O Ζελένσκι δεσμεύεται να αυξήσει την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία

 


O Ζελένσκι δεσμεύεται να αυξήσει την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες Τρίτη το βράδυ σχέδια για την περαιτέρω επέκταση και αύξηση της παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών όπλων για να ενισχυθούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, τρία και πλέον χρόνια μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στο έδαφος της χώρας.

Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να παράγει όλα όσα χρειάζεται για την άμυνά της, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων εφόρμησης, πυρομαχικά –ιδίως πυραύλους– για

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σανγκάη, Κίνα: Πλήθος τουριστών επισκέπτεται το νέο flagship κατάστημα του Louis Vuitton, με σχεδίαση που θυμίζει πλοίο και προσφέρει εμπειρίες αγορών, γαστρονομίας και πολιτισμού. VCG/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου στο ηλιακό μας σύστημα είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη!

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
6
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.