Με μεγάλες τιμές η υποδοχή Τραμπ από τον Σι Τζινπίνγκ στο Μεγάλο Παλάτι του Λαού: «Πρέπει να είμαστε εταίροι και όχι αντίπαλοι»

 


Με μεγάλες τιμές η υποδοχή Τραμπ από τον Σι Τζινπίνγκ στο Μεγάλο Παλάτι του Λαού: «Πρέπει να είμαστε εταίροι και όχι αντίπαλοι»

Με στρατιωτικές τιμές και αυστηρό τελετουργικό στην Πλατεία Τιενανμέν υποδέχθηκε ο Σι Τζινπίνγκ τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μεγάλο Παλάτι του Λαού, κατά την έναρξη της κρίσιμης συνάντησής τους στο Πεκίνο. Υπό τους ήχους των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και παρουσία στρατιωτικού αγήματος, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία πριν ξεκινήσουν τις συνομιλίες τους για το εμπόριο, την τεχνολογία και την κρίση με το Ιράν.

Στις εναρκτήριες δηλώσεις του, ο Σι

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Μια γυναίκα κρατά ψηλά ένα αντίγραφο του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από την έναρξη μιας προσπάθειας για την κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο «μεξικανικό κύμα» (Mexican wave). Carl de Souza/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το Μεξικό κάποτε είχε για μία μέρα τρεις Προέδρους.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
8
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Γιορτάζουν : Καλλιόπη, Καλλιοπία, Πόπη, Κάλια

452
Οι Ούννοι, με επικεφαλής τον Αττίλα, εισβάλλουν στην Ιταλία.
1869
Ο Ιβ ΜακΓκάφι παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την πρώτη ηλεκτρική σκούπα.
1896
Η πρώτη κλοπή αυτοκινήτου δηλώνεται στο αστυνομικό τμήμα του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.
1932
Κατατίθεται και ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο περί κοινωνικών ασφαλίσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ίδρυση του ΙΚΑ.
1949
Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.
2000
Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας.