FT: Οι δύο κυριότερες απειλές για την οικονομία της Ευρωζώνης το 2025


FT: Οι δύο κυριότερες απειλές για την οικονομία της Ευρωζώνης το 2025

Η πιθανότητα ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου και το ενδεχόμενο πολιτικής παράλυσης στην περιοχή αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν την οικονομία της Ευρωζώνης το 2025. Αυτό υποστήριξαν σε δημοσκόπηση που διοργάνωσαν οι Financial Times, 72 διεθνείς οικονομολόγοι.

Η νούμερο ένα απειλή είναι σαφώς οι δασμοί που έχει δηλώσει ότι θα επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίζεται στην αμερικανική προεδρία στις 20 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε πως ο εκλεγμένος

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τεχεράνη, Ιράν: Μέλη της Ερυθράς Ημισελήνου του Ιράν τοποθετούν λουλούδια και ροδοπέταλα σε όχημα της Οργάνωσης, το οποίο επλήγη κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στις 19 Ιουνίου στην Τεχεράνη. Το Ισραήλ και το Ιράν ανταλλάσσουν πυρά από τις 13 Ιουνίου, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις σε όλο το ιρανικό έδαφος στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ανατέλλων Λέων». EPA

Ήξερες ότι...

3.000 περιοχές των ΗΠΑ είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένες, λόγω των πυρηνικών που παρασκευάστηκαν εκεί!

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
24
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1497
Ο εξερευνητής Τζιοβάννι Καμπότο αποβιβάζεται στις ακτές της Νέας Γης.
1717
Ίδρυση της Premier Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.
1798
Δολοφονούνται διά στραγγαλισμού, ύστερα από 40 ημέρες βασανιστηρίων, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και 7 συνεργάτες του.
1821
Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων της Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
1894
Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
1947
Ο επιχειρηματίας Κένεθ Άρνολντ βλέπει ΑΤΙΑ στις ΗΠΑ οδηγώντας το αεροπλανάκι του, στην πρώτη τέτοια μαρτυρία που γνώρισε ευρεία δημοσιότητα: από την παρομοίωσή τους με «πιατάκια του καφέ» (flying saucers) που έκανε, δημιουργήθηκε η γνωστή φράση «ιπτάμενος δίσκος» για τα ΑΤΙΑ γενικώς.