Ο Μαρκ Κάρνεϊ ορκίζεται την Παρασκευή πρωθυπουργός του Καναδά

 


Ο Μαρκ Κάρνεϊ ορκίζεται την Παρασκευή πρωθυπουργός του Καναδά

Ο Μαρκ Κάρνεϊ θα αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού του Καναδά αύριο Παρασκευή, αντικαθιστώντας τον Τζάστιν Τριντό, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με απειλές από πλευράς του ισχυρού γείτονά της, των ΗΠΑ.

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του θα γίνει αύριο στην Οτάβα στις 11:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η γενική κυβερνήτρια του Καναδά, αντιπρόσωπος του Βρετανού μονάρχη Καρόλου Γ΄, τύποις αρχηγού του κράτους.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Γρανάδα, Ισπανία: Ψηφιακή οθόνη δείχνει θερμοκρασία 47°C καθώς η νότια ισπανική πόλη συνεχίζει να υποφέρει από το κύμα ακραίου καύσωνα. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
18
Ιουλίου
2025
Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Γιορτάζουν : Αιμιλιανός, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία, Αιμίλιος

1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαλή Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
1918
Παρουσιάζεται στην Αθήνα με σημαντική επιτυχία η οπερέτα Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
1996
Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στα άνοιχτα του Ατλαντικού Ωκεανού όταν ένα αεροπλάνο τύπου 747-200 της TWA εξερράγη 15 λεπτά μετά την απογείωση του με προορισμό το Παρίσι. Νεκροί και οι 228 επιβαίνοντες.