Προκλητικός ο Τατάρ: «Η άρνηση της κυριαρχικής ισότητας εμποδίζει τη λύση του Κυπριακού»


Προκλητικός ο Τατάρ: «Η άρνηση της κυριαρχικής ισότητας εμποδίζει τη λύση του Κυπριακού»

Με αφορμή την 21η επέτειο του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε γραπτή του δήλωση, ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού φέρει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Υποστήριξε ότι η βασική αιτία είναι η στάση της ε/κ πλευράς που, όπως είπε, «αγνοεί τους Τουρκοκύπριους», τους θεωρεί «δήθεν μικρή μειονότητα» και «απορρίπτει επίμονα» τη βούληση και το δικαίωμα της τουρκοκυπριακής πλευράς στην «κυριαρχική ισότητα».

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ριάντ, Σαουδική Αραβία: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανταλλάσσει χειραψία με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής. Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Reuters

Ήξερες ότι...

Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

Σήμερα


Τετάρτη
14
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν :Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος, Ισιδώρα, Σιδέρης, Δώρα

1900
Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1900 στο Παρίσι.
1928
Έναρξη εργασιών της Τράπεζας της Ελλάδος
2006
Ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης, ο Άρης επιστρέφει στην Α΄ Εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου, ύστερα από μια δύσκολη χρονιά που τον υποχρέωσε να αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική. Ο Άρης νίκησε στο τελευταίο του παιχνίδι την Κέρκυρα με 3-1 μπροστά σε 20.000 φιλάθλους του.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy