Αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία άγριας φύσης του 2019


Αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία άγριας φύσης του 2019

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία στον διαγωνισμό για την καλύτερη φωτογραφία του 2019 για την άγρια φύση . Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Yongqing Bao με μια συγκλονιστική φωτογραφία που παρουσιάζει τη στιγμή που μία θηλυκή αλεπού του Θιβέτ, που κυνηγά για να κρατήσει ζωντανά τα μικρά της, μπαίνει στη «μάχη» για επιβίωση με μία μαρμότα των Ιμαλαΐων.

Η φωτογραφία διακρίθηκε ανάμεσα σε 48.000 συμμετοχές από 100 χώρες.

Ο Roz Kidman Cox, ο πρόεδρος

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μέσα στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα μεγαλώνουν τα μικρά φυτά Arabidopsis thaliana, με τα μάτια των επιστημόνων να τα παρακολουθούν άγρυπνα καθώς το ελάχιστο χώμα που έχουν μεταφυτευτεί είναι από το φεγγάρι. Tyler Jones, UF/IFAS Lunar Plants Research Documentation/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Τα κουκούτσια του μήλου περιέχουν κυάνιο.

Σήμερα


Τετάρτη
18
Μαΐου
2022
Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Γιορτάζουν :Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Ιούλιος, Τζούλια, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινή, Φαεινός

1803
Ναπολεόντειοι πόλεμοι: Η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στη Γαλλία
1821
Μάχη των Δολιανών: Ο Έλληνας οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 περίπου άντρες τρέπει σε φυγή 6.000 Τούρκους, τους οποίους και αποδεκατίζει. Από την μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός έμεινε στην Ιστορία ως "Τουρκοφάγος".
1954
Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
1994
Διεξάγεται στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ο 37ος τελικός του Champions League μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Μίλαν και Μπαρτσελόνα. Νικήτρια η ομάδα της Μίλαν με 4-0.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy