Το ΑΚΕΛ δεν σύρθηκε στο βηματισμό των μελανοχιτώνων… Του Γιώργου Λουκαΐδη

elamdhkoakel2Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, επανέλαβε και σήμερα στο ραδιόφωνο του "Λόγου” ότι ως ΑΚΕΛ δήθεν υποκύψαμε και υποταχτήκαμε στις αξιώσεις της Τουρκίας και του Ακκιντζί, ότι δήθεν εξευτελίσαμε και ταπεινώσαμε εθνικά τον λαό μας ψηφίζοντας τον νόμο Ακκιντζί, όπως τον αποκαλεί.

Οι προσβολές και οι ύβρεις του Ν. Παπαδόπουλου συνεχίζουν να εκτοξεύονται γιατί, ως ΑΚΕΛ, δεν συμμαχήσαμε με το ναζιστικό ΕΛΑΜ ώστε να ξεκινήσει μετά από 67 χρόνια να γιορτάζεται η πολιτική της ένωσης στα σχολεία μας.

Οι ανοίκειες επιθέσεις συνεχίζονται επειδή την Παρασκευή ψηφίσαμε υπέρ της αναίρεσης του ανέλπιστου δώρου που οι συνοδοιπόροι του ΕΛΑΜ πρόσφεραν στην Τουρκική προπαγάνδα, επιτρέποντας της έτσι να αμφισβητεί τις προθέσεις της Ε/Κ πλευράς.

Λυπούμαι πραγματικά για την κατάντια του ηγέτη του ΔΗΚΟ να επιμένει σε παρωχημένων εποχών πρακτικές μισαλλοδοξίας και φανατισμού, οι οποίες θυμίζουν δυστυχώς προπραξικοπηματική περίοδο.

Είναι ντροπή ο Ν. Παπαδόπουλος να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του ΑΚΕΛ μόνο και μόνο επειδή εμείς δεν συρθήκαμε στο βηματισμό των μελανοχιτώνων, όπως ο ίδιος επέλεξε και είχε δικαίωμα να πράξει.

Τον θυμίζουμε απλώς ότι στο παρελθόν, με τον κόσμο του ΔΗΚΟ, τον Μακάριο και τους ΕΔΕΚίτες, μαζί λοιδορούμασταν ως προσκυνημένοι στην Τουρκία επειδή δεν στηρίζαμε την ένωση αλλά υπερασπιζόμασταν σθεναρά τον τότε εφικτό συμβιβασμό του ενιαίου κράτους.

Δικαίωμα λοιπόν του Ν. Παπαδόπουλου να θέλει ενδεχομένως να ηγηθεί της νέας, αντιομοσπονδιακής  « ενδιάμεσης εθνικοφροσύνης», να επιλέγει να βρίσκεται στις ίδιες εξέδρες με τους πολιτικούς απογόνους των εοκαβητατζιήδων, να μην θέλει να καταδικάσει ονομαστικά τους τραμπουκισμούς εντός και εκτός βουλής, να επιλέγει να ψηφίζει μαζί με το ναζιστικό ΕΛΑΜ νόμους για να τιμούμε την ένωση και να τους υπερασπίζεται μέχρι τέλους.

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα και δεν θα του επιτρέψουμε να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μας και να μας προσβάλλει με αυτό τον απαράδεχτο τρόπο. Ούτε και να σύρει τον τόπο και τον λαό μας σε μια νέα περίοδο διχασμού και πολιτικής όξυνσης αφού εμείς θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στο δρόμο της ενότητας και της πατριωτικής ευθύνης.

Άλλωστε τα «κατορθώματα» των παλιών «εθνοσωτήρων» και των «ασυμβίβαστων πατριωτών» τα βλέπουμε καθημερινά χαραγμένα στον Πενταδάκτυλο, μας τα ζωντανεύουν κάθε βδομάδα στις εκκλησίες οι κηδείες των οστών των αγνοουμένων μας, τα ζούμε καθημερινά μέσα από την μέγιστη εθνική ταπείνωση και εξευτελισμό της συνεχιζόμενης κατοχής, με την οποία ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συμβιβαστούμε!

Γράφει: Γιώργος Λουκαΐδης


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Πέμπτη
18
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Γιορτάζουν : Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα

1906
Σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών Ρίχτερ καταστρέφει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.
1946
Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.
1954
Ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο
1980
Ιδρύεται η Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy