Αντίο στα αεροπλάνα ― Το πρώτο αεροδρόμιο για κάθετες απογειώσεις και προσγειώσεις ξεκινά

 


Αντίο στα αεροπλάνα ― Το πρώτο αεροδρόμιο για κάθετες απογειώσεις και προσγειώσεις ξεκινά

Η πρόοδος στις αεροπορικές μεταφορές σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει το πρώτο του vertiport στο Bicester, Oxfordshire.

Η επαναστατική αυτή εγκατάσταση θα λειτουργεί ως βάση υποστήριξης για αεροσκάφη ηλεκτρικής κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), γνωστά και ως ιπτάμενα ταξί.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να εξεταστεί με περισσότερες λεπτομέρειες στις παρακάτω πληροφορίες. Τα συστήματα ιπτάμενων ταξί ενδέχεται να φέρουν ριζικές αλλαγές στις μεθόδους αντιμετώπισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σανγκάη, Κίνα: Πλήθος τουριστών επισκέπτεται το νέο flagship κατάστημα του Louis Vuitton, με σχεδίαση που θυμίζει πλοίο και προσφέρει εμπειρίες αγορών, γαστρονομίας και πολιτισμού. VCG/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου στο ηλιακό μας σύστημα είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη!

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
6
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.