Να χαίρεσαι τα παιδιά σου κ. Αναστασιάδη! Του Χάρη Καράμανου

 


anastasiadisxaris

Τα δικά σου παιδιά που διόρισες και προεκλογικά σε στήριξαν

Καμαρώστε τα τερατουργήματα τους. Να βλέπουμε το βαθύ κατεστημένο να «σκυλοτρώγεται»  για τα τεράστια δισεκατομμύρια που προσπαθούν να αφαιμάξουν από την Κύπρο. Μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοτραπεζίτες, εισαγγελείς και κάθε λογής – λογής τοκογλύφος, να μας το παίζει ανεξάρτητος θεσμός και με θράσος χιλίων πιθήκων να κοσμούν τα πάνελ των ΜΜΕ, άμεμπτοι και υπερασπιστές της Κύπρου.

Πρόεδρε αναλάβετε τις ευθύνες σας. Τους ανεξάρτητους θεσμούς, που εσείς τους διορίσατε, αυτά τα δικά σας παιδιά είναι που μας έχουν εξευτελίσει κάνοντας μας διεθνώς ρεζίλι. Έχετε γίνει περίγελο και μαζί και η μαρτυρική Κύπρος.

Οι «ανεξάρτητοι» θεσμοί έπιασαν πάτο, πόσο μάλλον ο θεσμός του Προέδρου που τους διόρισε για να συνεχίζουν όλοι αυτοί ακάθεκτοι με τα σκάνδαλα τους και με τις βρώμικες ατασθαλίες τους που καταληστεύουν το λαό και την Κύπρο! Το αισχρότατο είναι: σφάζουν το λαό για να μην πάνε οι θυσίες του χαμένες. Αυτό λέει ο λαλίστατος Υπουργός Οικονομικών που κατάπιε τη γλώσσα του αυτές τις μέρες.

Το μικρό βρώμικο μυστικό της Κυβέρνησης είναι οι διορισμοί των ανθρώπων τους στους θεσμούς! Το μεγάλο όμως και επικίνδυνο για τη δημοκρατία είναι πως ρίχνουν τόση σκόνη και καπνογόνα στα μάτια του λαού, που θα τον τυφλώσουν και θα του πουν ότι όλοι είμαστε το ίδιο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Την ακυρώνουν, την αμαυρώνουν, την γραφούν στα παλιά τους τα παπούτσια και παίζουν ένα παιχνίδι που είναι πουλημένο, ξεπουλημένο και ραμμένο στη δική τους φαρσοκωμωδία!

Ο λαός οφείλει να σηκώσει ανάστημα και να στήσει ένα ανάχωμα στη σήψη, τη διαπλοκή και να αντιδράσει. Όλοι αυτοί, οι κατά τα αλλά καλύτεροι τραπεζίτες του κ. Αβέρωφ, τους άριστους των αρίστων όπως μας έλεγε ο Αναστασιάδης, θα επανεκκινήσουν και θα αναγεννήσουν την οικονομία. Κατά συνέπεια, το κατεστημένο, οι εισβολείς επιδόθηκαν σε λεηλασίες και όλοι αυτοί έχουν όνομα και διεύθυνση, χρώμα και ιδεολογία, ότι κι αν λένε. Αυτοί ανήκουν σ’ ένα πολιτικό χώρο και τρώνε εκατομμύρια και ο εργαζόμενος υποφέρει και άστε τους άνεργους να είναι 75 χιλιάδες, η νεολαία μας να ρίχνει πέτρα πίσω της και οι φτωχοί να είναι 240 χιλιάδες.

Γιατί όλη αυτή τη βρωμιά να την πληρώσει και πάλι ο λαός γονατίζοντας τον και καταληστεύοντας τον από τα σκάνδαλα τους, κλέβοντας του το σπίτι και τα όνειρα του;

Οι δικές τους ευθύνες που πάνε; Το ρητό που πάει "Πρόεδρος είναι, γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει". Ως εκ τούτου οι λέξεις, «ευθιξία», «αμέλεια», «ευθύνη», «αγανακτισμένοι», πρέπει πλέον να αποκτήσουν άλλο νόημα. Νόημα ουσίας, ειλικρινείας, διεκδίκησης και πραγματικής ελευθερίας από τα δεσμά των νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών τους.

Ας θυμηθούμε την περιβόητη και με στόμφο δήλωση Αναστασιάδη κατά την τελετή διαβεβαίωσης των Υπουργών της Κυβέρνησής του, οπότε υπέγραψαν τον Κώδικα Δεοντολογίας, 01/03/2013:

«Θα είμαι αμείλικτος εις την οποιανδήποτε διαπλοκή ή εις την οποιανδήποτε ενέργεια, η οποία θα παραβιάζει τους κανόνες χρηστής διοίκησης».

Έχουμε και λέμε:

1. ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΣ»,

2. ΥΠΟΘΕΣΗ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»,

3. ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,

4. ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΠΑΚΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,

5. ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ,

6. ΥΠΟΘΕΣΗ RYANAIR.

Αμείλικτος ο Πρόεδρος!

Γράφει: Χάρης Καράμανος





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ιμπαντάν, Νιγηρία: Οι δίδυμες αδελφές Τάιγουο και Κεχίντε Αντεντιράν και οι δίδυμοι αδελφοί Τάιγουο και Κεχίντε Ογκουντόγε ποζάρουν για φωτογραφία στη δεξίωση του γάμου τους. Olympia de Maismont/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Πάνω από 2.500 αριστερόχειρες σκοτώνονται κατά τη διάρκεια ενός έτους από τη χρήση προϊόντων για δεξιόχειρες!

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
25
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1919
Επανάσταση των «Σπαρτακιστών» στο Μόναχο της Γερμανίας, υπό την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Η πρώτη προσπάθεια επιβολής του κομμουνισμού στη χώρα αποτυγχάνει.
1925
Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει τη βραχύβια δικτατορία του.
1941
Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.
1950
Η διάσχιση του 38ου παράλληλου από τον βορειοκορεάτικο στρατό σημαίνει την έναρξη του πολέμου της Κορέας.
1959
Η Κούβα κρατικοποιεί 2,35 εκατομμύρια εκτάρια γης, σύμφωνα με τη νέα αγροτική μεταρρύθμιση.
1982
Καταργείται το κούρεμα με την ψιλή στον ελληνικό στρατο.
1991
Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.
1998
Διατίθενται στο εμπόριο τα Windows 98 της Microsoft