«Δεν είμαι αποτειχιστής» - Ο π. Σάββας Λαυριώτης διαψεύδει ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και ξεκαθαρίζει τη θέση του


«Δεν είμαι αποτειχιστής» - Ο π. Σάββας Λαυριώτης διαψεύδει ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και ξεκαθαρίζει τη θέση του

Σε ιδιαίτερα έντονο τόνο ο πατήρ Σάββας Λαυριώτης, απαντά σε όλα όσα του καταλογίζονται τις τελευταίες μέρες, σχολιάζοντας την ίδια ώρα την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από περίπου ένα χρόνο η Ιερά Σύνοδος.

Στην εν λόγω ανακοίνωση η Εκκλησία της Κύπρου προειδοποιεί τους πιστούς πως η δράση του π. Σάββα στην Κύπρο «δεν είναι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και εθνικά επικίνδυνη».

Ο π. Σάββας, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Ενημέρωση»,

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μέκκα, Σαουδική Αραβία: Μουσουλμάνοι προσκυνητές συγκεντρώνονται στο Τζαμπάλ αλ-Ράχμα, γνωστό και ως Όρος Αραφάτ. Khaled Abdullah/Reuters

Ήξερες ότι...

Οι HΠA αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
7
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1494
Ισπανία και Πορτογαλία υπογράφουν τη Συνθήκη της Τορδεσίγιας, μοιράζοντας τις κτήσεις τους στην Αμερική.
1892
Ο J.F. Palmer πατεντάρει το ποδήλατο με μεταλλική αλυσίδα.
1903
Στη Γαλλία ο καθηγητής Πιερ Κιουρί ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο, το πολώνιο.
1923
Ευρύτατη Εθνοσυνέλευση στη Λευκωσία εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
1929
Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος - το μικρότερο στον κόσμο.
1943
Στη ναζιστική Γερμανία, ο καθηγητής Κλάουμπεργκ, αρχηγός τάγματος των Ες Ες, κοινοποιεί στο Χάινριχ Χίμλερ, ότι είχε αναπτύξει μία μέθοδο για την αποτελεσματική στείρωση των γυναικών χωρίς χειρουργική επέμβαση.
1965
Η SONY παρουσιάζει τη νέα εφεύρεση της, το βίντεο. Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.
2003
Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσα στην Ισπανία. Αφετηρία για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.