Η πολιτική «μυωπία» της Κύπρου: Αποχή χωρίς πρόσωπο, δημοκρατία χωρίς δεδομένα - Μια μαύρη τρύπα που κανείς δεν μελετά

 


Η πολιτική «μυωπία» της Κύπρου: Αποχή χωρίς πρόσωπο, δημοκρατία χωρίς δεδομένα - Μια μαύρη τρύπα που κανείς δεν μελετά

Στην Κύπρο κάθε εκλογική αναμέτρηση συνοδεύεται από αριθμούς... ποσοστά συμμετοχής και αποχής, ποσοστά κομμάτων, εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και όσοι τελικά πήγαν ή δεν πήγαν στις κάλπες.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε και ίσως δεν θέλουμε να γνωρίζουμε, είναι ποιοι ακριβώς απέχουν. Ποιες ηλικίες, ποια κοινωνικά στρώματα, ποια φύλα γυρίζουν την πλάτη στην κάλπη.

Στην πράξη,  το ενδιαφέρον εστιάζει πάντα στο ποιος θα κερδίσει τις ψήφους  και λιγότερο στο γιατί μια ολόκληρη μερίδα

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αμριτσάρ, Ινδία: Ένας καλλιτέχνης βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια ζωγραφιά του Βλαντιμίρ Πούτιν, δίπλα σε πορτρέτα των 14 πρωθυπουργών της Ινδίας από την ανεξαρτησία της χώρας, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου. Narinder Nanu/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τελ Αβίβ σημαίνει Λόφος της Άνοιξης.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
7
Δεκεμβρίου
2025
Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

Γιορτάζουν : Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

1787
Το Ντελάγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α.
1974
Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.