Πόσο κακό κάνει στα παιδιά το ξύλο και άλλες σωματικές τιμωρίες;


Πόσο κακό κάνει στα παιδιά το ξύλο και άλλες σωματικές τιμωρίες;

Προβλήματα συμπεριφοράς και υγείας, κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις και μειωμένη κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη διαπίστωσε νέα μελέτη.

Η σωματική τιμωρία στα παιδιά συνδέεται με προβλήματα συμπεριφοράς και υγείας, κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις και μειωμένη κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, διαπίστωσε ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Human Behaviour».

Οι ερευνητές ανέλυσαν 195 μελέτες σχετικές με τη σωματική τιμωρία που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 2002 και 2024 και αφορούσαν σε 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Αυτοσχέδιες σκηνές στεγάζουν Παλαιστίνιους που στερούνται στέγης, τροφής και καθαρού νερού στην περιοχή αλ-Μακούσι. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
18
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1815
Γίνεται η μάχη του Βατερλώ, την οποία ο Ναπολέων έχασε από Άγγλους και Πρώσσους.
1953
Ανακηρύσσεται η Δημοκρατία της Αιγύπτου και καταργείται η Βασιλεία.
1967
Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του πάνω στη σκηνή του Μοντερέι Ποπ Φεστιβάλ.
1983
Η αστροναύτης Σάλλυ Ράιντ γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα που πετάει στο διάστημα.
1989
Διεξάγονται στην Ελλάδα ταυτόχρονα Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές. Στις Εθνικές εκλογές νικητής η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν κατορθώνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αργότερα ορίζεται νέα ημερομηνία Εθνικών εκλογών η 5η Νοεμβρίου.