Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Νεπάλ μετά τα αιματηρά επεισόδια με τους 19 νεκρούς

 


Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Νεπάλ μετά τα αιματηρά επεισόδια με τους 19 νεκρούς

O πρωθυπουργός του Νεπάλ  Κ.Π. Σάρμα Όλι  παραιτήθηκε σήμερα μετά τα αιματηρά επεισόδια που κόστισαν εχθές τη ζωή σε 19 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 100 ακόμη διαδηλωτών.

Την παραίτηση του 73χρονου πρωθυπουργού, που ορκίσθηκε πέρυσι τον Ιούλιο για την τέταρτη θητεία του ως ο 14ος πρωθυπουργός της χώρας μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 2008, όπως ανακοίνωσε ο συνεργάτης του, Πρακάς Σιλβάλ.

Διαδηλωτές κατά της διαφθοράς στο  Νεπάλ  αψήφησαν σήμερα την

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σεούλ, Νότια Κορέα: Ορειβάτες ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες ετοιμάζονται για αναρριχητική εκδήλωση στο όρος Bukhansan. Chung Sung-Jun/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 1740 μία αγελάδα κρίθηκε ένοχη για μαγεία στη Γαλλία και εκτελέστηκε.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
23
Δεκεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Νήφων

1783
Ο αρχιστράτηγος Τζορτζ Ουάσινγκτον παραιτείται από τον Ηπειρωτικό Στρατό των Η.Π.Α.
1975
Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, 45 ετών, με τρεις σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό, μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο Χίλτον. Τυπικά είχε το τίτλο του α΄ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας. Ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Ν.
1979
Σοβιετικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
1990
Η Σλοβενία ψηφίζει την απόσχισή της από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.