Προσοχή σε γλυκαντικό που μάς ενισχύει την όρεξη

 


Προσοχή σε γλυκαντικό που μάς ενισχύει την όρεξη
Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nature Metabolism, αναφέρει ότι μία ουσία μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλο και να μάς ωθήσει να τρώμε περισσότερο. Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας παρατήρησε ότι ένα συγκεκριμένο γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, η σουκραλόζη, ενίσχυσε τη δραστηριότητα στα «σημεία πείνας» στον εγκέφαλο. Όπως εξήγησαν, αυτό προκαλεί σύγχυση καθώς πυροδοτεί μια προσδοκία για επιπλέον θερμίδες που δεν έρχονται ποτέ.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ναννίνγκ, Κίνα: Εναέρια λήψη με drone δείχνει τουρίστες να απολαμβάνουν τα ανθισμένα λουλούδια στην γραφική περιοχή του βουνού Τσινγκσιού, στη Γκουανγκσί. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Φερόες Νήσοι σημαίνει Νήσοι των Προβάτων.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
28
Νοεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1520
Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
1814
Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
1821
Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
1895
Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
1910
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
1964
Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη