Φωτογραφία της ημέρας

tayiiippp 

Τα ταμπούρλα. Παραδοσιακοί μουσικοί χτυπούν τα τύμπανα καλώντας τους πιστούς για το Ιφτάρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάλεσμα ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και ο Τayyip Erdogan κατέφτασε για το γεύμα.Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη.

 


Το ΑΚΕΛ δεν σύρθηκε στο βηματισμό των μελανοχιτώνων… Του Γιώργου Λουκαΐδη

elamdhkoakel2Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, επανέλαβε και σήμερα στο ραδιόφωνο του "Λόγου” ότι ως ΑΚΕΛ δήθεν υποκύψαμε και υποταχτήκαμε στις αξιώσεις της Τουρκίας και του Ακκιντζί, ότι δήθεν εξευτελίσαμε και ταπεινώσαμε εθνικά τον λαό μας ψηφίζοντας τον νόμο Ακκιντζί, όπως τον αποκαλεί.

Οι προσβολές και οι ύβρεις του Ν. Παπαδόπουλου συνεχίζουν να εκτοξεύονται γιατί, ως ΑΚΕΛ, δεν συμμαχήσαμε με το ναζιστικό ΕΛΑΜ ώστε να ξεκινήσει μετά από 67 χρόνια να γιορτάζεται η πολιτική της ένωσης στα σχολεία μας.

Οι ανοίκειες επιθέσεις συνεχίζονται επειδή την Παρασκευή ψηφίσαμε υπέρ της αναίρεσης του ανέλπιστου δώρου που οι συνοδοιπόροι του ΕΛΑΜ πρόσφεραν στην Τουρκική προπαγάνδα, επιτρέποντας της έτσι να αμφισβητεί τις προθέσεις της Ε/Κ πλευράς.

Λυπούμαι πραγματικά για την κατάντια του ηγέτη του ΔΗΚΟ να επιμένει σε παρωχημένων εποχών πρακτικές μισαλλοδοξίας και φανατισμού, οι οποίες θυμίζουν δυστυχώς προπραξικοπηματική περίοδο.

Είναι ντροπή ο Ν. Παπαδόπουλος να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του ΑΚΕΛ μόνο και μόνο επειδή εμείς δεν συρθήκαμε στο βηματισμό των μελανοχιτώνων, όπως ο ίδιος επέλεξε και είχε δικαίωμα να πράξει.

Τον θυμίζουμε απλώς ότι στο παρελθόν, με τον κόσμο του ΔΗΚΟ, τον Μακάριο και τους ΕΔΕΚίτες, μαζί λοιδορούμασταν ως προσκυνημένοι στην Τουρκία επειδή δεν στηρίζαμε την ένωση αλλά υπερασπιζόμασταν σθεναρά τον τότε εφικτό συμβιβασμό του ενιαίου κράτους.

Δικαίωμα λοιπόν του Ν. Παπαδόπουλου να θέλει ενδεχομένως να ηγηθεί της νέας, αντιομοσπονδιακής  « ενδιάμεσης εθνικοφροσύνης», να επιλέγει να βρίσκεται στις ίδιες εξέδρες με τους πολιτικούς απογόνους των εοκαβητατζιήδων, να μην θέλει να καταδικάσει ονομαστικά τους τραμπουκισμούς εντός και εκτός βουλής, να επιλέγει να ψηφίζει μαζί με το ναζιστικό ΕΛΑΜ νόμους για να τιμούμε την ένωση και να τους υπερασπίζεται μέχρι τέλους.

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα και δεν θα του επιτρέψουμε να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μας και να μας προσβάλλει με αυτό τον απαράδεχτο τρόπο. Ούτε και να σύρει τον τόπο και τον λαό μας σε μια νέα περίοδο διχασμού και πολιτικής όξυνσης αφού εμείς θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στο δρόμο της ενότητας και της πατριωτικής ευθύνης.

Άλλωστε τα «κατορθώματα» των παλιών «εθνοσωτήρων» και των «ασυμβίβαστων πατριωτών» τα βλέπουμε καθημερινά χαραγμένα στον Πενταδάκτυλο, μας τα ζωντανεύουν κάθε βδομάδα στις εκκλησίες οι κηδείες των οστών των αγνοουμένων μας, τα ζούμε καθημερινά μέσα από την μέγιστη εθνική ταπείνωση και εξευτελισμό της συνεχιζόμενης κατοχής, με την οποία ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συμβιβαστούμε!

Γράφει: Γιώργος Λουκαΐδης

Το ΑΚΕΛ δεν σύρθηκε στο βηματισμό των μελανοχιτώνων… Του Γιώργου Λουκαΐδη

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
22
Ιουνίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Γιορτάζουν : Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

1824
Αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στα Ψαρά για να καταστείλουν την επανάσταση, τα γεγονότα έμειναν στην Ιστορία ως Καταστροφή των Ψαρών
1940
Υπογράφεται η συνθηκολόγηση της Γαλλίας με τη Γερμανία, που την θέτει υπό κατοχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
1941
Ξεκινάει η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η εισβολή του γερμανικού στρατού στη Σοβιετική Ένωση.

Ακολουθήστε μας