Το υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία βλάπτει την καρδιά

 


Το υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία βλάπτει την καρδιά
Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στο αίμα και η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο λειτουργικής και δομικής καρδιακής βλάβης κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης από την εφηβεία στη νεαρή ενήλικη ζωή. Αυτό διαπιστώνει μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ, την Ελβετία, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Φινλανδία, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Diabetes Care»

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την εντολή των ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση προς τον νότο. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
15
Σεπτεμβρίου
2025
Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας

Γιορτάζουν : Βησσαρίων, Βησσαρίωνας, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Νικήτας, Νικήτη, Νικήτα

1656
Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
1789
Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
1821
Υπογράφεται στο Ελ Σαλβαδόρ η Acta de Indepedencia, με την οποία η ισπανοκρατούμενη Κεντρική Αμερική αποκτά δικαίωμα αυτοδιάθεσης.
1919
Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.
1949
Στα 75 του χρόνια, ο δρ. Κόνραντ Αντενάουερ γίνεται ο πρώτος καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
1952
Ο ΟΗΕ παραχωρεί την Ερυθραία στην Αιθιοπία.
1989
Κατατίθεται στη Βουλή το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Κοσκωτά.