Reuters: Οι όροι του Πούτιν για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

 


Reuters: Οι όροι του Πούτιν για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε ειρήνη με την Ουκρανία, αλλά μόνο υπό αυστηρούς όρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ουδετερότητα του Κιέβου, η γραπτή δέσμευση ότι δεν θα επεκταθεί περαιτέρω το ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, και η σταδιακή άρση ενός σημαντικού μέρους των κυρώσεων, όπως αποκαλύπτουν τρεις ρωσικές πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων στο πρακτορείο Reuters.

Ο Πούτιν φέρεται να επιμένει σε ρητές δεσμεύσεις από μεγάλες

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ουμ αλ Χάιρ, Δυτική Όχθη: Παλαιστίνια αγόρια κοιτούν προς έναν νεαρό Ισραηλινό έποικο, αφού η μπάλα τους, η οποία πέρασε πάνω από ένα συρματόπλεγμα κοντά στον οικισμό Καρμέλ, κατασχέθηκε. Το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συντονισμό με ομάδα δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Γαλλία και η Νορβηγία, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε έξι εταιρείες και ένα φυσικό πρόσωπο που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση και χρηματοδότηση της πρόσφατης έξαρσης της βίας από εποίκους στη Δυτική Όχθη. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
16
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1487
Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.
1920
Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.
1961
Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.