Λειτούργησε ξανά η Ιερά Μονή Αββακούμ (pics)

 


Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά το ιερό σκάνδαλο και άνοιξε τις πύλες τις για τους πιστούς, η  Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, με το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου να γεμίζει την ατμόσφαιρα με χαρά, η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ άνοιξε ξανά τις πύλες της σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, μετά από καιρό.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πνευματικής αναγέννησης, τελέστηκε η πρώτη Θεία

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μινεάπολις, Μινεσότα: Άτομα ντυμένα με στολές μολυβιών μεταφέρουν μία ξύστρα κατά τη διάρκεια της πέμπτης ετήσιας εκδήλωσης ακονίσματος μολυβιών στη λίμνη Lake of the Isles. Steven Garcia/NurPhoto/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η θανατική ποινή θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στον Κώδικα του βαβυλώνιου βασιλιά Χαμουραμπί τον 18ο αιώνα π.Χ.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
10
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1822
Οι Τούρκοι που οχυρώθηκαν στην Ακρόπολη παραδίνονται. Επιστρέφουν το 1827 και αποχωρούν το 1830 οριστικά.
1829
Διεξάγεται για πρώτη φορά ο κωπηλατικός αγώνας μεταξύ των ομάδων των πανεπιστημίων Καίμπριτζ και Οξφόρδης.
1877
Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
1965
Ιδρύεται η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.
1990
Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» επιτίθεται με ρουκέτα εναντίον των γραφείων της εταιρίας Procter & Gamble στην Αθήνα.