερμανικού στρατού στη Σοβιετική Ένωση.

Ακολουθήστε μας