Αφθώδης πυρετός: Οικολόγοι μιλούν για καταστροφή της κτηνοτροφίας – Ζητούν αλλαγή πολιτικής - «Φτάνει πια»

 


Αφθώδης πυρετός: Οικολόγοι μιλούν για καταστροφή της κτηνοτροφίας – Ζητούν αλλαγή πολιτικής - «Φτάνει πια»

Σφοδρή κριτική στη διαχείριση της κρίσης του αφθώδους πυρετού ασκεί το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κάνοντας λόγο για αποτυχημένη πολιτική αντιμετώπισης της ασθένειας και για συνεχιζόμενες θανατώσεις υγιών και εμβολιασμένων ζώων.

Παράλληλα, το κόμμα εκφράζει έντονες ανησυχίες για πληροφορίες που κάνουν λόγο για λαθρεμπόριο σανού από τα κατεχόμενα, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση απειλεί σοβαρά τον πρωτογενή τομέα και ζητώντας άμεση αλλαγή πολιτικής και εφαρμογή καθολικού εμβολιασμού.

 
Αυτούσια η

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μινεάπολις, Μινεσότα: Άτομα ντυμένα με στολές μολυβιών μεταφέρουν μία ξύστρα κατά τη διάρκεια της πέμπτης ετήσιας εκδήλωσης ακονίσματος μολυβιών στη λίμνη Lake of the Isles. Steven Garcia/NurPhoto/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η θανατική ποινή θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στον Κώδικα του βαβυλώνιου βασιλιά Χαμουραμπί τον 18ο αιώνα π.Χ.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
10
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1822
Οι Τούρκοι που οχυρώθηκαν στην Ακρόπολη παραδίνονται. Επιστρέφουν το 1827 και αποχωρούν το 1830 οριστικά.
1829
Διεξάγεται για πρώτη φορά ο κωπηλατικός αγώνας μεταξύ των ομάδων των πανεπιστημίων Καίμπριτζ και Οξφόρδης.
1877
Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
1965
Ιδρύεται η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.
1990
Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» επιτίθεται με ρουκέτα εναντίον των γραφείων της εταιρίας Procter & Gamble στην Αθήνα.